Aftonbladet > Nyheter

Monday, 08 March, 01:07

Aftonbladet - 23 feb 21 kl. 10:06

Hör ljudet från Mars - rymdsonden har skickat hem första ljudet▸ Den 18 februari lyckades Nasa landa rymdsonden Perseverance på planeten Mars. Nu har de släppt både bilder från landningen och ljudupptagningar från planeten..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Mars, Nasa, Perseverance

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hör, ljudetfrån , Mars, rymdsondenhar , skickat, hemförsta , ljudet
DN - 08 dec 18 kl. 13:02

Ljudet av vind har för första gången fångats upp på Mars

För första gången har ljudet av vind fångats upp på planeten Mars. Ljudet fångades upp av Nasas rymdsond Insight och Nasa uppskattar vindhastigheten till mellan 5 och 7 meter per sekund. – Att vi fångade upp det här ljudet var ett oväntat nöje, säger Bruce Banerdt på Nasa i ett pressmeddelande..

Expressen - 26 nov 18 kl. 09:59

Rymdsonden Insight landar på Mars

I kväll landar rymdsonden Insight på Mars efter en sex månaders resa genom rymden.Under två år ska sonden nu gräva fram hemligheter om hur planeter en gång skapades, uppger CNN.– Det hjälper oss att förstå hur vi hamnade här, sa Bruce Banerdt, en av cheferna bakom projektet vid en pressträff förra veckan..

DN - 26 nov 18 kl. 21:03

Rymdsonden Insight har landat på Mars

Rymdsonden Insight har landat på Mars. Det uppger NASA i sin direktsändning på hemsidan. .

SVT - 12 dec 18 kl. 22:48

Här tar rymdsonden selfies från Mars

För cirka en vecka sedan landade rymdsonden på Mars och har nu tagit en massa selfies..

Sydsvenskan - 19 aug 15 kl. 04:00

Ljudet från fläkten förstör min sommar

Jag har flyttade in på Kronborgsvägen 3 i Malmö i mars månad i år. Några av mina fönster vetter mot AB Briggens industrifastighet på Kronborgsvägen 5. På taket av denna byggnad har man låtit uppföra en ventilationstillbyggnad som är ungefär fyra meter hög, tio meter lång och jävligt ful.

YA - 06 aug 12 kl. 17:12

Life on Mars?

Det har ännu inte rapporterats om några gröna gubbar från Mars. Men kan det ha funnits någon form av liv på grannplaneten? Det är fler än David Bowie som vill veta.

Kristianstadsbladet - 07 aug 12 kl. 08:47

Life on Mars?

Det har ännu inte rapporterats om några gröna gubbar från Mars. Men kan det ha funnits någon form av liv på grannplaneten? Det är fler än David Bowie som vill veta.

BT - 15 apr 14 kl. 19:58

Lite vatten på Mars, Hurtig...

Förhoppningarna om att planeten Mars en gång i tiden hade stora mängder vatten har kommit på skam. Enligt en ny studie var atmosfären mycket tunn, vilket gjorde klimatet alltför kallt för flytande vatten. Sannolikt har temperaturerna på planeten legat under nollstrecket under större delen av dess livstid.

Skånskan - 27 nov 18 kl. 08:50

InSight har landat på Mars

Vid niotiden på måndagskvällen togs signalen emot på Nasas Jetdriftslaboratorium i Pasadena, Kalifornien, som bekräftar att rymdsonden InSight landat på Mars yta.Den har varit på väg ett bra tag. Den 5 maj lyfte Insight från Vandenberg Air Force Base norr om Los Angeles och har sedan dess färdats de 458 miljoner kilometrarna från jorden till den röda planeten.

GöteborgsPosten - 06 mar 15 kl. 15:17

Rymdsonden framme - efter åtta år

Rymdsonden Dawn har nu gått i omloppsbana runt dvärgplaneten Ceres i asteroidbältet mellan Jupiter och Mars, uppger Nasa. Besöket markerar höjdpunkten på en nästan åtta år lång resa..

Expressen - 08 dec 18 kl. 14:27

Nasa har spelat in ljud från Mars – så låter det på ytan

För första gången har Nasa kunnat spela in ljud från Mars som kan uppfattas av det mänskliga örat. Det är ljudet av vindar som blåser över planeten. – Att fånga ljudet var ett oplanerat nöje, säger Nasa-forskaren Bruce Banerdt till The Guardian.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.