NT > Nyheter

Thursday, 25 February, 15:14

NT - I förrgår: 11:03

Lagligt att stänga bibliotekBeslutet att coronastänga biblioteken i Karlstad den 21 december stred inte mot bibliotekslagen..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Karlstad

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagligtatt , stänga, bibliotek
Skånskan - 11 jun 18 kl. 15:43

Stökiga får fortsatt besöka bibliotek

LUND Bild. Kommunstyrelsen avslog skrivelsen med Biblioteken har inte rätt att förbjuda en störande person att komma dit. Förslaget från Liberalerna har röstats ner av en majoritet av politikerna.

YLE - 17 apr 15 kl. 03:51

Experter: Lagligt att strömma olagliga videor

Vart fjärde finländskt hushåll ser på olagligt uppladdade tv-serier och filmer via nätet, och andelen växer kraftigt. Det uppger upphovsrättsinnehavarnas intresseorganisation, som nu också anser att det är olagligt att ta del av det materialet. Men uppfattningen får inte stöd bland juridiska experter.

Cornucopia - 09 jul 18 kl. 19:58

Teslas autopilot visar den långa vägen till självkörande bilar

Teslas autopilot är en ofta missuppfattad men utmärkt skapelse, som också visar den långa vägen till verkligt självkörande bilar. Tekniknaivister och alarmister som yrar om att robotiseringen ska stjäla jobben inom transporter kommer nog tröttna på att tjata om detta innan autonoma fordon blir en verklighet någon gång närmare år 2060 än 2000.
Tesla Model S i bilkö.

Nya Wermlands Tidningen - 05 jan 13 kl. 07:30

Många EU-grisar olagligt uppfödda

Fixerade suggor, kuperade svansar och trånga bås. Det är verkligheten ut för många grisar i Europa, trots att det inte är lagligt. Vill du äta lagligt griskött?

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 15 kl. 15:44

Fria, vuxna, nyktra individer bör kunna handla alkohol – lagligt – även på en söndag.

Kanske har du sett Systembolagets reklamfilm med experten. Filmsnutten är fyndig och kan göra till och med svenska liberaler en aning stolta.Den amerikanske butiksexperten dundrar in på ett svenskt systembolag och börjar peka och domdera.

Sydsvenskan - 21 jul 15 kl. 15:44

Fria, vuxna, nyktra individer bör kunna handla alkohol – lagligt – även på en söndag.

Kanske har du sett Systembolagets reklamfilm med experten. Filmsnutten är fyndig och kan göra till och med svenska liberaler en aning stolta.Den amerikanske butiksexperten dundrar in på ett svenskt systembolag och börjar peka och domdera.

VBL - 16 aug 12 kl. 12:39

Rekordmånga bilar skrotades lagligt

Rekordmånga bilar skrotades lagligt i juli. Under juli månad skrevs över 7.400 skrotningsintyg, uppger Finlands bilåtervinning Ab..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Inga homoadoptioner från utlandet – trots att det är fullt lagligt

SVERIGE. Sedan 2003 är homoadoptioner lagliga i Sverige. Trots att det har varit lagligt i mer än tio år så har inte en enda homoadoption gjorts, skriver QX.

SvD - 13 apr 17 kl. 09:00

Marijuana kan snart bli lagligt i Kanada

Det kan snart bli lagligt att bruka marijuana i rekreationssyfte i Kanada. Premiärminister Justin Trudeaus regering väntas i dag presentera ett lagförslag som – om det går igenom – innebär att landet blir det andra i världen efter Uruguay där drogen är helt laglig. Högt uppsatta poliser har uttalat sig positivt om att legalisera marijuana eftersom det bland annat skulle frigöra resurser som i dag läggs på mindre drogbrott, som innehav.

GöteborgsPosten - 26 mar 18 kl. 09:10

Lagligt med sommardäck – men byt inte för tidigt

Från och med 1 april är det lagligt att köra med sommardäck i hela Sverige. Men det betyder inte att du måste skynda dig att byta. På många håll kan det till och med vara smart att vänta lite.

Skånskan - 26 feb 20 kl. 13:46

Hittar lagligt stöd i EU-domstol för slöjförbud

SKURUP Skurups kommunledning åberopar flera exempel på avgjorda fall i Europadomstolen rörande förbud att bära slöja i sekulariserade skolor.
- Vi anser att det finns lagligt stöd för att införa slöjförbud, säger kommunstyrelseordförande Johan Bolinder (M).Under onsdagen hade Skurups kommunledning presskonferens efter kommunstyrelsens senaste möte.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Slog sönder toalett och tömde brandsläckare

Under natten till torsdagen bröt sig någon eller några personer in på Arena Grosvad och slog sönder en toalett och tömde en brandsläckare..

NT - 15 minuter sedan

Slagverkscirkus helt uppåt väggarna

Det är en uppvisning helt uppåt väggarna. Östgötateatern och Norrköpings symfoniorkester samarbetar i en halsbrytande scenkonstupplevelse..

NT - 15 minuter sedan

Ökad risk för påtryckningar mot Sverige

Risken för kraftfulla påtryckningar mot Sverige från främmande makter har ökat. Pandemin har påverkat säkerhetsläget negativt..

NT - 30 minuter sedan

Grönt ljus för ytterligare två vaccin i Kina

Ytterligare två inhemska vaccin mot covid-19 har godkänts för allmänt bruk av kinesiska myndigheter..

NT - 30 minuter sedan

Skada bakom Svahns medaljmiss: "Är hämmad"

Storfavoriten Linn Svahn åkte ut redan i semifinalen. En axelskada pekas ut som förklaringen bakom fiaskot. –Hon har inte den sista pushen som hon hade före skadan, säger landslagschefen Anders Byström..

NT - 45 minuter sedan

Tonåring frias för dråp i Huskvarna

Den nu 15-årige pojke vars agerande har prövats vid Jönköpings tingsrätt i en så kallad bevistalan har gjort sig skyldig till grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott, slår rätten fast. Men han frias däremot från anklagelsen om dråp..

NT - 45 minuter sedan

Cave och Ellis släpper gemensamt album

Nick Cave släpper ett nytt album tillsammans med The Bad Seeds-kollegan och medkompositören Warren Ellis..

NT - 30 minuter sedan

Beavis & Butt-head tillbaka i ny film

De animerade hårdrockande dumskallarna Beavis och Butt-head kommer tillbaka i filmform..

NT - 30 minuter sedan

SD-grupp i EU: Bojkotta OS i Peking

OS i Peking väntar nästa år för färska sprintvärldsmästaren Jonna Sundling och övriga svenska vintersportsstjärnor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.