SR > Nyheter

Friday, 26 February, 10:44

SR - I förrgår: 11:05

Lönekostnader ska nu ingå i krisstödRegeringen ökar stödet till företag som drabbas av coronakrisen. Nu ska även lönekostnader omfattas av det så kallade nedstängningsstödet, säger finansminister Magdalena Andersson på en pressträff. Hon säger att det finns en mycket hög risk för en tredje våg av smittan, samtidigt som läget på arbetsmarknaden är väldigt allvarligt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Magdalena Andersson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lönekostnaderska nu , ingåi , krisstöd
Nyteknik - 29 jul 19 kl. 08:00

Tysk industri kapar arbetstiderna – nytt krisstöd på gång i Sverige

Den tyska industrin förbereder sig för sämre tider. Företag tar hjälp av staten för att dra ner anställdas arbetstid och lönekostnader. I Sverige är det aktuellt att införa ett liknande system..

PrivataAffärer - 24 jun 20 kl. 21:00

Därför kommer krisstöden förmodligen inte påverka börsen negativt

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Den här artikeln tittar närmare på hur aktiemarknaden historiskt sett har reagerat på olika statsskuldsnivåer i USA.

Helsingborgs Dagblad - 29 nov 18 kl. 11:12

M föreslår krisstöd till skogs- och lantbruk

Lant- och skogsbrukare måste få mer hjälp efter sommaren torka och bränder, enligt Moderaterna. Partiet föreslår ett krisstöd på sammanlagt 1,2 miljarder kronor i sin budgetmotion för 2019. – Det här ingår i vår budgetmotion, som vi kommer att lägga fra.

Sydsvenskan - 29 nov 18 kl. 11:12

M föreslår krisstöd till skogs- och lantbruk

Lant- och skogsbrukare måste få mer hjälp efter sommaren torka och bränder, enligt Moderaterna. Partiet föreslår ett krisstöd på sammanlagt 1,2 miljarder kronor i sin budgetmotion för 2019. – Det här ingår i vår budgetmotion, som vi kommer att lägga fra.

Sydsvenskan - 17 aug 20 kl. 20:44

EU-kommissionen godkänner krisstöd till SAS

Stödet på 11 miljarder är en del av ett större paket, där också privata investerare ingår..

GöteborgsPosten - 17 aug 20 kl. 20:44

EU-kommissionen godkänner krisstöd till SAS

Det stöd på 11 miljarder kronor som Sverige och Danmark planerar att gå in med i flygbolaget SAS får grönt ljus från EU-kommissionen, skriver kommissionen i ett pressmeddelande. Stödet är en del av ett större paket, där också privata investerare ingår..

Nyan - 17 jan 19 kl. 08:00

Tilläggsbudget godkändes

Lagtinget godkände på onsdagen förra årets tredje tilläggsbudget. I budgeten ingår krisstöd till jordbruket med anledning av sommarens torka, landskapsandelar för grundskolan som ges på grund av en otydlighet i lagstiftningen, ökade lönekostnader på grund av ändrat kollektivavtal och högre bunkerpriser för sjötrafiken. I budgeten avskaffas en del redovisningsprinciper, som allmänt kallats för ”Paf-snurran”, så att intäktern endast upptas en gång.

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 20 kl. 13:55

Stort varsel drabbar statliga museer

Regeringens krisstöd räckte inte – nu varslar Statens maritima och transporthistoriska museer, där det intäktsfinansierade Vasamuseet ingår. Vasamuseet är ett av de museer som fick ta del av det krisstöd på totalt 319 miljoner kronor som offentliggjorde.

YLE - 18 aug 17 kl. 21:23

Skakade Åbobor: "Jag trodde aldrig att det skulle hända här"

Det duggregnar i Åbo på fredagskvällen då skymningen faller och i centrum är det klart tystare än en vanlig fredag. Vid torghörnet har ungdomar samlats kring en bukett med röda rosor. En av ungdomarna befann sig i närheten av Salutorget då tragedin utspelade sig.

HBL - 13 dec 12 kl. 05:30

EK tog initiativet

Finlands näringsliv, EK, har tagit grepp om problemformuleringen i den ekonomisk-politiska debatten.Den nye vd:n Jyri Häkämies har på nolltid bytt skepnad från minister i en bredbasig regering till högste lobbare för näringslivet och storindustrin. Häkämies tog genast avstånd från planerna på att i någon form fortsätta det nuvarande ramavtalet för arbetsmarknaden, EK vill ha branschvisa avtal, och allra helst vill man att så mycket som möjligt ska avtalas på företagsnivån.

Opinionen.se - 09 maj 13 kl. 15:46

Slovenien drar år svångremmen

Sloveniens regering enades på torsdagen om en handlingsplan för att landet ska slippa söka krisstöd utifrån. Privatiseringar, skattehöjningar och en rad svångremsåtgärder ingår i planerna, som också ska presenteras i Bryssel. Stora problem i banksystemet hör till det som skapar svårigheter för Slovenien.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Hundratals skolelever kidnappats i Nigeria

I nordvästra Nigeria har hundratals skolelever kidnappats igen, berättar en talesperson för den region där kidnappningen ska ha skett. En lärare uppger för nyhetsbyrån AFP att det är flickor som förts bort. För en vecka sedan skedde en liknande kidnappning..

SR - 1 timme sedan

Just nu: SKR ger lägesbild av vaccineringen

På den digitala pressträffen medverkar Marie Morell, ordförande för Sjukvårdsdelegationen och Emma Spak, chef för hälso- och sjukvårdssektionen på SKR. På länk medverkar vaccinsamordnaren i Region Örebro, Inger Nordin Olsson, och Anders Nordmark i Region Värmland. Lägesbilden är den tredje sedan vaccineringen påbörjades i slutet av december..

SR - 3 timmar sedan

17 döda i amerikanskt flyganfall i östra Syrien

USA har genomfört ett anfall mot anläggningar i östra Syrien, som uppges användas av Iranstödd milis, meddelar försvarshögkvarteret Pentagon. Enligt det syriska människorättsobservatoriet dödades 17 proiranska milismän i anfallet. Anfallet ska ha utförts med flyg på president Joe Bidens order, och var en hämnd för raketattacker som riktats mot amerikanska styrkor i Irak..

SR - 4 timmar sedan

Stororder ger Ludvikaföretag framtidstro

Trots pandemin, så fick Hitachi ABB Power grids i Ludvika nyligen en stororder som även innebär 300 nya jobb. Ordern gäller överföring av ström från en vindkraftspark till havs i Nordsjön, till sex miljoner brittiska hushåll. Nu hoppas företaget hoppas på att omställningen till fossilfri energi, ska leda till flera nya kontrakt för den teknik som man har utvecklat i Ludvika, säger företagets globala divisionschef, Niklas Persson..

SR - 4 timmar sedan

700 begäran om att ta del av Palmeutredningen

När utredningen om Palmemordet lades ner förra året blev det möjligt för vem som helst att ta del av den mycket omfattande förundersökningen. Ingen har ännu begärt ut hela utredningen – däremot har det kommit in runt 700 begäran om att ta del av delar av utredningen. En grupp med åtta jurister vid Polismyndigheten arbetar nu heltid med att hantera alla begäran..

SR - 4 timmar sedan

Studie: Många offpist-åkare riskbedömer inte lavinfara

Skidåkare utanför pisterna är inblandade i ungefär hälften av de laviner som orsakas av människor. En viktig del i att förebygga lavinolyckor är att mäta hur brant fjällsluttningen är, men varannan offpist-åkare gör det aldrig eller sällan visar en ny studie från Naturvårdsverket. Av de som mäter lutningen uppger 45 procent att de gör det med skidstavar i vinkel, men det är inte en tillräckligt säker metod anser experterna..

SR - 4 timmar sedan

Utbredd vaccinskepsis i Filippinerna

I Filippinerna är 75 procent av befolkningen skeptisk till att vaccinera sig. Anledningen är en stor vaccinationsskandal 2016 som framför allt drabbade barn som vaccinerades mot denguefeber och ledde till att runt 600 personer dog i vad man misstänker är till följd av vaccinet ”Det kommer att bli ett svårt arbete att övertyga de som är tveksamma till att vaccinera sig mot covid-19”, säger doktor Buch Ong i Filippinerna..

SR - 4 timmar sedan

Fyra män döda – gick igenom isen utanför Sävsjö

Isolyckan skedde igår på Vallsjön, 5 km nordost om Sävsjö. De fyra omkomna var alla män mellan 65 och 75 år. Vintervädret, som är väldigt omväxlande just nu, gör att isläget är opålitligt på många håll i södra Sveriged , säger Jan Insulander vid Is-säkerhetsrådet..

SR - 6 timmar sedan

Skrivfel orsak till att IP-adresser skickades till Google

Nya uppgifter i Ekots granskning av offentliga webbplatser som skickat IP-adresser till Google visar att ett fyrtiotal av de kommuner och myndigheter som ingår i granskningen skickat uppgifterna om besökarna till företaget av misstag. Det är på grund av ett skrivfel som vissa av webbplatserna tillåtit nätjätten att spara besökarnas IP-adresser, information som enligt EU-domstolen är att betrakta som personuppgifter..

SR - 7 timmar sedan

Regionföreträdare: Dålig samordning kring vaccinering

Arbetet med Sveriges coronavaccinering riskerar att vara onödigt ineffektivt på grund av bristande samordning, enligt centrala representanter från landets regioner. Flera beskriver läget som att regionerna arbetar var för sig ”med att uppfinna hjulet”. När Ekot är i kontakt med regionerna visar det sig att flera sitter med samma problem, kring exempelvis logistik, utan att känna till varandras lösningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.