Dalarnas tidningar > Nyheter

Thursday, 04 March, 00:48

Dalarnas tidningar - 23 feb 21 kl. 08:12

Efter anstormningen – kommunen ska skaffa sig en vindbruksplan: ”Vi behöver ju det”Bolag vill bygga vindkraftverk på flera håll i Hedemora kommun och närboende är kritiska. Nu ska....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Hedemora

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter anstormningen, kommunenska , skaffasig en , vindbruksplanVi , behöver ju det
BT - 16 jun 14 kl. 09:10

Det krävs en vindbruksplan i Borås

För Moderaterna är Sveriges elproduktion en mycket viktig fråga. Stabil, pålitlig och hållbar elektricitet är en förutsättning för jobb och samhälleligt välstånd. För oss är det viktigt att ta ställning för just stabilitet, pålitlighet och hållbarhet framför enskilda teknikers för- eller nackdelar.

UNT - 30 mar 12 kl. 11:04

Dags att tycka till om vindbruksplan

Kommunstyrelsen i Östhammar ställer sig bakom förslaget på en ny vindbruksplan för kommunen.

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 13 kl. 12:16

Riktlinjer klara i väntan på vindbruksplan

Som tidningen tidigare rapporterat har kommunens vindbruksplan blivit rejält försenad.I väntan på den har därför kommunfullmäktige nu beslutat om riktlinjer för vindkraftsetableringar. Dessa ska vara till stöd för bygg- och miljönämnden tills vidare.

BT - 01 mar 14 kl. 09:50

Vad gör kommunen för tiggarna?

Anständigheten kräver att människor i nöd, som inte själva kan skaffa någonstans att bo, har rätt till tak över huvudet på natten. Borås kommun tillhandahåller 16 platser i ett härbärge för hemlösa och de ansvariga anser att kommunen därmed har gjort vad den är skyldig till även om platserna inte alls räcker till. Att ta hand om tiggare utifrån är inte kommunens ansvar, säger man.

Kristianstadsbladet - 16 jan 13 kl. 10:00

Vindbruksplan är inte skäl nog för ett avslag

Nu finns det svart på vitt: Enbart vindbruksplanen håller inte som argument för att avvisa ansökningar om vindkraft. Nu ska tillsyns- och tillståndsnämnden på nytt handlägga ärendet om två vindkraftverk i Svenstorp. Men det mesta talar för att nämnden överklagar, och får saken prövat av mark- och miljödomstolen.

Nya Wermlands Tidningen - 14 mar 14 kl. 11:59

Miljöpolitikerna vill inte ändra i vindbruksplan

Samtliga allianspartier plus Filipstadspartiet har skrivit en motion där de föreslår att kommunen ska klassa Grävlingkullarna som olämpligt område för vindkraft. Men när motionen nådde miljö- och byggnadsnämnden, tog motionärernas partikollegor inte strid för förslaget..

Nerikes Allehanda - 24 okt 14 kl. 05:28

Skribent vill att vindbruksplan revideras

Kommunstyrelsen ska bereda ett medborgarförslag om att revidera Laxå kommuns vindbruksplan. Det beslutade ledamöterna i kommunfullmäktige i onsdags kväll..

Kristianstadsbladet - 04 mar 16 kl. 03:00

Vindbruksplan höll inte i domstol

Kommunens vindbruksplan är verkningslös. Mark- och miljödomstolen tycker att bygglov för två vindkraftverk i Svenstorp ska ges..

Barometern - 22 aug 13 kl. 07:48

C gör skillnad i kommunen

Centerpartiet. Satsningar på att förbättra vägar samt att skaffa bostäder till flyktingar anser Centerpartiet i Kalmar vara bevis för att de har inflytande i kommunledningen. I cirka fem månader har nu den nya majoriteten S, C och V styrt i Kalmar.

YA - 09 jul 14 kl. 06:30

Hemtjänsten tvingar äldre skaffa Ica-kort

Foto: Mark Hanlon
Ansök om ett Ica-kort senast den 1 augusti, annars får du inte hjälp med inköpen. Det är budskapet till de personer som är beroende av hemtjänsten för att handla livsmedel.
Den gode mannen Hasse Westerdahl är bekymrad över utvecklingen:– Jag förstår inte hur man kan göra så här mot gamla människor.

Skånskan - 06 aug 16 kl. 11:00

Kommunen letar bostäder åt drabbade

Svedala Efter veckans brand står människor från tre hushåll utan bostad.
Alla har hittat tillfälliga boenden men behöver långsiktig hjälp tills de kan flytta tillbaka till sina gamla adresser.– Hjälpvilligheten är stor bland Svedalaborna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.