Aftonbladet > Nyheter

Thursday, 04 March, 19:32

Aftonbladet - 23 feb 21 kl. 10:06

Så låter Mars – Rymdsonden har skickat första ljudet från planeten▸ Den 18 februari lyckades Nasa landa rymdsonden Perseverance på planeten Mars. Nu har de släppt både bilder från landningen och ljudupptagningar från planeten..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Mars, Nasa, Perseverance

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , låter, Mars, Rymdsondenhar , skickatförsta , ljudetfrån , planeten
YA - 06 aug 12 kl. 17:12

Life on Mars?

Det har ännu inte rapporterats om några gröna gubbar från Mars. Men kan det ha funnits någon form av liv på grannplaneten? Det är fler än David Bowie som vill veta.

Kristianstadsbladet - 07 aug 12 kl. 08:47

Life on Mars?

Det har ännu inte rapporterats om några gröna gubbar från Mars. Men kan det ha funnits någon form av liv på grannplaneten? Det är fler än David Bowie som vill veta.

Expressen - 26 nov 18 kl. 09:59

Rymdsonden Insight landar på Mars

I kväll landar rymdsonden Insight på Mars efter en sex månaders resa genom rymden.Under två år ska sonden nu gräva fram hemligheter om hur planeter en gång skapades, uppger CNN.– Det hjälper oss att förstå hur vi hamnade här, sa Bruce Banerdt, en av cheferna bakom projektet vid en pressträff förra veckan..

DN - 26 nov 18 kl. 21:03

Rymdsonden Insight har landat på Mars

Rymdsonden Insight har landat på Mars. Det uppger NASA i sin direktsändning på hemsidan. .

SVT - 12 dec 18 kl. 22:48

Här tar rymdsonden selfies från Mars

För cirka en vecka sedan landade rymdsonden på Mars och har nu tagit en massa selfies..

BT - 15 apr 14 kl. 19:58

Lite vatten på Mars, Hurtig...

Förhoppningarna om att planeten Mars en gång i tiden hade stora mängder vatten har kommit på skam. Enligt en ny studie var atmosfären mycket tunn, vilket gjorde klimatet alltför kallt för flytande vatten. Sannolikt har temperaturerna på planeten legat under nollstrecket under större delen av dess livstid.

Skånskan - 27 nov 18 kl. 08:50

InSight har landat på Mars

Vid niotiden på måndagskvällen togs signalen emot på Nasas Jetdriftslaboratorium i Pasadena, Kalifornien, som bekräftar att rymdsonden InSight landat på Mars yta.Den har varit på väg ett bra tag. Den 5 maj lyfte Insight från Vandenberg Air Force Base norr om Los Angeles och har sedan dess färdats de 458 miljoner kilometrarna från jorden till den röda planeten.

GöteborgsPosten - 06 mar 15 kl. 15:17

Rymdsonden framme - efter åtta år

Rymdsonden Dawn har nu gått i omloppsbana runt dvärgplaneten Ceres i asteroidbältet mellan Jupiter och Mars, uppger Nasa. Besöket markerar höjdpunkten på en nästan åtta år lång resa..

BT - 05 dec 12 kl. 08:41

Nasa skickar ny rymdsond till Mars

USA:s rymdstyrelse Nasa planerar att skicka en ny rymdsond till Mars 2020, samtidigt som man fortsätter att förbereda för framtida bemannade färder till den röda planeten.
Tillkännagivandet kom på tisdagen, dagen efter att resultat från de första prover som rymdsonden Curiosity tagit på Mars redovisats. Dessa visade på spår efter ämnen som vatten och syre.

Sydöstran - 05 nov 15 kl. 21:46

Solen knäckte Mars

En gång rann vatten i floder och sjöar på Mars. Men den konstanta solvinden och utbrotten av solstormar slet bort atmosfären och gav oss en röd ökenplanet. Nya rön från rymdsonden Maven gör Marsforskarna upphetsade.

BT - 05 nov 15 kl. 21:46

Solen knäckte Mars

En gång rann vatten i floder och sjöar på Mars. Men den konstanta solvinden och utbrotten av solstormar slet bort atmosfären och gav oss en röd ökenplanet. Nya rön från rymdsonden Maven gör Marsforskarna upphetsade.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.