SVT > Inrikes

Tuesday, 02 March, 06:33

SVT - 23 feb 21 kl. 12:00

Utbildningsministern om de snabba besluten om distansundervisningVästra Götaland valde att införa distansundervisning under söndagskvällen. Beskedet kom så sent att varken elever eller föräldrar var förberedda och det rapporterades att elever som missat beskedet kom till skolan, för att sen bli hemskickade. – Jag måste säga att det här beslutet hörde nog till rekorden av väldigt kort varsel, säger utbildningsminister Anna Ekström i Morgonstudion..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Götaland, Anna Ekström, Morgonstudion

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utbildningsministernom de , snabba, beslutenom , distansundervisning
DN - 19 aug 20 kl. 12:19

Utbildningsministern: Skolor kan tvingas återgå till distansundervisning

Skulle smittspridningen förvärras kan gymnasieskolan bli tvungen att gå tillbaka till fjärr- och distansundervisning..

Nyan - 17 jun 20 kl. 19:04

Så tycker föräldrarna om distansundervisning

Vårens distansundervisning fungerade bra. Man får ändå inte bortse från att 6 procent av grundskoleeleverna under den perioden upplevt psykologiska och sociala svårigheter.
I en enkät som genomfördes under perioden 4–25 maj framkommer det att det finns delade åsikter bland vårdnadshavare till grundskoleelever på Åland om hur barnen klarat av perioden med distansundervisning under coronapandemin.

Sydsvenskan - 27 aug 11 kl. 00:01

"Undvik alltför snabba beslut"

Motsatsen till bristande politisk handlingskraft är inte snabba åtgärder. Europas ledande politiker måste hantera krisen kraftfullt men genomtänkt, skriver två socialdemokratiska EU-parlamentariker.
Europas ledande politiker måste skärpa sig.

YLE - 15 maj 15 kl. 17:17

Bankekonomer: Finland behöver snabba reformer

EU-kommissionens varning om Finlands offentliga ekonomi kan underlätta regeringsförhandlingarna, säger Nordeas forskningschef Aki Kangasharju. Varningen kan enligt Kangasharju göra det lättare för regeringsförhandlarna att besluta om ekonomiska reformer eftersom även kommissionen har sagt att de behövs. Kangasharju och OP Gruppens chefsekonom Reijo Heiskanen kommenterade Finlands ekonomiska läge i Yles morgon-tv i dag.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Dahlandergymnasiet satsar på distansundervisning

Dahlander Kunskapscenter höll öppet hus häromkvällen för att visa upp sig för blivande gymnasieelever.
Distansundervisning är en av de nyheter som gymnasieskolan presenterar inför nästa läsår.
?

Regeringen - 17 maj 18 kl. 14:05

Försöksverksamhet med fjärr- och distansundervisning får fortsätta

Regeringen har i dag beslutat att förlänga giltighetstiden av försöksverksamheter med fjärr- och distansundervisning. Det innebär att Torsås kommun får bedriva distansundervisning även nästa år, och att Lapplands kommunalförbund samt Storumans och Värmdö kommun kan fortsätta försöksverksamhet med fjärrundervisning. .

SR - 16 maj 20 kl. 14:15

Två månader med distansundervisning

Samtidigt som svenska gymnasieskolan gick över till distansundervisning på grund av coronapandemin lade regeringen ett lagförslag om hur inslagen av distansundervisning ska öka i svenska skolan..

DN - 02 feb 12 kl. 22:16

?Seriösa arbetsgivare får snabba besked om arbetstillstånd?

Migrationsverket kommer aldrig att hjälpa oseriösa arbetsgivare eller skrupelfria juridiska ombud att utnyttja människor som kommer till Sverige för att arbeta. Det är inte osannolikt att dessa ombud får uppleva långa handläggningstider och att besluten går dem emot, skriver Migrationsverkets Jonas Lindgren i en replik..

HBL - 16 jun 14 kl. 14:19

Stubb: Snabba, men måttfulla regeringsförhandlingar

Alexander Stubb, nyvald ordförande för det största partiet, Samlingspartiet har utsetts till regeringssonderare. Den förra regeringsbasen med fem partier fortsätter. Regeringsförhandlingarna börjar klockan 11 på onsdag.

ÖstersundsPosten - 20 nov 14 kl. 18:52

Skolinspektionen stoppar distansundervisning

Beslutet om distansundervisning fattades av skolpolitikerna tidigare under året och sågs som ett sätt att lösa lärarbristen i Ytterhogdal. Cirka 20 elever får under höstterminen undervisning i ämnena svenska, historia, religion, geografi, samhällskunskap och bild via utbildningsföretaget Sofia Distans..

YLE - 03 dec 14 kl. 08:08

”Distansundervisning ingen lösning på skolspar”

Lärarna är förvirrade över planerna på stora nedskärningar i gymnasierna och yrkesskolorna. Hur ska man effektivera verksamheten om man ska spara hundratals miljoner utan att gallra i skolnätet? Ordförande för Finlands svenska lärarförbund, Christer Holmlund är fundersam kring det han hört om regeringens planer för undervisningen på andra stadiet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.