Nyteknik > Teknik

Friday, 05 March, 02:42

Nyteknik - 23 feb 21 kl. 07:00

Tyska testet visar – så länge klarar elbilarna tomgångVinterkyla är elbilens fiende – det är känt sedan länge. Men hur påverkas en elbil som sitter fast i kö – och hur länge klarar bilen att gå på ”tomgång” vintertid? Det har man nu testat i Tyskland..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Tyskland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyska, testetvisar , , länge, klarar, elbilarna, tomgång
YLE - 28 mar 17 kl. 20:47

Tyska soldatöden i Hangö visar hur stort andra världskriget var

Nazitysklands läger kallades ofta för ”Lilla-Berlin” och de fanns på många olika håll. Arkeologiska utgrävningar på Tulludden i Hangö vittnar om många olika människoöden under åren 1942-1944. För arkeolog Jan Fast är det på sätt och vis en cirkel som sluts.

YLE - 17 jun 17 kl. 14:56

Tyska fotbollsspelaren Timo Werner: En svala förstör sommaren

Hur länge ska en spelare egentligen bestraffas för ett olyckligt beslut ute på fotbollsplanen? Den frågan ställer sig åtminstone den tyske landslagsspelaren Timo Werner sedan länge. Vår medarbetare i Tyskland Johnny Sjöblom om en straffspark som väcker heta känslor ännu ett halvår efter att den slogs.

Cornucopia - 21 aug 16 kl. 17:18

Tyskland: Regeringen uppmanar tyskarna att ha 10 dagars nödlager hemma - hur länge klarar du dig?

Den tyska regeringen väntas på onsdag besluta att de tyska hushållen bör ha tio dagars nödlager av mat, vatten, energi och kontanter hemma. Detta trots att ett angrepp anges som "osannolikt". Hur stort nödlager har du?

Sydsvenskan - 19 aug 14 kl. 05:30

Tyska spioner sörplar kålsoppa som andra

När USA avlyssnade Angela Merkels mobil svallade vreden i Berlin. När det avslöjas att Tyskland spelat in amerikanska utrikesministrars samtal är den tyska svansföringen inte lika hög. Agenterna i Bundesnachrichtendienst tycks vara lika goda kålsupare som kollegorna i National Security Agency.

Nyheter 24 - 15 nov 15 kl. 16:04

De franska spelarna vägrade lämna de tyska: "En enastående kamratskapsgest"

Under träningslandskampen mellan Frankrike och Tyskland i fredags drabbades Paris av terroristattacker. En av självmordsbombarna ska till och med ha haft en biljett till matchen, och haft som mål att detonera den inne på arenan. LÄS MER: Efter attacken: PSG:s stjärnor vill inte återvända till Paris Det tyska landslaget kunde inte lämna Stade France efter matchen, och de franska spelarna ska ha velat stanna kvar med sina tyska kamrater, skriver The Guardian.

Sydsvenskan - 22 nov 15 kl. 01:00

Hon är Europas klara stjärna. Måtte hon lysa länge än.

Hemma i Tyskland fick hon tidigt ett verb uppkallat efter sig. Zu merkeln. Att merkla, som ska betyda ungefär att politiskt huka och skjuta upp nödvändiga beslut.

Helsingborgs Dagblad - 22 nov 15 kl. 01:00

Hon är Europas klara stjärna. Måtte hon lysa länge än.

Hemma i Tyskland fick hon tidigt ett verb uppkallat efter sig. Zu merkeln. Att merkla, som ska betyda ungefär att politiskt huka och skjuta upp nödvändiga beslut.

SVT - 18 sep 18 kl. 11:19

Experten: Konditionstestet inte farligt – så länge man är frisk

En elev i en skola i Esbo i Finland dog efter ett konditionstest oftast känt som “beep-test”. Nu ställer vissa kommuner i Finland in testet tills vidare. Enligt Örjan Ekblom, docent på gymnastik- och idrottshögskolan är det inte farligt i sig, så länge man är frisk.

BT - 26 dec 14 kl. 12:06

Tyska vägtullar irriterar i EU

Farten blir fortsatt fri - men när själva resandet på tyska autobahn om ett år ska börja kosta reagerar EU med irritation. Enligt tidningen Frankfurter Allgemeine ska EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker ha varnat Tysklands förbundskansler Angela Merkel för att vägtullarna kan hamna i domstol, då tanken på att det ska kosta enbart för utlänningar kan ifrågasättas."Framför allt tvingas bilar med konventionella motorer betala ett oproportionerligt högt korttidspris, jämfört med årspriset", heter det bland annat i ett brev från EU:s transportkommissionär, Violeta Bulc, till den tyska regeringen.

Skånskan - 13 jun 18 kl. 04:30

Tyska landslaget nästa

Mathilde Janzen står och kickar på gräsplätten hemma vid Nyckelvägen. Det ser ut som att hon skulle kunna hålla bollen i luften hur länge som helst.
Vad är ditt rekord?

NT - 28 sep 12 kl. 15:47

Första testet för Faik

Hösten är här och därmed även första träningsmatchen för Faik Bandy, somunder lördagen möter Borlänge i Örebro..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.