SR > Vetenskap

Friday, 26 February, 10:28

SR - I förrgår: 11:13

Stadsträdgården oväntat viktig för pollinatörerTrädgårdar i staden har visat sig vara en oväntat viktig källa till nektar för pollinerade insekter..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsträdgården, oväntat, viktigför , pollinatörer

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Vårens första humlor ska hittas med allmänhetens hjälp

Nu är våren på väg och om du hör en humla så kan du rapportera det till Lunds universitet. Forskare där vill nämligen veta när de första humlorna vaknar i olika delar av landet..

SR - 2 timmar sedan

Starka belägg för att en asteroid utplånade dinosaurierna

Rester av den asteroid som tros ha utplånat dinosaurierna har nu hittats i nedslagskratern och daterats till tiden för dinosauriernas försvinnande..

SR - 2 timmar sedan

Ny studie: Astra Zenecas coronavaccin skyddar även äldre

En stor studie från Skottland visar att Astra Zenecas coronavaccin ger en mycket god skyddseffekt hos äldre, redan efter en dos..

SR - 4 timmar sedan

Marsbilens fallskärm testas vidare vid Esrange

Fallskärmen som den europeiska robotbilen Exomars ska landa med på planeten Mars, ska provas i nya tester vid Esrange under våren..

SR - 23 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten drar igång studie om smittspridning på gymmet

Hur mycket smittspridning av coronaviruset har egentligen skett i träningslokaler? Det ska Folkhälsomyndigheten försöka ta reda på i ett nytt forskningsprojekt..

SR - Igår: 10:18

Ny studie bekräftar Pfizer/Biontech vaccinets effektivitet

En masstudie på Pfizer/Biontechs vaccin i Israel bekräftar vaccinets höga effektivitet..

SR - Igår: 06:54

Genmodifierad gris godkänd för konsumtion i USA

Grisar i USA har genmodifierats för att människor allergiska mot kött ska kunna äta dem. Men framförallt för att grisarna ska fungera som organdonatorer till människor..

SR - Igår: 06:00

Rehabilitering efter intensivvård – ny studie kommer med förslag

När det gäller hur covidpatienter ska rehabiliteras saknas ännu mycket forskning, men i en studie publicerad i Physioterapy gör man ett försök att sammanfatta möjliga behandlingar, genom att titta på liknande patientgrupper..

SR - Igår: 06:00

Darwins ikoniska bilder har försvunnit

En av Charles Darwins berömda anteckningsböcker har nu polisanmälts som försvunnen från ett bibliotek i Cambridge i England. Men den förmodade stölden behöver inte vara ny, för ingen har sett boken på nästan 20 år..

SR - I förrgår: 08:55

Så sårbara är Europas skogar

Över hälften av Europas skogar är sårbara för stormvindar, skogsbränder eller insektsangrepp, enligt en ny studie..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.