Expressen > Sport

Thursday, 04 March, 19:42

Expressen - 23 feb 21 kl. 08:44

Utsattes för sexuella övergrepp som barnMadelene Sagström blev sexuellt utnyttjad när hon var sju år.Den svenska golfstjärnan har nu ännu en gång valt att berätta om händelsen som påverkat hennes liv i så många år.Hon vill hjälpa andra personer i liknande situationer.– Jag minns när jag satt på ett hotellrum och inte kunde sluta gråta, säger Madelene Sagström..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sagström, Madelene Sagström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utsattesför , sexuella, övergreppsom , barn
Expressen - 30 apr 17 kl. 17:29

Marko-Varga utsattes för sexuella övergrepp

Drygt fem procent av Sveriges idrottare har utsatts för sexuella övergrepp av tränare enligt ny forskning. Kvällsposten fortsätter granska och belysa idrottens mörka sida - denna gång med OS-simmaren Ida Marko-Varga, engagerad i "Tre ska bli noll” som arbetar för att inga barn ska utsättas för sexuella övergrepp, och hennes mamma Åse Mattsson. Här berättar Ida om när hon själv utsattes för övergrepp, inte blev betrodd och sedan tvingades möta landslagstränaren på tävlingar trots att han var dömd.

YLE - 30 apr 13 kl. 17:06

"Sexuella övergrepp kan bearbetas"

- Det går att komma över trauman efter sexuella övergrepp i barndomen, säger Julia Korkman, doktor i rättspsykologi, och expert på att utreda misstankar om sexuellt utnyttjande av barn. Hon är inte förvånad över att övergreppen inom Metodistkyrkan kom fram först tiotals år senare. Dels var man på 70-talet inte alls lika medveten om sexuella övergrepp mot barn som ett problem, och dels kan det vara svårt för barn att alls berätta om övergrepp.

Polisen - 25 sep 13 kl. 15:47

Sexuella övergrepp mot barn i stadsområde Söder i Malmö

Förra veckan utsattes två barn under 10 år för sexuella övergrepp i stadsområde söder i Malmö..

Expressen - 13 nov 15 kl. 00:36

Sandra står upp mot sexuella övergrepp

Sandra Hansen, 22, utsattes för sexuella övergrepp som barn. Sedan dess har hon kämpat dagligen mot hemska minnen och psykisk ohälsa. I dag engagerar hon sig för andra utsatta och vill få fler att berätta..

SVT - 22 feb 19 kl. 20:47

Utsattes för sexuella övergrepp i norska Tysfjord – nu berättar hon

Den lilla kommunen Tysfjord i nordävstra Norge har ännu inte återhämtat sig efter den skamfyllda hemlighet som kom upp till ytan för drygt ett år sedan. 151 fall av sexuella övergrepp, 92 misstänkta gärningsmän och 82 offer, de flesta barn. Nu bryter en av dem tystnaden och träder fram med sin berättelse..

YLE - 13 sep 13 kl. 04:22

Allvarliga sexuella övergrepp inom metodistkyrkan

Finlands svenska Metodistkyrkans utredning om pastorn i Grankulla som anklagas för att ha förgripit sig på pojkar under flera decennier fortsätter. Nya offer har nu klivit fram och vittnar om också grövre övergrepp. Hittills har 15 personer vittnat om de övergrepp som enligt offren ska ha skett under sommarläger och på Hurtigs barnhem från 1950-talet ända in på 90-talet.

DalaDemokraten - 17 okt 17 kl. 15:15

Debatt: De sexuella övergrepp jag utsattes för fick mig att känna skam - därför behövs initiativ som #Metoo

På grund av de sexuella övergrepp jag utsattes för började jag se sex som ett nödvändigt ont och kände skam inför min egen lust. Under 20 års tid hade jag sex för mina mäns skull - inte för min egen. Eftersom sexuella trakasserier har blivit normen och också innebär ett förtryck av den kvinnliga sexualiteten behövs kampanjer som #MeToo för att synliggöra detta enorma problem och för att vi kvinnor ska förstå att vi inte är ensamma och behöver lida i tystnad, skriver Malin Forsberg, konstnär från Hedemora..

Regeringen - 14 jan 13 kl. 12:53

Ungdomsstyrelsen får i uppdrag att motverka sexuella övergrepp i föreningslivet

Regeringen ger Ungdomsstyrelsen i uppdrag att förebygga och förhindra sexuella övergrepp mot barn och unga inom föreningslivet. Det handlar om att kartlägga goda exempel och sprida information om metoder på hur idrotts- och föreningslivet kan stoppa sexuella övergrepp. Uppdraget ska genomföras under 2013 och 2014.

YLE - 10 mar 15 kl. 12:59

Kyrkoseminarier ska stoppa sexuella övergrepp

Borgå stift inleder på tisdag en serie seminarier för att utbilda personal i hur sexuella övergrepp kan förebyggas och hur de ska bemötas. Orsaken är de övergrepp som skedde i Esbo församling från sjuttio- till nittiotalet. - Det har uppkommit ett klart behov att höja beredskapen inom församlingarna.

YLE - 28 apr 13 kl. 18:56

Utredning om sexuella övergrepp mot barn inom Finlands svenska metodistkyrka

En utredning om sexuella övergrepp mot barn har inletts vid Finlands svenska metodistkyrka.
De sexuella övergreppen misstänks ha skett under metodistkyrkans läger och församlingsverksamhet från 1960-talet till 1990-talet. En man pastor inom kyrkan utpekas som skyldig - mannen avled ifjol och på grund av hans hälsotillstånd kunde hn inte höras före sin död.

YLE - 28 apr 13 kl. 19:03

Finlands svenska metodistkyrka utreder sexuella övergrepp mot barn

En utredning om sexuella övergrepp mot barn har inletts vid Finlands svenska metodistkyrka. De sexuella övergreppen misstänks ha skett under metodistkyrkans läger och församlingsverksamhet från 1960-talet till 1990-talet. En man pastor inom kyrkan utpekas som skyldig.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.