Corren > Nyheter

Wednesday, 03 March, 09:39

Corren - 23 feb 21 kl. 08:29

Egen ekonomi av Christina SahlbergHar du flyttat hemifrån? Kanske fått ditt första jobb? Börjat plugga? Startat ett företag?.
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Christina Sahlberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Egen, ekonomiav , Christina, Sahlberg
HBL - 20 jan 14 kl. 06:21

Konsumenterna litar på nationalekonomin – inte sin egen ekonomi

Konsumenternas förtroende för sin egen ekonomi har sjunkit. Enligt forskningsinstitutet EPSI Rating sjönk konsumenternas förtroende i oktober–december jämfört med föregående kvartal. Jämfört med för ett år sedan steg indexet något.

HBL - 20 jan 14 kl. 06:20

Konsumenterna litar på nationalekonomin – inte sin egen ekonomi

Konsumenternas förtroende för sin egen ekonomi har sjunkit. Enligt forskningsinstitutet EPSI Rating sjönk konsumenternas förtroende i oktober–december jämfört med föregående kvartal. Jämfört med för ett år sedan steg indexet något.

SR - 06 jul 15 kl. 11:42

Privatekonom: Läge att se över sin egen ekonomi

Den ekonomiska turbulensen kring Grekland gör även att det är läge att se över sin egen ekonomi. Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea, berättar att när börserna går ner kan det främst påverka privatpersoners sparande, men påpekar samtidigt att det fortfarande är för tidigt för att veta exakt vad som kommer att ske..

Expressen Dina Pengar - 07 maj 20 kl. 04:30

Lyxfällans programledare – så är deras egen ekonomi

Ingen hade nog räknat med att tv-programmet ”Lyxfällan” skulle bli en sådan långkörare.Mathias Andersson var tillsammans med Charlie Söderberg de första programledarna. – Jag tror att det hjälp väldigt många med ekonomin.

PrivataAffärer - 23 jul 20 kl. 15:48

Privatekonom: Lär barnen ekonomi i sommar

Privata Affärer har i många år drivit kravet på privatekonomi som ett eget skolämne. Utan att få gehör. Men det finns egna sätt att lära barnen om pengar.

YLE - 27 jun 17 kl. 10:21

Finländarna rekordoptimistiska över landets ekonomi

De finländska konsumenterna har fortfarande en stark tro på Finlands ekonomi, visar Statistikcentralens konsumentbarometer för juni månad. Konsumenterna ser för närvarande så ljust på Finlands ekonomi att siffrorna för maj-juni är de högsta någonsin. Barometern har funnits sedan 1995, vilket betyder att siffrorna är de högsta på 22 år.

VA - 25 aug 11 kl. 13:38

"Påtaglig avmattning" i svensk ekonomi

25 augusti Förstora Roger Knudsen, barometeransvarig vid Konjunkturinstitutet. Foto: Konjunkturinstitutet. Det säger Roger Knudsen, barometeransvarig vid Konjunkturinstitutet, till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen i samband med att KI presenterade barometrarna för augusti.

Magazin24 - 16 feb 11 kl. 10:00

Möt högre räntor med en förberedd ekonomi

Idag meddelande Riksbanken att reporäntan höjs med 0.25 procentenheter. Enligt Riksbankens prognoser kommer ytterligare höjningar under året.

Cornucopia - 25 feb 16 kl. 13:33

Konjunkturbarometern faller - Sveriges ekonomi ej länge överhettad

I den senaste konjunkturbarometerindikatorn ("konjunkturbarometern") från Konjunkturinstituet ("KI") faller svensk ekonomi tillbaka från överhettningen. I stort sett alla sektorer föll även om detaljhandeln och mer oroande tillverkningsindustrin faller hårdast.

Sedan tidigare har just detaljhandeln varit i överhettning trots att hushållen är skeptiska och är negativare än medel.

Sydsvenskan - 21 aug 11 kl. 00:15

Extrajobbet ledde till egen lya

Foto: Håkan Röjder
Förra veckan skrev hon kontrakt på en egen bostadsrätt och betalade nästan hela kontantinsatsen med egna pengar. Ekonomer och mäklare ger tips.
??

BT - 28 aug 13 kl. 09:18

Bättre stämning i svensk ekonomi

Optimismen stiger bland svenska företag och hushåll. Den så kallade barometerindikatorn som Konjunkturinstitutet tar fram steg i augusti till 98,8, från 96,0 i juli, och ligger nu bara drygt 1 enhet under det historiska genomsnittet. Indikatorn för tillverkningsindustrin steg drygt 5 enheter i augusti, medan indikatorerna för detaljhandel, privata tjänstenäringar och hushåll ökade något mindre.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.