GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 27 February, 06:59

GöteborgsPosten - 23 feb 21 kl. 09:47

Courtauld Gallery får sensationell donationLondonmuseet Courtauld Gallery har fått en privat donation med teckningar av bland andra Cézanne, Kandinsky och Klee, uppger The.
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Gallery, Courtauld Gallery, Cézanne, Klee, The

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Courtauld, Galleryfår , sensationell, donation
SR - 20 mar 19 kl. 16:20

Brittiskt museum avstår donation från Sackler-familjen

The National Portrait Gallery i London tar inte emot en donation från den kontroversiella Sackler-familjen. Det efter kritik mot familjen, vars företag står bakom det beroendeframkallande läkemedlet OxyContin..

SR - 22 mar 19 kl. 16:14

Fler museer tackar nej till donation

Tidigare i veckan gick The National Portrait Gallery i London ut med att de inte tar emot en donation från den kontroversiella Sackler-familjen. Nu följer konstinstitutionen Tate deras exempel, det skriver The Times..

SVT - 21 mar 18 kl. 19:00

Donation från läkemedelsföretag till Londonmuseum skapar debatt

I Storbritannien har en gåva på en miljon pund till Londonmuseet National Portrait Gallery från den amerikanska stenrika släkten Sackler skapat debatt. Anledningen är att släkten är ägare till företaget bakom opioiden OxyContin – medicinen som ligger bakom den drogepidemi som de senaste åren svept över USA..

Alingsås tidning - 11 okt 15 kl. 05:30

Säg ja eller nej till donation

Säger du ja eller nej till organdonation – den frågan är i fokus under den pågående Donationsveckan.
Som ett led i  Donationsveckan fanns Jill Grolander, donationssjuksköterska på Alingsås lasarett, häromdagen på plats i lasarettets entré och informerade om donation. Hennes uppfattning är att det i landet finns en stor acceptans för donation, men att många väljer att inte ta aktiv ställning.

YLE - 03 jul 17 kl. 15:15

Betydande donation till Åbo Akademi i Vasa

Harry Schaumans Stiftelse och Svensk-Österbottniska Samfundet donerar 700 000 euro till Åbo Akademi i Vasa. Donationen, som är utöver den HSS och SÖS årliga utdelningar, blev möjlig tack vare försäljningen av Academill till det svenska fastighetsbolaget Hemsö ifjol. - Det känns som julafton, säger professor Göran Djupsund som är rektor för Åbo Akademi i Vasa.

Trelleborgs Allehanda - 18 mar 14 kl. 14:31

Grafikens hus får ny donation

Carl Fredrik Reuterswärd gör en ny donation till nedbrunna Grafikens hus. Det säger konstnärens hustru Tonie Lewenhaupt, till Göteborgs-Posten.
Tonie Lewenhaupt säger att både hon och hennes man är bedrövade över branden men påpekar samtidigt att en stor del av de grafiska trycken trots allt kan återskapas.

Kristianstadsbladet - 18 mar 14 kl. 14:31

Grafikens hus får ny donation

Carl Fredrik Reuterswärd gör en ny donation till nedbrunna Grafikens hus. Det säger konstnärens hustru Tonie Lewenhaupt, till Göteborgs-Posten.
Tonie Lewenhaupt säger att både hon och hennes man är bedrövade över branden men påpekar samtidigt att en stor del av de grafiska trycken trots allt kan återskapas.

YLE - 15 jun 17 kl. 08:58

Sigrid Juselius Stiftelse ger stor donation till HU

Helsingfors universitet får en donation på 700 000 euro av Sigrid Juselius stiftelse. Donationen görs inom ramen för statens motfinansieringskampanj. - Vi ville göra denna donation på grund av statens motfinansiering så att vi kan få maximal effekt för vår donation, säger stiftelsens vd Christian Elfving i ett pressmeddelande.

Jmini.se - 04 jul 16 kl. 14:40

Hon ställer ut på 1 Window Gallery

TeoLinda Gustafsson som gjort sig känd runt södra Vätterbygden för bland sina slipstavlor, har nu skapat en Trädig Tavla till Mellyrn.se, vilken visas på 1 Window Gallery. 1 Window Gallery som alltid ställer ut endast en ny tavla varje månad fin.....

YLE - 01 feb 16 kl. 18:46

Donation startade nytt havsprojekt i Tvärminne

Tack vare en donation kan Tvärminne zoologiska station vid Helsingfors universitet nu samla in betydligt mer heltäckande information om viktiga livsmiljöer i havet. På grund av nedskärningarna inom universitetet blir extern finansiering ännu viktigare för forskningsstationen i Hangö. På våren kommer tre mätare att förankras i havet för att följa med hur vattenmiljön mår och förändras.

YLE - 14 nov 16 kl. 14:49

Stor donation till universitet i Vasa

Nu får universiteten och högskolorna i Vasa en donation på 111 000 euro. Donatorer är Österbottens andelsbanksförbund och OP-gruppen. Vasa universitet får en donation på 45 000 euro, Svenska handelshögskolan i Vasa får 30 000 euro, Åbo Akademi i Vasa 25 000 euro och Helsingfors universitets juridiska fakultet, enheten i Vasa 11 000 euro.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.