SR > Nyheter

Monday, 08 March, 17:02

SR - 23 feb 21 kl. 10:11

Planer för storskalig stålproduktion i BodenBolaget H2 Green steel planerar att bygga en fabrik för storskalig produktion av fossillfritt stål i Boden-Luleå-området med produktionsstart 2024. Stål ska framstälas med hjälp av vätgas, ett koncept som liknar det så kalllade Hybritprojektets planer. Bolaget håller just nu en presskonferens om planerna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Boden, H2 Green, Boden-Luleå, Hybritprojektets

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Planerför , storskalig, stålproduktioni , Boden
NSD - 04 mar 17 kl. 08:02

Boden med i matchen om storskalig batterifabrik

SGF Energi AB har beslutat att bygga en storskalig batterifabrik..

Skånskan - 19 feb 20 kl. 17:36

Nämnd tillåter ölproduktion

BJÄRSJÖLAGÅRD Politikerna var eniga – en ny detaljplan ska fram, en plan som gör det möjligt att odla humle, brygga öl och producera honung på gamla idrottsplatsen i Bjärsjölagård.
Lyckas inte det finns en ny intressent som vill bygga solcellspark på marken.Nej, politikerna hade inga invändningar mot odlingsplanerna för idrottsplatsområdet i Bjärsjölagård.

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 02:25

Boden kan få buddhistiskt tempel

På ett berg i västerbottniska Fredrika, i Åsele kommun, finns sedan över tio år tillbaka långt gångna planer på att bygga ett buddhistiskt tempel som ska bli såväl Europas största som nordligaste.Men nu riskerar templet att förlora på båda punkterna innan det ens har byggts klart. För i en gammal kasern på 3 500 kvadratmeter i Boden, 30 mil norrut, vill buddhisten Bo Sundgren bygga ett ännu större tempel samt ett centrum för meditation, skriver Norrbottens-Kuriren.

Helsingborgs Dagblad - 19 maj 15 kl. 02:25

Boden kan få buddhistiskt tempel

På ett berg i västerbottniska Fredrika, i Åsele kommun, finns sedan över tio år tillbaka långt gångna planer på att bygga ett buddhistiskt tempel som ska bli såväl Europas största som nordligaste.Men nu riskerar templet att förlora på båda punkterna innan det ens har byggts klart. För i en gammal kasern på 3 500 kvadratmeter i Boden, 30 mil norrut, vill buddhisten Bo Sundgren bygga ett ännu större tempel samt ett centrum för meditation, skriver Norrbottens-Kuriren.

NSD - 06 maj 19 kl. 19:00

Boden tror inte på nyförvärv: "Jobbar med det lag vi har"

Efter ännu en förlust är Boden allt jämnt förankrat i botten – men några planer på värvningar när fönstret öppnar är inte aktuellt..

NSD - 13 maj 13 kl. 05:00

En framtid utan planer

Alla konkurrerar om samma anställda. I Boden vill kommunen jobba med lokal lönebildning och andra villkor för att behålla och locka anställda. - Det finns mycket vi kan titta på, som att byta semesterdagstillägget mot ledighet, ögonlaseroperation och annat, som också är förmånligt för arbetsgivaren.

UNT - 19 maj 15 kl. 02:24

Boden kan få buddhistiskt tempel

På ett berg i västerbottniska Fredrika, i Åsele kommun, finns sedan över tio år tillbaka långt gångna planer på att bygga ett buddhistiskt tempel som ska bli såväl Europas största som nordligaste..

SvD - 19 maj 15 kl. 02:24

Boden kan få buddhistiskt tempel

På ett berg i västerbottniska Fredrika, i Åsele kommun, finns sedan över tio år tillbaka långt gångna planer på att bygga ett buddhistiskt tempel som ska bli såväl Europas största som nordligaste..

NSD - 10 jan 18 kl. 21:11

Planer på nytt äldreboende i Gunnarsbyn

Samma dag som man tog det första symboliska spadtaget på det nya äldreboendet i Boden skrev kommunalrådet på uppdraget att upprätta en detaljplan för området Skolbacken i Gunnarsbyn..

NSD - 30 jan 19 kl. 21:30

Personalkritik mot ledningens planer

Regionstyrelsen skjuter upp sitt beslut om att bygga om hälsocentralerna Björknäs och Sanden i Boden..

Skånskan - 12 feb 20 kl. 05:00

Gräsmatta kan bytas ut mot humle och bin

BJÄRSJÖLAGÅRD Gräset på idrottsplatsen i Bjärsjölagård kan ersättas av humleplantor. Höganäsbon Lars Strand vill odla humle och bin och brygga sitt eget öl.
– Jag vill tillbaka till myllan.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Liberaler kräver extra landsmöte

Om några veckor ska Liberalernas partiråd fatta beslut om vägen framåt i regeringsfrågan, och relationen till SD efter valet 2022 splittrar partiet. Nu vill en rad ledande liberaler köra över den egna ledningen - och anser att ett extra landsmöte måste kallas in för att avgöra det hela. ”Det handlar om en fundamental fråga, det handlar om ett av kärnvärdena i det liberala partiet”, säger riksdagsledamoten Tina Acketoft..

SR - 45 minuter sedan

Von der Leyen: 100 miljoner vaccindoser från april

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen säger i dag att EU-länderna under årets andra kvartal kan vänta sig " i genomsnitt 100 miljoner doser per månad". Det säger hon till tidningen Der Standard. Hittills har de 27 EU-länderna fått drygt 50 miljoner doser..

SR - 1 timme sedan

Försvunna militären hittats

Den 31-åriga militär som varit försvunnen sedan i mitten på november har nu hittats i Tyresta nationalpark, det bekräftar polisen. Det finns i nuläget inga misstankar om brott..

SR - 2 timmar sedan

Pandemin ekonomisk katastrof för kvinnorna

Färska siffror från USA visar en rekordhög arbetslöshet för svarta kvinnor och kvinnor med latinamerikansk bakgrund. Siffror från flera europeiska länder visar att kvinnor i högre utsträckning än män valt arbeta deltid eller slutat arbeta för att kunna ta hand om barnen som när skolor stängts. FN-organet Unesco har studerat hur unga flickor i fattiga länder gifts bort, tvingas börja arbeta eller ta hand om småsyskon när skolor stängs, så krisen väntas få konsekvenser för kvinnor även på lång sikt..

SR - 2 timmar sedan

Priset på bensin höjs

Idag höjdes bensinpriset med 15 öre och dieselpriset med 25 öre per liter på bemannade stationer. Det innebär att bensinpriset stigit med runt 1,50 kr per liter bara sedan nyår. Samtidigt har oljepriset stigit till den högsta nivån på två år.

SR - 4 timmar sedan

Rättegången om George Floyds död inleds – polisen nekar till brott

Idag inleds rättegången i Minneapolis mot den polis som åtalas för att ha dödat den svarte amerikanen George Floyd vid ett ingripande i maj förra året Polisen nekar till brott och hänvisar till Floyds underliggande hälsoproblem. Ekots USA-kommentator Ginna Lindberg berättar om rättegången..

SR - 4 timmar sedan

Tyskar får snabbtesta sig gratis

Från och med idag får alla tyskar som vill snabbtesta sig gratis sig för coronaviruset, en gång i veckan. Tanken är att det ska göra det möjligt att öppna upp samhället, utan att smittspridningen ökar. Dessutom har snabbtesterna börjat säljas i mataffärer..

SR - 4 timmar sedan

Höga halter av farliga ämnen i kökselektronik

En undersökning som Kemikalieinspektionen gjort visade att 13 procent av billig kökselektronik och kablar från mindre kända märken innehöll för höga halter av farliga ämnen som bly och klorparaffiner. Undersökningen gjordes på bland annat köksvågar, äggkokare och brödrostar och av 263 kontrollerade varor innehöll 33 ämnen som är farliga för miljön eller människors hälsa. Alla berörda företag har nu meddelat att de slutat sälja produkterna..

SR - 5 timmar sedan

Polisen larmades före bussmordet i Kiruna

Polisens Brottsoffer- och personsäkerhetsgrupp, Bops, fick kännedom om 20-åringen som mördades i Kiruna förra året, en och en halv månad före mordet. Men ingen hot- och riskbedömning gjordes, avslöjar P1-programmet Kaliber i sin granskning. Polisen larmades av socialtjänsten som kontaktades av 20-åringen som kände sig hotad..

SR - 5 timmar sedan

Starka reaktioner på intervjun med Harry och Meghan

Reaktionerna i Storbritannien är starka efter nattens intervju med det brittiska hertigpartet Harry och Meghan i det amerikanska tv-bolaget CBS, Paret anklagade bland annat icke namngivna medlemmar av det brittiska kungahuset för rasism och för att inte ha gett Meghan någon hjälp när hon drabbades av självmordstankar. "Det här är förödande anklagelser för kungahuset och det måste svara på något sätt", säger Russel Meyers, hovreporter på Daily Mirror..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.