Nyhetspressen > Nöje

Saturday, 27 February, 01:48

Nyhetspressen - 23 feb 21 kl. 11:43

Spara pengar med kuponger och rabatter: en intervju med Henning Kruthaup, grundare av rabattklas.se

Sverige har den lägsta fattigdomsgraden av alla länder inom Europeiska unionen. Endast 1 procent av vår befolkning påverkas. Det blir ganska tydligt att det svenska folket vet hur man hanterar pengar. Ett sätt att spendera mindre pengar i vår vardag är via kuponger och rabatter. Det är här rabattkalas.se spelar in. Webbplatsen erbjuder ett stort utbud av specialerbjudanden hos ett brett utbud av onlinebutiker. Därför bjöd vi in grundaren av rabattkalas.se, Henning Kruthaup. 

Herr Kruthaup, tack för att du tog dig tid. 

Tack för din tid. 

För mer än tio år sedan grundade du ditt företag i Tyskland och på mindre än tio år har det vuxit till internationell framgång. Idag erbjuder du dina tjänster i sex länder. Kan du upptäcka några skillnader mellan de olika nationerna när det gäller att spara pengar?

Vi ser faktiskt inga skillnader när det gäller att spara pengar i hela Europa. Det spelar ingen roll om man är från Sverige, Tyskland eller Frankrike. Om det finns en möjlighet att spara pengar på nätet med kuponger på ett så enkelt sätt, älskar alla att utnyttja möjligheten.

Vi upptäcker dock förändringar i online-shoppingbeteendet. Fransmän tenderar att köpa andra saker online än svenskar, de handlar under olika tider och beter sig också annorlunda när det gäller returer.

Enligt din åsikt, hur kommer det sig att svenska hanterar pengar så bra? 

Personligen tycker jag att det är en del av deras kultur och utbildning. Jag är dock inte exakt säker på varför det svenska folket bättre hanterar pengar jämfört med andra nationaliteter. Vad jag ser från statistik är att svenska människor i allmänhet tenderar att betala sina räkningar direkt medan vissa andra nationaliteter inte är så angelägna om att göra det. Det är redan en bra attityd att inte tappa kontrollen på din personliga ekonomi.

Så det svenska folket hanterar pengar mycket ekonomiskt, hur passar rabattkalas.se in här och hur fungerar det?

Med rabattkalas.se och våra andra webbplatser i hela Europa gör vi det möjligt för användare att spara pengar online. På rabattkalas.se hittar användare över 1 500 kuponger och erbjudanden för över 400 svenska nätbutiker utan kostnad. Om en användare kommer till vår webbplats kan en användare kontrollera om det finns kuponger tillgängliga för onlinebutiken där hon eller han vill göra ett online-köp. Om det finns kan användaren helt enkelt klicka på kupongen så ger vi användaren en kupongkod. När användaren har använt kupongkoden under beställningsprocessen i webbutiken får hon eller han en rabatt i webbutiken. Enkelt, eller hur?

Vi å andra sidan får en provision på varje försäljning för att hänvisa användaren med kupongen till webbutiken.

Erbjudande av kuponger och rabatter har funnits som ett verktyg för marknadsföring sedan slutet av 1900-talet, men du erbjuder mycket mer än så. Vad gör ditt företag så unikt?

Vi är ett internationellt företag med stort fokus på kvalitet. Att vara internationell hjälper oss att få bra kuponger och erbjudanden från våra partners till våra användare. Dessutom håller det våra interna kostnader låga och tillåter oss att alltid ge de bästa kupongerna och erbjudandena till våra användare. När vi måste fatta ett beslut, om vi vill tjäna en högre provision från våra partner eller få en bättre kupong för våra användare, bestämmer vi alltid alternativet att ge ett bättre erbjudande.

Dessutom är en av våra andra huvudfokus kvaliteten på vår webbplats. Vi investerar mycket tid i att manuellt testa och verifiera varje kupong och erbjudande på vår webbplats för att säkerställa att alla verkligen fungerar. 

Du erbjuder också några exklusiva rabatter på vissa butiker och varumärken. Kan du berätta lite mer om det?

Över hela Europa arbetar vi med över 10.000 online-återförsäljare för att förse våra användare med kuponger och erbjudanden på våra webbplatser. Vi har funnits på marknaden i över tio år och har skapat goda relationer med dessa återförsäljare eftersom kupongmarknadsföring är en effektiv marknadsföringskanal för dem. På grund av dessa relationer och vår stora användarbas över hela Europa kan vi ofta tillhandahålla exklusiva kuponger och erbjudanden på vår webbplats för användare. Dessa exklusiva kuponger och erbjudanden gör det möjligt för våra användare att spara ännu mer på sitt köp som inte kan hittas någon annanstans på nätet. 

Jämfört med produktens ordinarie pris, hur mycket pengar kan du verkligen spara med rabattkalas.se?

Det beror på vad du köper. I genomsnitt kan du spara 5 - 10% på ditt online-köp. Ju högre marginal för online-återförsäljare och ju högre konkurrens på en marknad, desto högre är chansen att få en riktigt hög rabatt. På fotoprodukter (fotoböcker, affischer, etc.) kan våra användare spara upp till 30-40% på köpet. På mode och möbler kan användarna spara upp till 20 - 30%. Men på elektronik kan man inte spara så mycket i genomsnitt på grund av de tunna marginalerna i den branschen. 

Vilka råd skulle du ge våra läsare när det gäller att spara pengar?

Tänk först på ditt köp. Behöver du verkligen göra detta köp just nu, kan köpet skjutas upp till framtiden eller behöver du verkligen göra det här köpet alls?

Om du behöver göra ett köp direkt kan du jämföra priser inklusive fraktkostnader hos online- och offline-återförsäljare. När du har gjort det, kolla rabattkalas.se, om det också finns kuponger för ditt online-köp för att säkerställa att du verkligen får det bästa erbjudandet.

Om ditt köp kan skjutas upp till senare bör du göra detsamma. Övervaka dock priserna ett tag. I nästan alla fall är det bäst att handla utanför säsong eftersom återförsäljarna är villiga att erbjuda bättre erbjudanden under den perioden.

Tack Henning Kruthaup, grundare av rabattkalas.se.

Tack.


Läs mer om:
Henning Kruthaup, Europeiska, Kruthaup, Tyskland, Europa, Sverige, Frankrike

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spara, pengarmed , kupongeroch , rabatteren , intervjumed , Henning Kruthaup grundare av rabattklas.se
News55 - 19 dec 18 kl. 14:45

Här kan du som pensionär spara pengar

Det finns flera rabattklubbar, såväl gratis som med en lägre kostnad, där seniorer kan få tillgång till rabatter. Något som kan vara bra att nyttja inför julhandel och inte minst under fattigmånaden januari. – Det är absolut en intressant grej som man ska använda.

Dagens PS - 05 feb 19 kl. 10:26

Gyllene tillfälle att spara pengar 2019

Många hushåll får i år mer pengar i plånboken och det öppnar för mer sparande. Med höjd brytpunkt för statlig skatt och ökat jobbavdrag får många svenskar bättre privatekonomi. Det betyder att möjligheten att spara pengar utökas.

YLE - 08 apr 15 kl. 11:29

Förbundspennan: Spara pengar genom att motionera

Jag kan stundvis vara rätt slarvig, speciellt när det kommer till att packa inför resor. Min fru brukar påminna mig ett par dagar innan en resa att: - Nu vore det dags att börja packa. Oftast svarar jag med ett: - Jaja, och fortsätter sedan med det jag höll på med.

YLE - 02 apr 14 kl. 16:13

Distansdoktorn kan spara pengar

Raseborg vill nu prova på att ha en läkare på distans via Doctagon för att råda bot på läkarbristen. Personalen på äldreboendena ska när som helst under dygnet kunna ställa frågor till distansdoktorn. Exempelvis Borgå har sparat pengar på ett liknande system och också Raseborg räknar nu med att spara då allt färre behöver vård på sjukhus.

Dagensanalys.se - 25 okt 16 kl. 12:04

Konsumenter är villiga att dela med av transaktionsdata – om de kan spara pengar på det

Ny forskning visar att en stor del av konsumenterna som använder sig av olika ekonomiska hjälptjänster är positivt inställda till att dela med sig av data relaterad till deras transaktioner, förutsatt att de kan spara pengar eller få ekonomiska råd. Resultaten kommer från från analysplattformen Envestnet | Yodlee, och studerade drygt 4000 amerikanska konsumenter och deras användande av och inställning till olika hjälptjänster inom finansiell hantering och ekonomitjänster. Läs mer: Fler än 9 av 10 oroar sig för hur vår data delas på nätet Det visar sig alltså att över 70 procent mycket väl kan tänka sig att dela med sig av transaktionsdata – något man annars lätt skulle tro ansågs för privat.

YLE - 23 apr 13 kl. 15:48

Museum vill sälja kanslitjänster för att spara pengar

Västra Nyland landskapsmuseum i Ekenäs vill nu börja sälja kanslitjänster till andra enheter inom Raseborgs stad. Det kan vara ett sätt att spara pengar, anser Raseborgs kulturnämnd. Enligt vad museichef Dan Lindholm hört, lär det finnas efterfrågan på kanslitjänster på olika håll i Raseborg.

Dagensanalys.se - 22 jul 19 kl. 14:13

Spara pengar genom att ha koll på temperaturen

Med Tado Smart AC Control övervakar du temperaturen hemmavid. Inverkan vi gör på jordklotets resurser angår oss alla. Dessvärre kan sommarmånadernas stundtals tryckande hetta få oss att blunda för hur mycket användningen av en luftkonditioneringsapparat kan påverka både miljö och plånbok.

Sydsvenskan - 06 aug 20 kl. 05:40

Så lurar du hjärnan att spara pengar

Våra hjärnor är skapta för att överleva dagen – inte för att spara pengar. Men genom att vara uppmärksam på ditt beteende kan du lura hjärnan och lära dig att spara. Är det lite skralt på kontot efter semestern?

GöteborgsPosten - 06 aug 20 kl. 05:40

Så lurar du hjärnan att spara pengar

Våra hjärnor är skapta för att överleva dagen – inte för att spara pengar. Men genom att vara uppmärksam på ditt beteende kan du lura hjärnan och lära dig att spara..

YLE - 09 sep 15 kl. 09:10

Spara pengar: Jobba sjuk! Svara på vår poll

Om regeringen får som de vill kommer du inte att få lön för den första dagen du är sjukskriven. Skulle du gå på jobb sjuk - om du då skulle spara pengar? Regeringen föreslår att du som är sjuk inte får lön för din första dag som sjukskriven.

Expressen Dina Pengar - 01 sep 20 kl. 11:31

Snåla på energin - spara pengar

Nu när det börjar bli kallare och mörkare kan det vara bra att se över sin energianvändning. I senaste avsnittet av Di Bostad ger Energimyndigheten sina bästa tips på vad du kan göra för att spara energi - och pengar. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.