SVT > Inrikes

Wednesday, 03 March, 13:09

SVT - 23 feb 21 kl. 06:26

Arbetsgivare som inte tillåter hemarbete kan bryta mot arbetsrättenMånga arbetsgivare tillåter inte distansarbete under pandemin – trots att arbetsuppgifterna skulle tillåta detta. Det säger flera fackförbund i en undersökning som SVT Nyheter har gjort. Enligt fackförbundet Forena kan arbetsgivarna ha brutit mot lagstiftningen inom arbetsrätten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT Nyheter, Forena

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsgivaresom inte , tillåter, hemarbetekan , brytamot , arbetsrätten
YLE - 30 jan 13 kl. 17:00

Miljötillstånd tillåter ökning av utsläpp

I somras beviljades Outokumpu i Torneå ett nytt miljötillstånd som inte kräver någon rening av kvicksilvret som finns i rökgaserna. De rekordhöga utsläppen kan fortsätta. Svenska Yles kartläggning av vem som har de högsta kvicksilverutsläppen i Norden visar att Outokumpu i Torneå intar en överlägsen första plats.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Äntligen får du amma hur mycket du vill – här är bröstbilderna som Facebook nu tillåter

Från och med den här veckan tillåter Facebook bilder på ammande mammor. Detta efter att sociala medie-jätten ändrat och förtydligat sina så kallade gemenskapsregler. Alla typer av kvinnobröst tillåts så länge bröstvårtorna inte syns, meddelar Facebook, som tidigare blivit vida kritiserade för att ha plockat ned bilder på bland annat ammande mammor.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Varför tillåter ni det här, Miljöpartiet?Gustav Holmström

Jan Lindholm är en miljöpartistisk riksdagsledamot, kanske mest känd för att han en gång hälsade Björn Söder med "Riikkabeaivvi sárdnideaddji" vilket är nordsamiska och faktiskt var ett rätt kul sätt att håna rikets andre vice talman som då nyligen hade slagit fast att samer och judar nog inte riktigt kan räknas som riktiga svenskar.Det var roligt och riktigt. Tyvärr är rätt mycket annat som Lindholm pysslar med inte speciellt roligt eller riktigt.

YLE - 11 okt 16 kl. 10:58

WWF: EU tillåter alltjämt överfiske av torsk

EU går emot sina egna löften och tillåter igen större torskkvoter än forskarna rekommenderar. Det anser man på naturskyddsorganisationen WWF. På jord- och skogsbruksministeriet säger man för sin del att beslutet är bra.

DN - 06 apr 18 kl. 17:08

Svenska Akademien tillåter ledamöter att lämna sina uppdrag

Svenska Akademien ändrar i sina stadgar och tillåter ledamöter att självmant lämna sina uppdrag. Det bekräftar Sara Danius i en intervju med Svenska Dagbladet. Hon uppger samtidigt att hon tänker sitta kvar som ständig sekreterare..

Dagensanalys.se - 03 feb 19 kl. 18:55

Varför tillåter Google reklamblockerare i sin webbläsare men inte i appar

En fjärdedel av alla svenskar har upptäckt att de kan ladda ned ett tillägg från Google som blockerar reklam i sin webbläsare. Men att ladda ned samma funktion som app till sin mobil är inte tillåtet i Googles Play Store. Så varför tillåter Google att du kan ladda ned Adblock till din webbläsare från Chrome Web Store men inte ifrån Google Play Store i din mobil?

Kristianstadsbladet - 15 jul 14 kl. 20:54

Kroatien tillåter gaypartnerskap


Kroatien antog på tisdagen en efterlängtad lag som tillåter människor av samma kön att ingå partnerskap. Lagen utgör en skarp kontrast mot den folkomröstning i vintras, i vilken man röstade igenom ett förslag att uttryckligen förbjuda samkönade äktenskap. - Kroatien har tagit ett historiskt kliv framåt för att stå sida vid sida med progressiva länder som redan har löst den här frågan, säger Iva Tomecic, chefredaktör på hbtq-sajten CroL.

BT - 15 jul 14 kl. 20:54

Kroatien tillåter gaypartnerskap

Kroatien antog på tisdagen en efterlängtad lag som tillåter människor av samma kön att ingå partnerskap. Lagen utgör en skarp kontrast mot den folkomröstning i vintras, i vilken man röstade igenom ett förslag att uttryckligen förbjuda samkönade äktenskap. - Kroatien har tagit ett historiskt kliv framåt för att stå sida vid sida med progressiva länder som redan har löst den här frågan, säger Iva Tomecic, chefredaktör på hbtq-sajten CroL.

BT - 15 jul 14 kl. 21:16

Kroatien tillåter gayäktenskap

Kroatien antog på tisdagen en efterlängtad lag som tillåter människor av samma kön att ingå partnerskap. Lagen utgör en skarp kontrast mot den folkomröstning i vintras, i vilken man röstade igenom ett förslag att uttryckligen förbjuda samkönade äktenskap. – Kroatien har tagit ett historiskt kliv framåt för att stå sida vid sida med progressiva länder som redan har löst den här frågan, säger Iva Tomecic, chefredaktör på hbtq-sajten CroL.

YLE - 29 jan 15 kl. 14:12

Kommunallagen tillåter inte nyval

I Vörå samlar man in namn för att pröva fullmäktiges fötroende och om möjligt utlysa nyval. Men lagen tillåter inte nyval, säger statsvetaren Claus Stolpe. Vörås kommundirektör Christina Båssar beviljades avgång på kommunfullmäktiges möte på tisdag kväll.

Expressen - 04 mar 18 kl. 15:14

Google tillåter Granskning Sverige att sprida trakasserier

Google tillåter det högerextrema nätverket Granskning Sverige att via videotjänsten Youtube sprida trakasserier och upphovsrättsskyddat material.En advokat som uppmanat Google att stoppa överträdelserna har sökts i sin privatbostad av Granskning Sverige – som dessutom spanat på advokatens barn.Men Google låter Granskning Sverige fortsätta på Youtube.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.