UNT > Nyheter

Friday, 26 February, 22:52

UNT - 23 feb 21 kl. 07:09

Förslaget som både hissas och dissasEn hiss och en gångbro ingår i den större satsning som planeras vid Uppsala slott. Reaktionerna på beskedet i förra veckan har inte låtit vänta på sig..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Uppsala

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagetsom , både, hissasoch , dissas
Skånskan - 12 okt 15 kl. 14:00

Regnbågsflaggor ska hissas

ESLÖV Ett par dagar om året ska Eslövs kommun hissa HBTQ-rörelsens regnbågsflaggor i topp på de officiella flaggstängerna vid kommunhuset och Stora Torg.Politikerna i kommunstyrelsen tog beslutet om detta i veckan, efter att förslaget väckts i ett medborgarförslag.
– Detta för att visa att vi i Eslöv bedriver ett aktivt mångfaldhetsarbete i kommunen, att Eslöv står upp för allas lika värde och att vi hyllar rätten att få älska vem vi vill, skrev Eslövsbon i sitt förslag, och ville egentligen ville att det skulle regnbågsflaggas lite oftare än vad det blir nu, typ en gång i veckan eller månaden.

Nya Wermlands Tidningen - 21 dec 17 kl. 16:19

Flaggorna ska hissas för att hedra försvarets veteraner

Kommunfullmäktige har beslutat att bifalla medborgarförslaget om att hissa flaggan den 29 maj för att hedra försvarets veteraner för trogen tjänst och för utlandstjänst.Anledningen är att riksdagen den 3 maj 2017 beslutade att veterandagen ska bli ny allmän flaggdag. Flaggdagen kommer att föras in i kommunens ”policy för kommunal flaggning”..

Skånskan - 17 maj 16 kl. 11:13

Församlingar flaggar för allas lika värde

Staffanstorp HJÄRUP
På tisdagen den 17 maj hissades regnbågsflaggan av församlingarna i både Staffanstorp och Hjärup. Tidigt på morgonen kom den nyinköpta flaggan upp vid församlingsgården i Hjärup.
Initiativet till inköpet kom från Carina Innings.

Skånskan - 17 mar 16 kl. 14:00

Fler än 200 skrev på för prideflagga

STAFFANSTORP Unga i Staffanstorp ger inte upp striden om regnbågsflaggan.
Nu lämnas ett nytt medborgarförslag som kompletteras med en lång lista med namnunderskrifter in.Agge Angusson och Christopher Panican, den senare nyvald SSU-ordförande efter Agge Angusson, har författat förslaget.

Skånskan - 05 mar 16 kl. 14:00

Ger inte upp kampen om regnbågsflagga

STAFFANSTORP Många unga i Staffanstorp står bakom medborgarförslaget att regnbågsflaggan bör hissas i kommunen när det flaggas.”Regnbågsflaggan är en symbol för stolthet och mångfald hos HBTQ-personer och representerar även respekt och tolerans för människor i allmänhet”, menar de och tycker att kommunen bör ta ett öppet ställningstagande för mångfald och respekt. Förslaget behandlas i kommunstyrelsen på måndag och då vill den moderatledda majoriteten att man ansluter sig till tjänstemannaskrivelsen där kontentan är att en flagga bör ha anknytning till det arrangemang som kommunen deltar i, arrangerar eller stödjer.

Skånskan - 10 mar 16 kl. 10:00

Olika åsikter om regnbågsflagga

STAFFANSTORP Det blev omröstning när kommunstyrelsen skulle säga sitt om kommunen ska flagga med regnbågsflagga eller ej.Längst från förslaget gick Centerpartiets Yvonne Nilsson som yrkade på avslag. Moderater och Liberaler ville anse medborgarförslaget besvarat med att regnbågsflagga mycket väl kan hissas, men då i anknytning till något arrangemang som pågår, exempelvis en prideparad.

Skånskan - 05 mar 19 kl. 21:00

Liberaler vill hissa regnbågsflaggan

STAFFANSTORP Än en gång väcks frågan om att hissa regnbågsflaggan i Staffanstorp till liv.
Nu är det Liberalerna som vill se flaggan vaja i kommunen den 17 maj varje år.Förra gången det begav sig, för några år sedan, väckte frågan om regnbågsflaggan het debatt både i och utanför kommunen och även inom kyrkan.

Sydsvenskan - 10 sep 15 kl. 09:03

FN röstar om Palestinas flagga

FN:s generalförsamling ska under torsdag kväll svensk tid rösta om huruvida den palestinska flaggan ska få hissas utanför FN-högkvarteret i New York tillsammans med de andra medlemsländernas flaggor. Förslaget väntas få majoritet även om det i nuläget är oklart hur brett stöd frågan har, uppger AFP.Både USA och Israel har uttryckt starkt motstånd mot förslaget.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 15 kl. 09:03

FN röstar om Palestinas flagga

FN:s generalförsamling ska under torsdag kväll svensk tid rösta om huruvida den palestinska flaggan ska få hissas utanför FN-högkvarteret i New York tillsammans med de andra medlemsländernas flaggor. Förslaget väntas få majoritet även om det i nuläget är oklart hur brett stöd frågan har, uppger AFP.Både USA och Israel har uttryckt starkt motstånd mot förslaget.

Skånskan - 05 apr 17 kl. 10:00

Nytt liv i debatt om regnbågsflagga

STAFFANSTORP Debatten om regnbågsflaggan väcks till nytt liv i Staffanstorp.
Torbjörn Lövendahl (S) vill att kommunen tar fram en flaggpolicy. ERWP.

Sydsvenskan - 11 sep 15 kl. 00:56

Palestinas flagga snart utanför FN

En överväldigande majoritet av FN:s generalförsamling har godkänt att den palestinska flaggan hissas utanför världssamfundets högkvarter i New York.— Det är steg mot att Palestina erkänns som en fullvärdig medlem av Förenta Nationerna, säger palestinske premiärministern Rami Hamdallah.119 stater röstade för resolutionen, 8 emot och 45 lade ned sina röster.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.