IDG > IT

Saturday, 06 March, 15:55

IDG - 23 feb 21 kl. 09:06

Nu flyger Nasa drönare på Mars – med Linux under skalet
Ska demonstrera att kommersiellt tillgänglig hårdvara och öppen källkod kan användas för att flyga på Mars..
Läs mer på IDG
Läs mer om:
Nasa, Mars, Linux

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu flyger, Nasa, drönare, Marsmed , Linuxunder , skalet
Expressen - 30 maj 19 kl. 23:42

Stor mängd is upptäckt av Nasa-sond på Mars

En sond från Nasa har upptäckt en stor isfyndighet under marken på Mars, skriver Sci News.  Isen kan vara en av de största vattenreservoarerna på planeten. – Vi kan studera den här isen och lära oss mer om Mars tidiga klimat och om det fanns förutsättningar för liv, säger Anna Neubeck, forskare på Uppsala universitet, till SVT.

IDG - 19 nov 18 kl. 15:20

Nu ska Nasa landa på Mars igen – här kan du följa livesändningen


Sex år sedan Curiosity Rover landade på Mars..

DN - 06 feb 18 kl. 17:04

Snart flyger en Tesla mot Mars bana

Klockan 19.30 på tisdagen skjuts SpaceX största raket upp. Målet är att placera den i en bana runt solen – parkerad i samma bana som planeten Mars.

DN - 06 feb 18 kl. 17:04

Snart flyger en Tesla mot Mars bana

Klockan 19.30 på tisdagen skjuts SpaceX största raket upp. Målet är att placera den i en bana runt solen – parkerad i samma bana som planeten Mars.

SvD - 22 feb 17 kl. 10:19

Här flyger 40 minidrönare i formation

Har du svårt att manövrera en enda drönare? Här har du forskarna som programmerar över 40 stycken att flyga tillsammans - utan att krocka..

BT - 04 okt 18 kl. 13:49

Därför flyger kommunen drönare över staden

I veckan har kommunen – via ett konsultföretag – flugit drönare över Ulricehamns tätort. .

Kristianstadsbladet - 18 sep 14 kl. 02:23

Maven börjar kretsa kring Mars


En obemannad farkost som amerikanska rymdstyrelsen Nasa sände upp i november förra året för att studera klimatförändringarna på Mars går på söndag in i omloppsbana runt den röda planeten.Maven (Mars atmosphere and volatile evolution) skiljer sig från tidigare Nasa-exeditioner till Mars genom sitt fokus på den övre atmosfären. Syftet är att se vad som hände med koldioxiden i luften och vattnet på ytan när Mars förvandlades från en planet med atmosfär och hav till en kall och torr plats.

BT - 18 sep 14 kl. 02:23

Maven börjar kretsa kring Mars

En obemannad farkost som amerikanska rymdstyrelsen Nasa sände upp i november förra året för att studera klimatförändringarna på Mars går på söndag in i omloppsbana runt den röda planeten. Maven (Mars atmosphere and volatile evolution) skiljer sig från tidigare Nasa-exeditioner till Mars genom sitt fokus på den övre atmosfären. Syftet är att se vad som hände med koldioxiden i luften och vattnet på ytan när Mars förvandlades från en planet med atmosfär och hav till en kall och torr plats.

Helsingborgs Dagblad - 18 sep 14 kl. 02:26

Maven börjar kretsa kring Mars

En obemannad farkost som amerikanska rymdstyrelsen Nasa sände upp i november förra året för att studera klimatförändringarna på Mars går på söndag in i omloppsbana runt den röda planeten. Maven (Mars atmosphere and volatile evolution) skiljer sig från tidigare Nasa-exeditioner till Mars genom sitt fokus på den övre atmosfären..

YLE - 26 maj 17 kl. 14:02

Drönare störde presidentbegravningen - "Amatörer ska hålla sig borta från centrum"

Två drönare beslagtogs av Helsingforspolisen under president Mauno Koivistos begravning i torsdags. Personerna som flög drönarna misstänks för luftfartsförseelse. Helsingforspolisen misstänker att drönarflygningen inte var i enlighet med Trafis direktiv.

IDG - 11 maj 16 kl. 15:33

Drönare är ingen lek – de här lagarna kan du bryta mot


Alla som flyger med drönare – såväl företag som privatpersoner och oavsett om det sker på landet eller inne i stan – måste kunna kameraövervakningslagen, konstaterar advokaten Malin Edmar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.