Supermiljöbloggen > Nyheter

Sunday, 07 March, 03:42

Supermiljöbloggen - 23 feb 21 kl. 11:50

23 procent av världens flodfiskar utrotningshotadeUTROTINGSHOTADE FISKAR:: I en ny forskningsstudie har det undersökts hur fiskarter som lever i floder påverkats av mänsklig aktivitet. Resultatet är nedslående, hela 23 procent av de fiskarter som lever i floder riskerar att bli utrotade..
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
UTROTINGSHOTADE FISKAR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 23 procent av världens flodfiskar, utrotningshotade
Dagensanalys.se - 15 mar 18 kl. 07:53

WWF och techjättar ska stoppa e-handel med utrotningshotade djur

Flera företag inom e-handel, teknik och sociala medier har börjat samarbeta med Google och WWF. Målet är att göra online-plattformar och mobilappar omöjliga att använda för den illegala handeln med utrotningshotade djur. Grundarna i den nya globala koalitionen för att få stopp på den illegala handeln på nätet med utrotningshotade djur är Alibaba, Baidu, Baixing, eBay, Etsy, Facebook, Google, Huaxia Collection, Instagram, Kuaishou, Mall för Afrika, Microsoft, Pinterest, Qyer, Ruby Lane, Shengshi Collection, Tencent, Wen Wan Tian Xia, Zhongyikupai, Zhuanzhuan och 58 Gruppen som leds av WWF, TRAFFIC, och IFAW.

Expressen - 17 feb 14 kl. 16:18

Djungeln töms på sina utrotningshotade djur

MANADO, INDONESIEN. Han hällde ut klister på grenarna och lyckades fånga 111 utrotningshotade fåglar. Nu väntar de rödblå lorikiterna på att deras vingar ska växa tillbaka efter det misslyckade smugglingsförsöket.

YLE - 10 maj 19 kl. 15:57

"Påföljderna har tidigare varit obetydliga" – Nya skyddsvärden för utrotningshotade fiskarter ska bekämpa tjuvfiske

Fiskare kan få betala flera tusentals euro i böter om de fiskar efter utrotningshotade arter. Jord- och skogsbruksministeriet har på fredagen godkänt en lista med värden för utrotningshotade fiskarter..

Newsmill - 08 feb 11 kl. 22:24

I och med vargjakten ger Sverige globalt klartecken till jakt på utrotningshotade djur

Sverige i och med jakt på ett utrotningshotat djur förlorar all moraliskt rätt att kritisera länder som tillåter jakt på andra utrotningshotade arter. Vi kan inte säga nått om hajfensoppa, tigerpenisar eller gorillahänder. För att inte tala om skövlingen av regnskogen.

Expressen - 09 maj 11 kl. 08:20

Unika bilder på utrotningshotade tigrar

De här unika bilderna visar utrotningshotade Sumatratigrar i ett reservat i Indonesien. - Aldrig tidigare har så många Sumatratigrar fångats på film, säger världsnaturfondens (WWF) tigerexpert Karmila Parkkasi i ett uttalande. Nu vädjar WWF till företag att stoppa planerade avverkningar i området..

SvD - 09 maj 11 kl. 14:22

Se de utrotningshotade tigrarna på film

Tolv utrotningshotade tigrar har filmats djupt inne i Sumatras regnskogar. Världsnaturfonden uppmanar nu skogsbolagen att arbeta för att bevara regnskogen på Sumatra för att säkra dom sista vilda tigrarna..

SN - 21 feb 12 kl. 12:45

Den utrotningshotade tamarinen har fått tillöking

Den utrotningshotade apan tvåfärgad tamarin finns bara på en plats i hela Sverige. Det är ett par som finns i Parken Zoo i Eskilstuna, och som nu fött sin första unge..

Expressen - 20 maj 12 kl. 15:05

SVT:s nya tv-satsning: Utrotningshotade djur

SVT satsar på ny lördagsunderhållning. I det nya programmet tar Mattias Klum med sig kända personer som Felix Herngren, Glenn Hysén, och Jason "Timbuktu" Diakité ut i världen för att träffa utrotningshotade djur. - Jag får inte säga någonting om det än, säger Maria Lundqvist, en av kändisarna som reser i programmet..

IDG - 14 okt 12 kl. 10:01

Här är 9 utrotningshotade it-arter


Liksom för dinosaurierna handlar det om att utvecklas eller försvinna. Här är 9 utrotningshotade it-arter..

Nyhetskanalen - 16 okt 12 kl. 21:43

Utrotningshotade djur dör i onödan på Parken zoo

Anställda på Parken zoo i Eskilstuna, vittnar om hur utrotningshotade djur på parken dör i onödan.Enligt en granskning som TV4 Nyheterna och Kalla fakta har gjort, så har två trädleopardhonor och en unge dött sedan 2008. Dödsfallen kan bero på att an- läggningen inte är anpassad för djuren.

SR - 12 aug 13 kl. 09:47

Norge ska minnas utrotningshotade traditioner

I Norge vill kulturministern och kommunministern upprätta en lista över utrotningshotade traditioner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.