Corren > Nyheter

Friday, 05 March, 11:06

Corren - 23 feb 21 kl. 09:33

SCB: 9,3 procent arbetslösaI januari var 498 000 personer arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 9,3 procent..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
SCB

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SCB, 9,3procent , arbetslösa
DN - 14 nov 19 kl. 10:03

SCB skriver ned arbetslösheten – nya siffror efter ”kvalitetsbrist”

Statistiska centralbyrån (SCB) skriver ned arbetslösheten för september månad – rejält..

Cornucopia - 22 okt 19 kl. 12:44

Evry eller SCB bakom felaktig arbetslöshetsstatistik?

Det framkommer nu att det är bolaget Evry som levererat av SCB ifrågasatta siffror till arbetskraftsundersökningen (AKU). Frågan blir dock om det är SCB eller Evry som är fel ute?
Generisk bild.

SVT - 14 nov 19 kl. 11:01

SCB skriver ner arbetslösheten efter räknemiss

Arbetslösheten i september låg på 6,0 procent, inte 7,1 procent, som Statistiska centralbyrån, SCB, tidigare rapporterat. Efter att tidigare ha räknat fel släppte SCB på torsdagen reviderade siffror. Även i oktober ligger arbetslösheten på 6,0 procent.

DI - 18 okt 18 kl. 09:40

SCB: Lägre arbetslöshet i september

Arbetslösheten var 6,0 procent i september, icke säsongsrensat, enligt SCB:s Arbetskraftsundersökning (AKU). Enligt SME Direkts prognosenkät väntades en arbetslöshetsnivå på 6,1 procent..

DN - 26 feb 14 kl. 13:43

SCB: Var tredje arbetslös fattig

Andelen fattiga bland arbetslösa, sjuka och förtidspensionärer tredubblades mellan 2004 och 2012, enligt siffror från Statistiska centralbyrån.Tapio Salonen, professor i socialt arbete, säger att den markanta ökningen är baksidan av 2000-talets arbetslinje..

Barometern - 26 apr 14 kl. 13:48

Högre arbetslöshet nu än 2006

i debatt om Arbetsförmedlingens roll Inför att Reinfeldt tillträdde som statsminister sa han Utvärdera mig på jobben. Det är vad vi gör:
Enligt SCB låg arbetslösheten nyligen på 8,1 procent. Det är över 100 000 fler arbetslösa än när Reinfeldt tillträdde.

Cornucopia - 27 jul 19 kl. 09:12

Konjunkturen: Den svenska arbetslösheten stiger igen

Efter att drivet av krisräntornas högkonjunktur har nu den svenska arbetslösheten vänt upp igen, med stigande säsongsjusterad arbetslöshet fyra av de fem senaste månaderna. Graf nedan.
Drottninggatan Stockholm.

UNT - 29 maj 12 kl. 09:48

SCB: 7,8 procent arbetslösa

Under första kvartalet i år var 391 000 personer, 7,8 procent av arbetskraften, arbetslösa, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Männens arbetslöshet var 8,2 procent och kvinnornas 7,5 procent. (TT).

Cornucopia - 18 aug 15 kl. 08:45

Den svenska arbetslösheten och arbetslinjen i en graf

Nedan finner ni en graf över den svenska arbetslösheten i juli 2015, som på ett utmärkt sätt illustrerar den sk arbetslinjen, dvs att låga ersättningar vid arbetslöshet gör att fler är i jobb.Den svenska arbetslösheten juli 2015Siffrorna är hämtade från SCB för arbetslösheten och från Ekonomifakta för ungdomsarbetslösheten.
Övriga siffror är hämtade från en sammanställning hos Bonnier/DN, som sammanställt hur det står till med anställningsbarheten och arbetslinjen hos de före detta riksdagsledamöter, som åkte ut i riksdagsvalet förra året och nu är på väg in i långtidsarbetslöshet.

Cornucopia - 25 maj 20 kl. 10:02

Ökad arbetslöshet - men ingen katastrof (än)

SCB rapporterar att arbetslösheten steg till säsongsrensade 7.9% i april. Det är en ökning, men än så länge inte någon katastrof, även om permitteringslagarna antagligen förskjutit smällen.

TA - 02 sep 14 kl. 10:47

SCB: Svensk jobbmarknad bättre än EU


De som jobbar mest blir färre. Därför stiger inte heller sysselsättningen, som andel av befolkningen, mer än marginellt, konstaterar Statistiska centralbyrån (SCB). Och att arbetslösheten är högre än före finanskrisen beror på att fler unga och utrikes födda gett sig ut på arbetsmarknaden - grupper som normalt har lägre sysselsättning än andra, enligt SCB.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.