SR > Nyheter

Sunday, 07 March, 22:04

SR - 23 feb 21 kl. 06:10

EU vill se fler utvisningar av asylsökande som fått avslagEU-kommissionen vill se fler utvisningar av personer som fått avslag på sin asylansökan men länderna möter stora hinder för att verkställa detta Ungern och Polen vill varken underlätta för andra medlemsländer genom att dela på ansvaret för asylsökande eller ta ett större ansvar för utvisningar från Europa, men förhandlingarna i Bryssel går trögt. Vår migrationskorrespondent har mött asylsökande som sökt sig till Italien där de tror att chanserna att undkomma utvisning och att få dokument är större än i Sverige..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ungern, Polen, Europa, Bryssel, Italien, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU vill se fler, utvisningarav , asylsökandesom , fått, avslag
YLE - 08 okt 15 kl. 20:40

EU vill få fler avvisade asylsökande att åka hem

EU:s inrikesministrar beslöt på sitt möte i Luxemburg på torsdagen att gå in för en hårdare linje för att personer som fått avslag på sin asylsökning verkligen ska återvända till sina hemländer. - De som inte uppfyller kraven på internationellt skydd bör återvända hem, sade Luxemburgs inrikesminister Jean Asselborn som fungerade som ordförande för mötet. I dagens läge lämnar omkring 40 procent av de som fått avslag EU.

YLE - 23 jan 16 kl. 05:54

EU flyger asylsökande hit och dit – såhär bakvänt kan det bli

Finland flyger in asylsökande från Italien samtidigt som vi skickar tillbaka asylsökande till Italien. Det är mycket som är märkligt då man synar EU:s flyktingpolitik. Varken Dublinförordningen eller EU:s nya kvotsystem tycks fungera.

SvD - 18 jan 16 kl. 06:38

Svårt för socialtjänsten när asylsökande barn är gifta

Det har kommit fler gifta asylsökande barn till Sverige än någonsin tidigare under höstens flyktingkris, rapporterar SR Ekot..

Cornucopia - 28 jan 16 kl. 08:06

"Fullständigt orimligt ... rent trams" att avvisa 80 000 asylsökande

Inrikesminister Anders Ygeman har nu gått ut med att Sverige framöver behöver avvisa 80 000 asylsökande om året. Enligt mina källor inom Kriminalvårdens Nationella Transportenheten (NTE) är detta rent trams och omöjligt att uppnå.
Inrikesminister Anders Ygeman (s)Till Dagens Industri säger Anders Ygeman:
”Jag tror att det vart fall rör sig om 60.

YLE - 02 mar 17 kl. 06:47

Asylsökande har demonstrerat tre veckor i Helsingfors - får brett stöd av politiker

En majoritet i Helsingfors fullmäktige har skrivit under ett ställningstagande om att behandla asylsökande med respekt. Asylsökandenas demonstration mot utvisningar har nu fortsatt i tre veckor i Helsingfors. En del politiker vill ändå att både den demonstrationen och Suomi Ensins demonstration flyttar från Järnvägstorget.

Cornucopia - 30 dec 14 kl. 12:28

Ju fler (m)-väljare, desto färre asylsökande i kommunen - tvärt om för (sd)

"Jag kommer att vädja till svenska folket att öppna sina hjärtan för de mycket utsatta människor som vi nu ser runt om i världen" - Fredrik Reinfeldt (m)Den gammelmoderata tankesmedjan Fri Världs VD Stefan Olsson har i en serie inlägg diskuterat sambandet mellan (sd):s valresultat och antalet asylsökande, och även uppmärksammat mina tidigare inlägg i ämnet. Olsson har nu gjort ett hästjobb och publicerat asylsökande per capita i landets kommuner, och valresultatet i riksdagsvalet för (m) och (sd) i alla landets kommuner. Slutsatsen är att ju fler (m)-väljare desto stängdare hjärtan har kommunen, och ju fler (sd)-väljare desto öppnare hjärtan i kommunen, eller så innebär fler asylsökande att (sd) plockar röster från (m).

YLE - 02 mar 17 kl. 15:53

Västnyländska asylsökande demonstrerar mot asylpolitiken i Finland

Också västnyländska asylsökande demonstrera nu mot den finländska asylpolitiken. Västnyländska asylsökande inledde en demonstration vid järnvägsstationen Hangö vid middagstid på torsdagen (2.3).

YLE - 26 mar 17 kl. 13:32

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen?

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen? 7 000 asylsökande kom till Norge och Finland via Ryssland för drygt ett år sedan. Många av de här människorna smugglades in av kriminella ligor.

YLE - 10 nov 15 kl. 15:18

Flera asylsökande till Finland igen - problem att hitta boende

Inrikesministeriet varnar för att Finland inte kan ordna med bostad till alla asylsökande, om inströmningen fortsätter i nuvarande takt.
Antalet asylsökande ökar både i Finland och Sverige. Trots att nya asylboenden öppnas räcker utrymmena inte till för inkvarterering av alla.

YLE - 29 jun 15 kl. 07:59

Dubbelt fler asylsökande

Mängden asylsökande i Finland ökar på grund av kriser i till exempel Irak och Syrien. Det här leder till utmaningar för Migrationsverket som förbereder sig på ett rekordantal asylsökande i år. - Det har inte gått så långt att folk måste sova på madrasser utan alla har möjlighet till en säng, säger Annica Riddar, direktör för Kristinestads mottagningsförläggning för asylsökande.

Barometern - 02 feb 16 kl. 11:00

Asylsökande ska utvisas snabbare

Snabbare identifiering av asylsökande ska skynda på antalet utvisningar och få fler att åka hem självmant. Det kan på sikt också bli aktuellt att öka bevakningen av fler som fått avslag. Regeringen vill att fler som får avslag på sin asylansökan verkligen lämnar landet.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Flytthjälp till familjer vars barn risker att dras in i grov kriminalitet

Efter flera gängdåd i Järva i nordvästra Stockholm har mellan 10 och 20 familjer fått hjälp av polis och socialtjänst att flytta från området, för att sätta stopp för barnens befarade kriminella bana. Enligt polisen är en stor del av de inblandade under 18 år. Enligt TT är detta en del i polisens särskilda insats som inleddes efter flera mord i somras..

SR - 2 timmar sedan

Förbud i Schweiz mot att täcka ansiktet

I Schweiz har i dag en knapp majoritet röstat ja till att införa ett förbud för människor att täcka sina ansikten på allmän plats. Resultatet i dagens folkomröstning blev 51 procent som röstade för ett maskeringsförbud och 49 procent som röstade emot. Lagen nämner inga religioner, men under valrörelsen har ja-sidan använt sig av affischer med en kvinna i svart niqab och förbudet har kritiserats av flera organisationer och föreningar som kallar det islamofobiskt..

SR - 4 timmar sedan

Anklagelser om tvångssterilisering mot fd. president

I Peru anklagas landets fd. president Alberto Fujimori och tre av hans dåvarande ministrar för att ha legat bakom att tusentals peruanska kvinnor tvångssteriliserades under 90-talet. Nu pågår en rättsprocess och en av offrens advokater, Milton Campos, berättar om en 33-årig kvinna som dog efter tvångsingreppet 1998.

SR - 4 timmar sedan

Navalnyj saknad i en vecka - hittades i fångläger

Den ryska oppositionledaren Aleksej Navalnyj flyttades från häktet i Moskva, utan att någon närstående fick veta var. Men i ryska medier kom uppgifter om att han flyttats till ett ökänt fångläger i Vladimir, där fångar regelmässigt knäcks. Det var först när försvarsadvokaterna själva åkte till Vladimirregionen och sökte i olika fångläger där, som Navalnyj till slut hittades i ett helt annat läger..

SR - 5 timmar sedan

Kina planerar vaccinstationer utomlands

Enligt den kinesiska utrikesministern Wang Yi ska vaccineringsstationer för kinesiska medborgare upprättas utomlands ”i de länder där det finns förutsättningar för det”. Beskedet från den kinesiska utrikesministern kommer samtidigt som allt fler länder köper eller får donerat till sig kinesiskt vaccin, i det som av vissa bedömare beskrivs som ”vaccindiplomati” i geopolitiska syften. Något som Kina tillbakavisat tidigare och som även utrikesministern Wang Yi underströk sitt motstånd till idag..

SR - 5 timmar sedan

Stockholmspolisen ska identifiera demonstranter

Efter demonstrationen mot coronarestriktioner igår jobbar polisen nu med att försöka identifiera personer som deltagit i tåget, och ska utvärdera polisens egna agerande. Bland annat ska Stockholmspolisen nu gå igenom bildmaterial från gårdagen. "Jag har jobbat länge som polis, men det här är ju ändå något slag rekord i dåligt omdöme", säger regionpolischef i Stockholm Mats Löfving..

SR - 6 timmar sedan

Harry och Meghan intervjuas av Oprah - rojalister upprörs

Hertigen och hertiginnan av Sussex, Harry och Meghan, ska intervjuas av Oprah Winfrey. Harry och Meghan lämnade Buckingham Palace och kungahuset förra året. Paret har tidigare inte pratat om uppbrottet från kungahuset och rojalister är nu upprörda över att de ska prata om det offentligt..

SR - 7 timmar sedan

Japansk utvecklingsbank slutar finansiera nya kolprojekt

Den Japanska utvecklingsbanken JBIC ska sluta finansiera kolprojekt i utvecklingsländer. Japan har fortsatt att låna ut pengar till nya kolkraftverk i asiatiska länder, trots uppmaningar från FN om att världen måste sluta investera i klimatskadligt kol. Banken har kritiserats hårt, både hemma och i omvärlden, för ett lån i december till ännu ett kolkraftverk i Vietnam, som de nu säger blir den sista fossila investering de gör..

SR - 7 timmar sedan

Kritik mot att politiker och kändisar gått före i vaccinationskön

Den palestinska myndigheten får skarp kritik för att politiker, fotbollsspelare och journalister har fått gå före i vaccinationskön. Det ska ha skett trotts att myndigheten lovat att äldre hälsovårdsarbetare skulle prioriteras. Den palestinska myndigheten, som har begränsad tillgång till Covid-19 vaccin hade lovat att hälsovårdsarbetare och äldre skulle prioriteras..

SR - 8 timmar sedan

Stig Malm - en kontroversiell LO-ordförande

”Stig Malm var under tio år en frispråkig LO-ordförande som alltid värnade och tänkte på de enskilda medlemmarnas bästa, för honom var kampen för full sysselsättning prioriterad och när han senare kom att bli socialdemokratisk kommunpolitiker fortsatte han den kampen" skriver Stefan Löfven i en kommentar till TT. "Vi delar facklig bakgrund i IF Metall och jag kom att lära känna honom som en ideologiskt klar och tydlig företrädare för svensk arbetarrörelse", fortsätter Löfven. Stig Malm gick bort sent i fredags kväll i sviterna av covid-19, säger Stig Malms dotter Helene Zimmerman till Aftonbladet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.