Nerikes Allehanda > Nyheter

Tuesday, 02 March, 05:56

Nerikes Allehanda - 23 feb 21 kl. 08:10

Hyresrätten är avgörande för Örebro läns utveckling!Under de senaste 30 åren har hyresbeståndet krympt genom ombildningar och otillräcklig byggtakt....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Örebro

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hyresrättenär , avgörandeför , Örebro, läns, utveckling
Newsmill - 03 dec 12 kl. 11:34

Alby och hyresrätten ska utvecklas

http://www.newsmill.se/trackback/48102Kommunstyrelsens ordförande (S) i Botkyrka: Att värna hyresrätten är inte att som moderaterna i Stockholms stad sälja allt.

BT - 19 sep 13 kl. 12:30

En kriskommitté för hyresrätten

Bristen på hyresbostäder leder till att människor som behöver någonstans att bo tvingas till osäkra boendeförhållanden eller till och med en illegal marknad. Detta är inte bara en storstadsfråga. Det finns ett uppenbart och akut behov av bostäder i Borås.

DN - 13 maj 13 kl. 19:25

?Hyresrätten behöver en skatteförbättring?

Att som i Sverige ha ett system med förhandlade hyror är både bra och dåligt hävdar Assar Lindbeck på DN debatt (12/5). Det skriver Barbro Engman, förbundsordförande i Hyresgästföreningen..

SmålandsPosten - 22 nov 13 kl. 06:27

Vi vill ha 2 000 nya hyresrätter innan 2018

Vi socialdemokrater ser bostaden som en grundläggande förutsättning för människors frihet. Alla ska ha friheten att leva i ett eget hem till en rimlig kostnad. Därför kommer SSU och Socialdemokraterna i Växjö verka för att det ska byggas 2 000 nya hyresrätter i Växjö kommun innan 2018.

Barometern - 23 dec 13 kl. 07:26

Hög tid att bygga fler hyresrätter

Alla minns vi känslan av glädje, frihet och oberoende när vi satte nyckeln i låset och öppnade dörren till vår första lägenhet.
Verkligheten är den idag, att av landets kommuner uppger 46 procent att de har bostadsbrist och 83 procent att de har brist på hyreslägenheter.
Idag finns det 200 000 ofrivilligt hemlösa och 288 900 bostadssökande unga vuxna.

Barometern - 20 maj 14 kl. 06:41

Bygg hyresrätter så bjuder vi på tårta

För ett par veckor sedan kunde vi i en lokaltidning läsa att Mattias Adolfsson (S) bjöd de anställda på samhällsbyggnadskontoret på tårta, som tack för arbetet med att ta fram nya detaljplaner. Det är säkert de anställda väl värda! Politikernas mål är att det ska byggas drygt 400 nya hyresrätter under två år.

Barometern - 08 jan 14 kl. 09:23

Ge stöd till den som bygger hyresrätter

på insändaren ”Hög tid att bygga fler hyresrätter” den 23 december.
Vänsterpartiet delar Hyresgästföreningens uppfattning att det behöver byggas fler hyreslägenheter. Byggandet av fler lägenheter och främst hyreslägenheter är en avgörande fråga för utvecklingen av regionen.

DN - 20 okt 16 kl. 13:45

Vänsterpartiet vill frysa all ombildning av allmännyttiga hyresrätter

Vänsterpartiet vill införa ett tioårigt förbud mot ombildning av allmännyttiga hyresrätter till bostadsrätter. En blandning av bostadsrätter och hyresrätter är avgörande för att vända dagens bostadssegregation, menar Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt i en intervju med DN..

PrivataAffärer - 22 jun 20 kl. 10:54

K-Fastigheters hyresrätter ger stabilitet

K-Fastigheter (Nasdaq: KFAST B) är ett projektutvecklings-, bygg- och fastighetsbolag som genom tvärfunktionellt arbete lyckas generera lönsamhet i varje led. För perioden januari till mars 2020 redovisade K-Fastigheter 25 procent av sitt resultat före skatt från den förvaltningsrelaterade verksamheten, vilket innebär att hela 75 procent är relaterat till övrig affärsverksamhet där projektutveckling och byggnation är de mest tongivande. Läs mer om utvecklingen här.

Cornucopia - 23 sep 17 kl. 11:44

Ingen bostadsbubbla eftersom billigare bo i bostadsrätt än hyresrätt

Nationalekonomen Harry Flam menade att vi inte har en bostadsbubbla eftersom det är billigare att hyra bostadsrätten av banken än att bo i en hyresrätt. Det var väl skönt att veta?
Ingen bostadsbubbla över Gärdet, bara vanliga moln.

Barometern - 22 mar 19 kl. 18:23

Hon slutar som ordförande efter 35 år

Elisabet Engqvist har varit ordförande i Lokala hyresgästföreningen Mörbylånga/Färjestaden i 35 år. Nu avgår hon men ser ljust på föreningens framtid och hoppas att det byggs fler hyresrätter framöver..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.