Computer Sweden > IT

Saturday, 27 February, 17:30

Computer Sweden - 23 feb 21 kl. 11:37

Facebook och Australien överens – nu ska nyhetssidor läggas ut igen
Efter att Australien aviserat en lag där digitala plattformar åläggs att betala för nyheter stoppade Facebook de australiska nyhetssidorna på sin plattform. Nu har Australien ändrat lagförslaget..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
Australien, Facebook

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebookoch , Australien, överensnu ska , nyhetssidor, läggasut , igen
SvD - 17 nov 14 kl. 07:15

Australien: Överens med kina om frihandelsavtal - abbott

Australien och Kina enades på måndagen om ett frihandelsavtal, som ska undertecknas under 2015..

SvD - 17 nov 14 kl. 07:15

Australien överens med Kina om frihandel

Australien och Kina enades på måndagen om ett frihandelsavtal, som ska undertecknas under 2015. Det meddelade Australiens premiärminister Tony Abbott vid en presskonferens tillsammans med Kinas president Xi Jinping på måndagen, enligt Bloomberg News..

YLE - 03 maj 17 kl. 04:48

Vill Facebook utnyttja sårbara unga i marknadsföringssyfte?

I ett dokument som läckt ut och som tidningen The Australian rapporterar om ska Facebook ha informerat marknadsförare om hur man kan använda sårbara tonåringars känslor i marknadsföring. I det interna forskningsdokumentet, som skrivits av två Facebook-chefer i Australien, finns detaljerade beskrivningar om hur tonåringar gör uppdateringar om sin självbild, viktminskning och andra känsliga ämnen på Facebook. Enligt tidningen presenterades forskningen för marknadsförare på flera stora banker i Australien.

Dagensanalys.se - 17 nov 16 kl. 16:00

Ett tillägg till Chrome ska göra det lättare att undvika fejk-nyheter på Facebook

Många känner nog till debatten kring Facebooks nyhetsflöde – i synnerhet mängden fejkade nyheter som sprids via vad som nu blivit ett av världens främsta nyhetskällor. Sociala mediejättens algoritmer tar ofta fel, något man själva inte riktigt vill ta ansvar för. Men nu finns det ett tillägg till webbläsaren Chrome som ska markera fejkade nyheter för den osäkre.

Sydsvenskan - 17 jan 19 kl. 17:55

Facebook stänger över 500 ryska sidor

Facebook har tagit bort fler än 500 ryska sidor, grupper och konton som verkat under falska förevändningar. De kopplas till ryska medieorgan och försök att påverka opinionsbildningen i andra länder. Sidorna har framställts som oberoende nyhetssidor elle.

Helsingborgs Dagblad - 17 jan 19 kl. 17:55

Facebook stänger över 500 ryska sidor

Facebook har tagit bort fler än 500 ryska sidor, grupper och konton som verkat under falska förevändningar. De kopplas till ryska medieorgan och försök att påverka opinionsbildningen i andra länder. Sidorna har framställts som oberoende nyhetssidor elle.

Dagensanalys.se - 04 apr 19 kl. 16:27

Ny lag i Australien hotar sociala medier med böter

Australien har precis godkänt en ny lag som syftar till att straffa sociala medieföretag och andra techföretag ifall de inte tar bort våldsamt innehåll från sin plattform. Det var efter terrorattacken på Nya Zeeland som de australienska politikerna tog fram det nya lagförslaget. Terrordådet sändes live på Facebook och fanns kvar på plattformen över en timme innan Facebook tog bort innehållet.

Dagensanalys.se - 07 jun 18 kl. 13:31

Facebook delar med sig av sina tankar kring attribution, värdeskapande, och så klart integritet

Förra veckan samlades ett 50-tal personer på Facebooks kontor i Stockholm för att höra deras tankar kring attribution, mätningar och att skapa värde i marknadsföring. Bara en vecka efter att GDPR trätt i kraft var de så klart även tvungna att benämna integritet och skyddet av privatpersoners data, men fokus handlade om hur företag ska tänka kring värdet av de kampanjer de gör på plattformen. Dagen inleddes med att Kathy Dykeman, en veteran inom Facebook, beskrev hur plattformen arbetar med att skydda data, både vad gäller användare men också vad gäller företag och varumärken.

Nyheter 24 - 10 feb 14 kl. 07:07

Svep en öl inom 24 timmar – nu sprids nya FacebookutmaningenFörsökte få ligga med Facebook

Har din Facebookfeed fyllts av diverse videos på vänner som i kvickt tempo sveper i sig en öl under helgen som gick? Förklaringen är simpel – utmaningen NekNomination.Förutsättningarna är enkla.

Nyheter 24 - 10 feb 14 kl. 11:36

Julia sveper fyra öl på 24 sekunder – äger FacebookutmaningenFrån Australien

Är din facebook-feed fylld av klipp där folk sveper öl? Då känner du förmodligen till utmaningen NekNomination. – Jag förstod ju att klippet i alla fall skulle få omkring 100 likes, men att det fått över tiotusen är lite överstyr.

Dagensanalys.se - 05 okt 16 kl. 13:00

Facebook fortsätter söka nya affärsområden – lanserar ”blocketliknande” tjänst

Att sälja, byta och köpa saker via den mängd Facebook-grupper i omlopp är inget nytt. Men nu lanserar sociala mediejätten själva en ny tjänst, kallad Facebook Marketplace. Några av de funktioner man lockar med är exempelvis en integrering med Facebook Messenger.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.