GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 03 March, 18:44

GöteborgsPosten - 23 feb 21 kl. 09:25

Brister på sjukhus – patientsäkerheten hotadLänssjukhuset i Sundsvall får kritik för bristande strålsäkerhet. Patientsäkerheten bedöms vara hotad på grund av otillräcklig kontroll av utrustning och brister i ledning och organisation..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Sundsvall

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brister, sjukhus, patientsäkerheten, hotad
Dagens Medicin - 18 aug 17 kl. 15:57

Patientsäkerheten hotad på lasarettet i Ystad

Personalen vid en avdelning på lasarettet i Ystad anser att patientsäkerheten är hotad och hotar med anmälan till Arbetsmiljöverket, enligt ett öppet brev till politikerna..

GöteborgsPosten - 06 nov 17 kl. 21:50

Vårdcentralen stängs - patientsäkerheten hotad

4 600 invånare i Angered blev på måndagen utan vårdcentral när avtalet med Angered Care AB sades upp med omedelbar verkan. Patientsäkerheten var hotad..

SN - 16 mar 15 kl. 07:02

Flertalet brister i patientsäkerheten

Sekretessuppgifter som förvarats utan att vara inlåsta, utredningar som ej journalförts och lyhörda mottagningsrum. Elevhälsan i Trosa har haft flera brister när det gäller patientsäkerheten..

GöteborgsPosten - 23 jan 14 kl. 20:41

Cancerläkare slår larm: Patientsäkerheten hotad

Cancerläkarna vid Sahlgrenska slår larm. Läkarna är för få och patientsäkerheten hotas..

Dagens Medicin - 21 nov 18 kl. 06:00

Patientsäkerheten hotad när ingen opereras i tid

Noll. Så många patienter med blåscancer genomgick cystektomi inom det uppsatta målet 37 dagar förra året i Sverige. Medianväntetiden låg på över 100 dagar i riket.

Barometern - 21 jun 17 kl. 06:00

Patientsäkerheten hotad: "Kan ärligt säga att jag är rädd"

Personalen på länssjukhuset är djupt oroad: "Vi kan inte garantera någon patientsäkerhet i sommar, det känns hemskt.".

YLE - 02 feb 17 kl. 03:57

Soneras mobilnät äventyrade patientsäkerheten - fem frågor om fjolårets nätverksstrul vid HNS

Patientsäkerheten led när Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) tog i bruk en ny mobiloperatör i fjol våras. Det visar rapporter som Yle Nyheter har tagit del av. Nya farliga situationer uppkom också på hösten.

Skånskan - 03 jul 16 kl. 08:00

Ombud ska säkra patientsäkerheten

SKÅNE Varje självmord är ett för mycket. Det menar Martin Hultén, chefläkare för psykiatri Skåne. Nu satsar han och de andra i ledningen stenhårt på att förebygga fler självmord genom bland annat patientsäkerhetsombud på avdelningarna.

Barometern - 07 feb 19 kl. 22:26

IVA-sköterskor oroade för patientsäkerheten

Patientsäkerheten på Oskarshamns sjukhus är hotad. "Det finns risk att folk kommer att dö nu", säger sjuksköterskorna på intensivvården..

Trelleborgs Allehanda - 28 feb 14 kl. 06:30

"Det är allvarligt för patientsäkerheten"

Foto: Tomas Nyberg
De föreslagna förändringarna på Trelleborgs lasarett väcker stor oro. Enligt läkare på lasarettet skulle en stängning av akuten nattetid och nedläggning av de intensivvårdsnära platserna kunna göra att man inte längre kan rädda livet på vissa patienter.
I fredags berättade TA om Bengt Anderberg från Höllviken som kom till akuten i Trelleborg och återupplivades efter ett 17 minuter långt hjärtstillestånd.

Sydsvenskan - 11 jul 12 kl. 06:30

Datorbugg hotar patientsäkerheten

En bugg i vårdens nya databaserade ordinationsverktyg orsakar stor risk för felmedicinering.Patientsäkerheten är hotad, enligt Lars-Olof Tobiasson, biträdande chefläkare inom primärvården i Lund som gjort en lex Maria-anmälan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.