Corren > Nyheter

Friday, 26 February, 10:23

Corren - I förrgår: 10:30

Fåglarna hade det tufft i kylan – hon matade varje dagÄnderna i Stångån hade det tufft i kylan. Många undrade om det var okej att hjälpa djuren i naturen. Men inte Johanna – hon orkade inte se hungriga änder och matade dem varje kväll..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Stångån, Johanna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fåglarnahade det , tuffti , kylanhon , matadevarje , dag
GöteborgsPosten - 25 jan 13 kl. 10:20

Så räddar du småfåglarna i kylan

Extremkylan drabbar inte bara människor. Göteborgs fåglar är inte heller vana med minus 13 grader. Nu behöver de människors hjälp..

GöteborgsPosten - 01 jun 15 kl. 11:18

80-åring matade fåglarna - tvingas flytta

En 80-årig rullstolsburen kvinna matade fåglarna på balkongen. Nu tvingas hon flytta..

YLE - 03 aug 15 kl. 16:22

Fåglarna lider av det kalla vädret

Den kalla sommaren har lett till att det finns väldigt få ungfåglar, säger fågelentusiast Jörgen Palmgren. Det leder i sin tur till att det nästa sommar finns ännu färre fåglar i landet. Om du har märkt att det finns färre fågelungar än vanligt i år så har du gjort en helt korrekt observation.

Nya Wermlands Tidningen - 13 dec 13 kl. 06:00

Så matar du vinterfåglarna

För vissa av våra småfåglar är det ett måste att bli matade under vintern – för att de ska överleva. Här får du tips på vad du ska tänka på när du matar de olika fåglarna..

YA - 23 jan 16 kl. 03:00

Fet mat bäst för fåglarna

Snö och sträng kyla gör det livet tufft för de fåglar som övervintrar. Men fet mat gör det lättare för dem att klara kylan..

TA - 12 mar 13 kl. 14:26

Flyttfåglar vände när kylan kom

När våren gjorde halt gjorde flyttfåglarna detsamma. Vissa har till och med gjort en tur-och-retur-resa till Sverige och återvänt till varmare breddgrader.
Flyttfåglarnas ankomst till Sverige är ett tidigt vårtecken, men den senaste tidens stränga kyla gör att de är färre än vanligt för årstiden.

BT - 12 mar 13 kl. 16:45

Flyttfåglar vände tillbaka när kylan kom

När våren gjorde halt gjorde flyttfåglarna detsamma. Vissa har till och med gjort en tur-och-retur-resa till Sverige och återvänt till varmare breddgrader. Flyttfåglarnas ankomst till Sverige är ett tidigt vårtecken, men den senaste tidens stränga kyla gör att de är färre än vanligt för årstiden.

YLE - 02 jun 15 kl. 06:34

Det kalla vädret påverkar också flyttfåglarna

Många flyttfåglar har stannat på sydligare breddgrader på grund av det kyliga vädret. Så här få flyttfåglar har det inte varit i Finland på nästan 40 år. Till exempel tornsvalorna påbörjade sin flytt till Finland i mitten av maj, men de allra flesta tornsvalorna stannade på varmare breddgrader, berättar ornitolog Mikko Pöyhönen.

Alingsås tidning - 26 jan 19 kl. 05:30

Nu räknas fåglarna igen

Den här helgen pågår den stora fågelräkningen Vinterfåglar inpå knuten. I år väntas både många fåglar och många rapporter – av två olika orsaker.
Det är 14:e året i rad som svenska folket räknar fåglarna som matas vid fågelbord och liknande.

Sydsvenskan - 03 feb 12 kl. 06:30

Glycerol och sopor räddning i kylan

En del djur går i ide. Några flyttar utomlands. Resten tar till mer eller mindre drastiska metoder för att klara av den långa och kalla vintern.

Sydöstran - 21 jan 16 kl. 13:47

Nu behöver fåglarna extra mat

Stadens fåglar är inte billiga i drift. 167 200 kronor begär kommunen ur en speciell fågelmatsfond för att mata fåglarna i vinter. De kan behöva en hel del hjälp nu när kylan intagit Karlskrona..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.