DN > Nyheter

Friday, 26 February, 10:16

DN - I förrgår: 11:15

Ledamot i Mediestödsnämnden pressad av ytterkantsmedier
Läs mer på DN
Läs mer om:
Mediestödsnämnden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledamoti , Mediestödsnämnden, pressadav , ytterkantsmedier
Dagens Media - 06 feb 20 kl. 09:55

Analys: Så ser fördelningen av mediestöden ut

I fjol infördes ett nytt mediestöd för att stärka den lokala bevakningen. 30 miljoner fördelades till 34 tidningars verksamhet i 59 kommuner i olika kombinationer. Företagen och mediestödsnämnden fick träna på att ansöka och att bedöma.

GT - 24 sep 19 kl. 10:55

Beskedet: Alingsås Tidning får inga pengar: ”Är ledsna”

Under tisdagen kom beskedet från Mediestödsnämnden om Alingsås Tidning skulle få ökat driftstöd eller inte. VD:n för ägarbolaget WM Media var under förra veckan hoppfull.”Vi är hoppfulla om att kunna få ett utökat driftstöd från Mediestödsnämnden.

Cornucopia - 22 feb 20 kl. 10:53

SD visar varför Public Service aldrig skulle skattefinansieras - och hur ett SD-styrt Sverige ser ut

"[I]llegitimiteten som tvånget innebär kommer successivt att öka folks misstro mot Public Service, till den övergår i direkt avsky, även personer som tidigare frivilligt betalade." - tidigare blogginlägg från 2018De så kallade Sverigedemokraterna vill att de skattefinansierade cheferna för Public Service ska inställa sig på förhör i riksdagen kring statsmedias partiskhet. Man visar därmed tydligt att finansieringen av SVT och SR aldrig skulle lagts om till tvångsfinansiering, utan fortsatt vara frivilligt finansierat.

DN - 20 jun 19 kl. 13:44

30 miljoner för att stärka lokal journalistik

Mediestödsnämnden har beslutat att bevilja 30 miljoner kronor för att stärka lokal journalistik i svagt bevakade områden. Pengarna är en del av det nya mediestödet som infördes tidigare i år..

Sydsvenskan - 20 jun 19 kl. 13:43

30 miljoner för att stärka lokal journalistik

Mediestödsnämnden har beslutat att bevilja 30 miljoner kronor för att stärka lokal journalistik i svagt bevakade områden. Pengarna är en del av det nya mediestödet som infördes tidigare i år. Men det har varit hård konkurrens om pengarna.

Helsingborgs Dagblad - 20 jun 19 kl. 13:43

30 miljoner för att stärka lokal journalistik

Mediestödsnämnden har beslutat att bevilja 30 miljoner kronor för att stärka lokal journalistik i svagt bevakade områden. Pengarna är en del av det nya mediestödet som infördes tidigare i år. Men det har varit hård konkurrens om pengarna.

Helsingborgs Dagblad - 01 jul 20 kl. 19:11

120 miljoner till lokaljournalistik

Mediestödsnämnden har beslutat att 120 miljoner kronor ska ges ut till stöd för lokaljournalistik i Sverige. Totalt har nämnden, som beslutar om det stöd som staten ger till journalistisk verksamhet, fått in 231 ansökningar från olika företag som syssla.

GöteborgsPosten - 01 jul 20 kl. 19:13

120 miljoner till lokaljournalistik

Mediestödsnämnden har beslutat att 120 miljoner kronor ska ges ut till stöd för lokaljournalistik i Sverige. Totalt har nämnden, som beslutar om det stöd som staten ger till journalistisk verksamhet, fått in 231 ansökningar från olika företag som sysslar med lokaljournalistik om stöd 2020. Totalt har 192 ansökningar beviljats stöd..

Expressen - 22 feb 19 kl. 11:40

Uppgifter: GP får 40 miljoner i presstöd

Mediestödsnämnden har beviljat Götebors-Posten det maximala presstödet på 40 miljoner kronor. Det uppger källor för tidningen Barometern. GP har tidigare nekats presstöd på grund av sin dominerande ställning på marknaden..

SR - 20 jun 19 kl. 15:14

Miljonstöd till lokal journalistik i norr

Västerbotten och Norrbotten är vinnare när det första stödet för lokal journalistik delas ut av Mediestödsnämnden. En tredjedel av stödet på 30 miljoner för i år hamnar där..

GöteborgsPosten - 20 jun 19 kl. 13:43

30 miljoner för att stärka lokal journalistik

Mediestödsnämnden har beslutat att bevilja 30 miljoner kronor för att stärka lokal journalistik i svagt bevakade områden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.