Nyteknik > Teknik

Friday, 05 March, 02:20

Nyteknik - 23 feb 21 kl. 07:14

Få som hotar på internet fälls: ”Helt fruktansvärt”Hoten och hatet mot Folkhälsomyndigheten är så omfattande att flera i ledningen behöver polisskydd. Experter på området ser utvecklingen som ett hot mot demokratin, men fortsatt är det mycket låg sannolikhet att förövarna bakom tangentbordet lagförs..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: som , hotar, internet, fälls, Helt, fruktansvärt
YLE - 02 jul 16 kl. 07:56

Internet står inför ett historiskt maktskifte – vem bryr sig?

Visste du att internet står vid randen av ett historiskt maktskifte? Nej, tänkte väl det. Alla använder vi internet dagligen, men få av oss vet eller bryr sig om hur internet styrs och vem som har makten över det.

DI - 26 nov 17 kl. 09:03

Vulkanutbrott hotar - flyg ställs in

Tusentals resenärer påverkas av att flyg ställts in på grund av vulkanen Gunung Agung på den indonesiska ön Bali. Rök och aska sprids från vulkanen..

YA - 11 jul 14 kl. 03:50

Censur på Google hotar friheten

Tänk om det gick att sudda på internet. Bort med alla ogenomtänkta inlägg i sociala medier. Bort med de rödmosiga festbilderna som kompisens kompis fått för sig att lägga ut på sin blogg.

Dagensanalys.se - 03 okt 18 kl. 13:47

Svenskarna och internet 2018 – Här är hela rapporten

Så gott som alla svenskar, 98%, har tillgång till internet hemma och nio av tio har en smartmobil. Gränsen går inte längre mellan de som använder internet och de som inte gör det alls utan mellan storanvändare och sällananvändare, det visar rapporten ”Svenskarna och internet 2018. Rapporten visar också att aktiviteten på Facebook minskar, att var fjärde spädbarn använder internet och för första gången är det en majoritet som betalar för digitala musik- och filmtjänster.

Cornucopia - 13 jan 18 kl. 18:22

Ej säkert angripare vill sänka Sverige elsystem och Internet

Det är inte självklart att ett angrepp mot Sverige innebär att angriparen vill sänka svenskt elsystem och Internet. Gör man detta slås nämligen möjligheten till desinformation och påverkansoperationr mot allmänheten ut. Angrepp kan istället riktas mot annan infrastruktur, t ex vattenförsörjning och transporter och mot specifika tjänster.

Dagensanalys.se - 20 okt 17 kl. 15:56

Intervju med Pamela Davidsson om rapporten Svenskarna och Internet

”Svenskarna och internet 2017” produceras av Internetstiftelsen i Sverige. Bakom allt arbete finner vi bland andra Pamela Davidsson som svarat på våra frågor om rapporten, arbetet och framtiden. Varför publicerar ni rapporten Svenskarna och internet?

Dagensanalys.se - 22 mar 16 kl. 13:03

Internet of Things och den juridiska verkligheten

Smarta hem, intelligenta returlådor , uppkopplade tandborstar  samt bilar med 120 datorer som ska synkroniseras på en och samma gång. Yes, vi skriver om det heta ämnet – Internet of Things eller sakernas internet – och den juridiska verkligheten som vi nu alla står inför. ”Trenden är tydlig.

Cornucopia - 29 sep 18 kl. 17:52

Norge har publicerat alla sina skyddsobjekt på Internet

"Security by obscurity is no security."Norge har publicerat en interaktiv karta över samtliga sina militära och civila skyddsobjekt på en interaktiv karttjänst på Internet, i regi av Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Detta för att allmänhet och företag tydligt ska veta var de inte får fotografera någonstans och i synnerhet var de inte får flyga med sk drönare.

Dagensanalys.se - 28 nov 19 kl. 21:12

Rapporten Svenskarna och internet vinner pris under Marc Awards

Internetstiftelsens rapport Svenskarna och internet 2019 vinner priset ”Årets statushöjare” vid undersökningsbranschens gala Marc awards. Svenskarna och internet är en årlig rapport från Internetstiftelsen som undersöker hur svenska folkets internetvanor utvecklas och hur samhället digitaliseras. Vid Marc awards, undersökningsbranschens egen gala som arrangeras av intresseorganisationen Svenska marknadsundersökningsföretag, vann Internetstiftelsen priset ”Årets statushöjare” för rapporten Svenskarna och internet 2019.

Alingsås tidning - 15 nov 13 kl. 07:35

Fälls för flera bedrägerier på internet 

VÅRGÅRDA:  En kvinna i 30-årsåldern fälls för upprepade bedrägerier där hon har beställt varor i en annan persons namn på internet..

Trelleborgs Allehanda - 25 mar 14 kl. 12:30

Teaterfestival hotar att flytta


Den anrika franska Teaterfestivalen i Avignon hotar att flytta om staden får en borgmästare som tillhör Front National. I den första valomgången vann Philippe Lottiaux från Front National över socialisternas kandidat, Cecile Helle, med 27 röster. Chefen för teaterfestivalen, Oliver Py, säger till France Info radio att han inte kan arbeta tillsammans med en borgmästare från Front National.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.