PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 27 February, 20:17

PrivataAffärer - 23 feb 21 kl. 10:06

Knappt hälften har koll på sin pensionEnligt Pensionsmyndighetens undersökning har endast  fyra av tio en mycket god eller ganska god uppfattning om hur stor deras pension kommer att bli, lika många har en viss uppfattning medan 15 procent inte alls vet. – Pensionssystemet kan upplevas som svårt att förstå, och kan dessutom göra att pensionsnivån blir låg för många svenskar om de inte själva engagerar sig och är aktiva i pensionssparandet. Den allmänna pensionen, som visas i det orange kuvertet, kommer för många knappt att nå upp till hälften av slutlönen, varnar Trifa Chireh pensionsspecialist på Länsförsäkringar/">försäkringar i en kommentar. ”Pensionerna blir lägre” Kunskapen ökar med åldern och två av tre av de äldre har en mycket eller ganska god uppfattning. Hela en tredjedel av dem över 55 år har do
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Pensionsmyndighetens, Trifa Chireh, Länsförsäkringar, Kunskapen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Knappt, hälftenhar , kollpå sin , pension
Expressen - 09 jun 16 kl. 06:30

Knappt hälften kvar från lärarutbildningen

Av oss som påbörjade lärarutbildningen får några år sedan är det knappt hälften kvar, skriver Isak Skogstad, ordförande för Lärarnas Riksförbunds studerandeförening..

SVT - 24 okt 17 kl. 06:45

Två år efter flyktingvågen: Knappt hälften får stanna

Nästan var femte asylsökande som kom hösten 2015 väntar fortfarande på besked om uppehållstillstånd. Det visar siffror från Migrationsverket. Knappt hälften av de som sökte asyl då har fått stanna..

DN - 04 apr 18 kl. 10:19

Knappt hälften av stockholmarna har råd att hyra en nybyggd tvåa

Knappt hälften av stockholmarna har råd att hyra en nyproducerad tvåa. Bara sex av tio har råd med en nybyggd etta. – Även om hyrorna sänks kommer det finnas grupper som inte har råd med nyproduktion, säger Hans Jonsson, nationalekonom på Boverket..

SmålandsPosten - 27 feb 14 kl. 20:44

Knappt hälften av studenterna är med i kåren

Linnéstudenterna har drygt 5200 medlemmar, en siffra som ordförande Jakob Allanson inte är nöjd med. Knappt fyra av tio studenter på Linnéuniversitetet är med i kåren. – Vi har budgeterat för 6800 medlemmar, vi har aviseringar ute nu och det brukar ge bra tillströmning.

YLE - 20 jan 16 kl. 08:22

Knappt hälften av turisterna är intresserade av Guggenheim

Enligt Taloustutkimus undersökning skulle Guggenheimmuseet bidra till en markant ökning av turisminkomsterna i huvudstadsregionen. 40 procent av de europeiska och asiatiska turister som utvärderade Guggenheim i undersökningen ansåg att museet skulle öka Helsingfors attraktionskraft. Guggenheimmuseer har ett högt rekommendationsindex, det vill säga hur troligt det är att besökare rekommenderar ett Guggenheimmuseum till sina bekanta.

SvD - 31 mar 17 kl. 07:09

Knappt hälften nöjda med sjukvården i Väst

Nära hälften tycker att sjukvården fungerar bra i Västra Götaland. Men hela 43 procent är inte nöjda, enligt en färsk Sifo-undersökning. .

Dagensanalys.se - 31 jan 18 kl. 13:01

De flesta har ingen koll på GDPR

I en undersökning som Kantar TNS gjort i England känner två tredjedelar av befolkningen inte till den nya EU-lagen som träder i kraft om bara några månader. Och knappt hälften av de som hört om lagen har koll på vad den faktiskt innebär. Det innebär dock inte att företag och organisationer kan slappna av.

DI - 11 jan 19 kl. 12:35

Var fjärde pensionär kan tänka sig att återgå till jobb men få vill pausa pensionen

Var fjärde pensionär (26 procent) har funderat på att återgå till jobb i någon form efter att de lämnat arbetslivet. Knappt hälften (45 procent) svarar att anledningen är att dryga ut pensionen med extrapengar. En klar majoritet (70 procent) vill inte minska pensionsutbetalningen om de skulle börja jobba..

News55 - 02 nov 15 kl. 16:37

Pensionärsförbunden kräver: ”Inför vaccination av alla äldre”

Den 3 november drar årets influensavaccination igång. Men antalet 65+ som vaccinerar sig är enligt siffror från Folkhälsoinstitutet lågt, knappt hälften vaccinerade sig under influensasäsongen 2014/2015 vilket är långt under Världshälsoorganisationens (WHO) målsättning på 75 procent. Nu gör PRO och SPF Seniorerna gemensam sak för att driva frågan om ett nationellt vaccinationsprogram för äldre i form av rapporten ”Lika rätt till vaccination”.

Magazin24 - 28 jan 15 kl. 09:02

Volvosteget står för hälften av ungdomsjobbsåtgärd

NÄRINGSLIV 931 ungdomar har fått yrkesintroduktions-jobb – varav hälften inom Volvosteget, visar en undersökning av Nyhetsbyrån Siren.Med hjälp av yrkesintroduktionsanställningar skulle 30.000 ungdomar per år få jobb på sikt, enligt den förra regeringen.

Västerbottens Folkblad - 15 mar 16 kl. 10:36

Mer än hälften av tågen i länet är försenade eller inställda

Under 2015 blev mer än vartannat persontåg i länet försenat eller inställt, uppger Trafikanalys. Förra året blev mer än hälften av persontåg i länet försenade eller inställda. Enligt kunskapsmyndigheten Trafikanalys kom knappt hälften av de 12 199 tåg som under 2015 hade sin slutstation i länet fram i tid.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.