UNT > Nyheter

Sunday, 07 March, 22:39

UNT - 23 feb 21 kl. 06:28

Strid om byggplaner i park går till domstol – igenUtbyggnadsplanerna för kvarteret Seminariet i Uppsala hamnar på nytt i domstol..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Seminariet, Uppsala

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stridom , byggplaneri , park, gårtill , domstol, igen
Nyheter 24 - 18 okt 13 kl. 18:06

Rödhåriga elever slogs i "South Park"-inspirerad misshandel"Ginger Kids"

ROTHERHAM. I avsnittet "Ginger Kids" av "South Park" tar karaktären Cartman strid mot de rödhåriga barnen. Nu tros den populära teveserien ha lett till verklig misshandel av rödhåriga barn på en skola i engelska Rotherham.

Skånskan - 13 jul 16 kl. 18:09

Strid om toalett i Grevens park

BUNKEFLOSTRAND Det har blossat upp en strid om planerna på en toalettbyggnad i Grevens park i Bunkeflostrand.
Närboende protesterar nu i en skrivelse till gatukontoret. Och man anser att det rör sig om en både ful och onödigt stor byggnad.

NSD - 18 jan 12 kl. 21:50

Protester mot HSB:s byggplaner

En aktionsgrupp vill stoppa HSB:s byggplaner i Ahos park i Kiruna. De anser att påverkan på bostadsområdet kommer bli för stor. - Området är inte anpassat för en ökad biltrafik, säger Lars Stålnacke..

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 11 kl. 10:52

Ännu en strid om Valhallsskogen

På kommunfullmäktige blev det ännu en strid om Valhallsskogen. Oppositionen vill ha ytterligare ett skydd för skogen i Skälderviken mot nya byggplaner. Det skulle ske genom att den 30 hektar stora skogen detaljplanläggs som grönområde..

Corren - 22 nov 18 kl. 06:00

Strid om byggplaner i området

Det har uppstått en strid i Linköping om hur länge det är rimligt att behöva vänta på att få bygga..

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

Strid med kommunen om gatuköket på torget

ESLÖV I veckan har det utlysts en markanvisningstävling om Föreningstorget i Eslöv, där vinnaren får rätten av bebygga halva torget med ett nytt bostadskvarter om cirka 100 lägenheter.
Men på torget där det ska byggas ligger sedan länge klassiska Anderssons gatukök. Ägarfamiljen känner sig grundlurad av Eslövs kommun, som vill vräka dem utan ersättning.

Skånskan - 22 mar 17 kl. 05:00

Byggstarten närmar sig för Roos Park

STAFFANSTORP Nu går Staffanstorps kommun fram med byggplanen för Roos Park på gamla Annero koloniområde igen.
Kommunstyrelsen har klubbat marköverlåtelseavtal med Roos vård- och boende Fastighets AB. ERWP.

BT - 30 jan 18 kl. 16:46

Två lediga tomter i Tranemo Park efter avslag

Ett nytt lägenhetshus står snart färdigt i området Tranemo Park, men för de två övriga tomterna finns i dagsläget inga byggplaner. Kommunen ska nu gå ut och marknadsföra tomterna igen..

Skånskan - 15 jan 19 kl. 20:30

Boende slåss för park

lund Nu räcker det med att förtäta inne i Lunds stadskärna. Det anser ett antal boende i Tuna-området, som kämpar för att en av de sista grönområdena i den delen av staden bevaras.
Ärendet ska nu avgöras av mark- och miljödomstolen i Växjö.

Skånskan - 03 aug 18 kl. 14:00

Strid för grönytor till högsta instans

HJÄRUP Trots avslag i mark- och miljödomstolen går nu de Hjärupsbor som i flera år fört en kamp för att behålla centrala grönytor och träd vidare och ansöker om prövning i mark- och miljööverdomstolen.– Jag är övertygad om att vårt överklagande kommer att tas upp och att vi vinner, säger Lennart Friberg i nätverket Vårt Hjärup som engagerat sig för att rädda grönytorna i centrala Hjärup. Striden har pågått sedan 2013 när beslut att bygga 87 bostäder på bland annat gamla idrottsplatsen i Hjärup togs.

YA - 07 jul 19 kl. 06:00

Byggplaner i hamnen skapar debatt

Bostadshus eller så kallad bevakningsbostad? Ett byggärende i Skillinge hamn vållade strid i byggnadsnämnden, som gick emot förvaltningens linje..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.