SR > Kultur

Friday, 05 March, 20:47

SR - 23 feb 21 kl. 10:37

Några kronor per bok – författare vill ha mer betalt för ljudböckerLjudböcker ökar kraftigt, men ersättningen är lägre än för pappersböcker..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Några kronor per, bok, författarevill ha , mer, betalt, för ljudböcker
Kristianstadsbladet - 12 jan 12 kl. 06:30

Kostnaderna per elev ökar allt mer

På senare år har varje betygspoäng blivit allt dyrare i Bromölla kommun. 2010 såg det ut att vända, men för 2011 ser det dystert ut igen. Betygspoäng i årskurs 9 var de dyraste på många år.

DN - 11 okt 18 kl. 06:00

DN gratulerar: Per Hagman, författare

Slarver och ”krogråtta”. Författaren Per Hagman är hjärtligt less på bilden av honom som etablerades när han var ung och framgångsrik debutant. I dag lever han ett helt annat liv..

Eurosport - 27 jul 11 kl. 08:36

Fotboll - Champions League - Per Ågren: "Spelarna blir mer attraktiva"

GLASGOW. Malmö FF:s sportchef Per Ägren var lycklig efter Malmö FF:s seger på Ibrox. Nu finns två möjligheter.

Nyhetskanalen - 05 jun 12 kl. 07:53

Svensken köper farligare fett och mer socker

Stick i stäv med de svenska näringsrekommendationerna ökar försäljningen av mättade fetter samtidigt som allt färre konsumenter köper nyckelhålsmärkta produkter. Till råga på allt är sockerkonsumtionen fortsatt hög, enligt Svensk Dagligvaruhandel.Exempelvis ökade försäljningen av Bregott med drygt nio procent 2011, samtidigt som försäljningen av lättmargariner minskade med åtta procent.

Nya Wermlands Tidningen - 09 jun 13 kl. 07:30

Logen 124 Per Lagerhielm har blivit mer tillgänglig

IOGT-NTO:s loge 124 Per Lagerhielm har fått 190 000 kronor av Boverket för att förbättra tillgängligheten. Pengarna har använts till att handikappanpassa toaletten och fixa en asfaltramp samt byte till en ny och bredare dörr så att rullstolar kan passera..

Skånskan - 17 aug 16 kl. 12:00

Bok + tv i fokus på Crimetime

Deckarfestival Den 17 till den 20 augusti besöker ungefär sextio kallblodiga mördare Gotland. Men lugn. Det är bara på pappret och i fiktionens värld, de begår dessa brott.

Cornucopia - 31 jul 14 kl. 17:01

Boktugg ifrågasätter Veckans Affärer om Zlatans bok

Bokbranschbloggen Boktugg ifrågasätter uppgifterna i Bonnier/Veckans Affärer (VA) om att Zlatan skulle tjänat 75 MSEK på sin biografi.

Boken ska ha sålt i 1.5 miljoner exemplar och VA påstår att Zlatan skule tjänat 50 - 100:- SEK per bok.

HBL - 14 dec 13 kl. 05:25

Gamla hudkrämer säljs på nätet

En av världens största nätbutiker för kosmetika säljer produkter som inte är trygga att använda. Butiken, med huvudkontor i Hongkong, marknadsför sig även till finländska konsumenter."Våra produkter är till 100 procent äkta och färska.

BLT - 13 sep 18 kl. 09:43

Per Nilsson ger ut två nya böcker i höst

Per Nilsson, författare från Sölvesborg, kommer i höst ut med två nya böcker: ”Som sparv som örn” och ”Jag hatar kaniner och blommor och barn”. I det första fallet har det väckt uppmärksamhet att författaren aldrig nämner vilket kön huvudpersonen har, i det andra fallet är den stora hemligheten att en hund är berättaren. .

BT - 16 nov 12 kl. 13:33

Människan mer än en intäkt

när vi skickar våra barn till skolan eller vi behöver flytta in på ett äldreboende, ska vi kunna vara säkra på att vi aldrig mäts efter hur lönsamma vi är. Vi ska få hjälp och stöd efter vilka behov vi har, inte efter vad som kan skapa mest vinst för ett företag. Beräkningar som vi har gjort utifrån ny SCB-statistik visar att företagen i välfärden årligen går med uppskattningsvis 8,7 miljarder i vinst ?

Nyheter 24 - 04 sep 13 kl. 08:24

Landslagsspelarnas lön: 40 gånger mer än en sjuksköterskas

Att Zlatan Ibrahimovic tjänar nästan 80 miljoner per år för sina tjänster i Paris Saint-Germain är ingen nyhet. Men vad tjänar de andra landslagsstjärnorna? Det har Aftonbladet undersökt.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Högt söktryck på nytt krisstöd

29000 ansökningar har inkommit, betydligt fler än i höstas. Mer än 3 miljarder kronor har sökts i bidrag, men Kulturrådet har bara en femtedel så mycket pengar att dela ut. Två tredjedelar av ansökningar kommer från storstadsregionerna Stockholm, Västra Götaland och Skåne..

SR - 4 timmar sedan

Armenien hoppar av Eurovision

Armenien kommer inte att tävla i årets upplaga av Eurovision song contest. I ett meddelande skriver det armeniska public service-bolaget att de efter noggranna överväganden har beslutat sig för att dra sig ur tävlingen i år med tanke på ”de senaste händelserna, den korta produktionstiden och andra skäl som gör det omöjligt för Armenien att delta”. Tidigare i veckan stormade demonstranter en regeringsbyggnad i Armeniens huvudstad Jerevan och det politiska läget i Armenien har varit turbulent efter sexveckorskriget i Nagorno-Karabach i höstas..

SR - 4 timmar sedan

Guldbjörnen till film om moralpanik och slut-shaming

De tog hem priserna på Berlins internationella filmfestival..

SR - 5 timmar sedan

Arkeologer: Greklands antika kulturarv hotas

Ett politiskt förslag om att fem antika museer ska få mindre statligt stöd får skarp kritik i Grekland..

SR - 8 timmar sedan

Ellen Sundberg tonsätter Bodil Malmstens texter

Artisten Ellen Sundberg och författaren Bodil Malmsten kommer båda från byn Bjärme i Jämtland. Malmsten återvände ofta till Jämtland i sina texter som till exempel i dikten Döden 1986. Det är en av Malmstens texter som Sundberg tagit sig an och tonsatt på det kommande albumet Ett bloss för Bodil Malmsten..

SR - 9 timmar sedan

Digitala kulturtidningen Opulens startar sexdagarsutgivning

Den heldigitala kultur- och samhällstidskriften Opulens börjar med publiceringar sex dagar i veckan. Opulens har funnits sedan 2017 och har nu slutit avtal med TT om nöjesbevakning. Enligt chefredaktör Stefan Bergmark är målet att ta samma marknadsledande publicistiska position i kulturbranschen som Dagens industri har i affärsvärlden..

SR - 10 timmar sedan

Recension: Poster girl av Zara Larsson

Zara Larssons nya album heter ”Poster girl” och är mognare och tydligare än tidigare skivor, tycker Kulturnytts recensent Tina Mehrafzoon. Produktionen är glansig och välpaketerad med melodier som lätt fastnar i huvudet. Det märks också att Zara Larsson blickat tillbaka på svensk popmusik, bland andra Abba.

SR - 11 timmar sedan

Anna-Karin Palm skildrar hur hennes egen mor drabbas av alzheimers

När familjens centralgestalt – modern – gradvis förlorar orienteringen i tid och rum händer något med familjedynamiken..

SR - 11 timmar sedan

När farmor inte längre känner igen sina barnbarn

Eva Eriksson och Ulf Nilsson skildrar en farmor som plötsligt blir både virrig och snål..

SR - 11 timmar sedan

Tre filmer om demens aktuella just nu

Demens på film orsakar kalla kårar – och har goda chanser att vinna Oscars..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.