SR > Nyheter

Thursday, 04 March, 00:59

SR - 23 feb 21 kl. 06:06

Säpo: Företag måste skydda sig bättre mot spionageIntresset från andra länder för att spionera på svenska företag har ökat och företag behöver bli bättre på att skydda sig mot spioneri, säger Daniel Stenling, chef för kontraspionage vid Säkerhetspolisen. Han uppger att Säpo ser ett ökat intresse för spionage mot alla delar av industrin och forskningen där Sverige är framgångsrika och att andra länder är ute efter information från företagen för att bland annat stärka sina egna bolag. ”Svenska företag behöver vidta åtgärder för att göra ett bättre säkerhetsarbete och skydda de delar som främmande makt är ute efter”, säger Daniel Stenling..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Daniel Stenling, Säkerhetspolisen, Säpo, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säpo, Företagmåste , skyddasig bättre mot , spionage
Nyteknik - 24 maj 17 kl. 17:08

Experten: Så kan unga företag skydda sin teknik

Igår lämnade svenska Accumulate in en stämning mot tidigare samarbetspartnern Finansiellt Bank-ID. ”Tvister av det här slaget är inte ovanliga”, säger Christer Löfgren, immaterialrättsexpert..

SVT Debatt - 06 sep 13 kl. 16:17

Självklart att USA avlyssnar även svenska företag

AVLYSSNING Regeringens flathet mot USA:s superövervakning hotar varje medborgares integritet – för ingen kan väl på fullt allvar tro att just Sverige skulle vara ett undantag från amerikanska intressen? För att skydda oss behöver vi ett radikalt nytänk om hur datalagring och kommunikation i känsliga sammanhang ska gå till, skriver Pär Ström. I Sverige har de officiella reaktionerna på den amerikanska superövervakningen varit så gott som obefintliga.

DI - 15 maj 19 kl. 22:55

Trump utlyser ”nationellt nödläge” för att skydda landets nätverk från spionage

Donald Trump har utfärdat en presidentorder som ger federala myndigheter stora friheter att begränsa amerikanska företag från att göra affärer med vissa utländska leverantörer, som kinesiska Huawei. Det rapporterar Washington Post.  Ordern ses som ett steg led i handelskriget mellan USA och Kina.

YLE - 16 apr 15 kl. 05:00

Två viljor att skydda Porkalanaturen står mot varandra

Man vill skydda miljön för att förstöra miljön och den benämns också som deltidsnationalpark och sägs exploateras för turister. Det finns starka åsikter både för och emot den planerade nationalparken i Porkala, trots att alla vill samma sak. Vi har samlat åsikter kring de mest brännande frågorna och pratat med följande personer: Fakta om Porkala nationalpark Forststyrelsen utredde möjligheterna att komplettera Östra Finska vikens, Ekenäs skärgårds och Skärgårdshavets nationalparker.

NSD - 14 jan 13 kl. 06:54

Spionage mot svenska företag ökar

Allt fler vill komma åt svenska företagshemligheter. Spionage mot landets storföretag och forskningsinstitutioner ökar enligt Försvarets radioanstalt (FRA), rapporterar Ekot..

Cornucopia - 12 okt 17 kl. 19:55

Massivt spionage mot Aurora - minst tiofaldigade incidenter

Försvarsmaktsövningen Aurora utsattes för omfattande försök till underrättelseinhämtning. Antalet rapporterade säkerhetshändelser har minst tiofaldigats enligt Försvarsmaktens presstjänst.
Försvarsövningen Aurora.

SVT Debatt - 22 feb 14 kl. 08:00

Acceptera nätvalutor – skydda inte banker och företag

VALUTOR Nätvalutor som Bitcoin har en inneboende revolutionerande potential och valutan används allt mer. Men risken är stor att okunniga politiker försöker reglera något de inte förstår, för att skydda etablerade företag.
Intresset för nätvalutor (även kryptovalutor eller virtuella valutor) har ökat kraftigt under de senaste året.

YLE - 15 apr 16 kl. 14:45

Fyra sätt att skydda sig mot spårare på nätet

Genom att installera särskilda tillägg kan du göra det betydligt svårare för reklamföretag att bygga upp en profil av dig på internet. Du kan också välja att blockera tredjepartskakor och ta till ett par andra knep. Yle Nyheter berättade tidigare den här veckan om hur spårare följer med vad du läser på nätet och riktar reklam till dig på basis av det - med hjälp av cookies, eller kakor.

Dagensanalys.se - 15 aug 17 kl. 12:31

Nya funktioner för att skydda ditt varumärke på Google

Efter YouTube-skandalen där många annonsörer avslutade sitt samarbete med Google har företaget genomfört en hel del förändringar. Nu kommer ytterligare uppdateringar i hur du kan exkludera sidor och sammanhang från att visa dina annonser. Det är Google Display Network som omfattas av förändringarna, där det nu bland annat går att göra exklusioner på individuella kampanjer, och inte bara på hela ditt annonskonto.

Nyteknik - 02 maj 13 kl. 09:22

?FRA måste få skydda oss mot spionage?

DEBATT. Försvarsmakten klarar inte att på egen hand skydda Sverige från det ökande hotet av avancerat cyberspionage. Det krävs att FRA kan samköra uppgifter med andra myndigheter för att kartlägga vilka som ligger bakom attackerna, skriver Johan Sigholm, doktorand i militärteknik vid Försvarshögskolan..

Alliansfritt Sverige - 06 maj 13 kl. 06:30

Problem på apotek hemligstämplas ? ?Måste skydda ägarna?

PRIORITERINGAR. Det har uppstått enorma problem sedan privata företag fick börja driva apotek. Mediciner som inte finns när de behövs, svårigheter att skaffa fram dem och allsköns svårigheter.

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Rv 56 norr om Kvicksund blockerad efter lastbilsolycka

En lastbil har vält på riksväg 56 mellan Kvicksund och Västjädra Olycksplatsen är mellan Gruffet och Löpdal Polis är på väg till platsen.

SR - 1 timme sedan

ICC utreder misstänkta krigsbrott på västbanken

Internationella brottmålsdomstolen inleder en utredning om misstänkta krigsbrott i Palestinska områden, Israelockuperade Västbanken och Gaza, som täcker bland annat Gazakriget 2014. Beslutet har väckt skarpa reaktioner i Israel och premiärminister Benjamin Netanyahu säger att Israel är under attack och kallar beslutet antisemitiskt. Företrädare för den palestinska myndigheten hyllar beslutet och säger att det gynnar den palestinska strävan efter rättvisa..

SR - 1 timme sedan

Skotska regeringschefen ifrågasätts - kan tvingas avgå

Det största oppositionspartiet i det skotska parlamentet, konservativa Tories, vill genomföra en misstroendeomröstning mot den skotska regeringschefen Nicola Sturgeon. Sturgeon anklagas bl a för att ha ljugit inför parlamentet i samband med sextrakasserianklagelser mot hennes företrädare på regeringschefsposten, Alex Salmond. Under ett åtta timmar långt utskottsförhör idag kallade Sturgeon anklagelserna mot henne för absurda..

SR - 1 timme sedan

Nya domar i härva kring pensionsfonder

Idag kom ännu en dom i bedrägerihärvan kring Falcon Funds, där 2,3 miljarder kronor från svenska premiepensionsfonder hamnade i ett brottsupplägg på Malta. Stockholms tingsrätt dömde en 44-åring till fängelse för grovt penningtvättsbrott. En 43-åring dömdes för grov trolöshet mot huvudman, vilket förlänger det fängelsestraff han tidigare fått för grovt bedrägeri i målet..

SR - 2 timmar sedan

Så kommer polisen utreda Vetlandadådet

Polisen har startat en så kallad PUG-utredning för att kartlägga hur attacken i Vetlanda gick till. Utredningstypen används vid grova våldsbrott. “Den är framgångsrik när den används, men på grund av att den kräver mycket resurser så används den inte lika ofta som polisen vill”, säger Ekots rättsreporter Simon Andrén..

SR - 2 timmar sedan

Tre livshotande skadade i Vetlandadådet

Åtta personer skadades i attacken i Vetlanda i eftermiddags. Tre av dem har fått livshotande skador. Två har allvarliga skador.

SR - 2 timmar sedan

Terrorexpert: Hedrar polisen att personen greps vid liv

Troligen är det något i den misstänktes agerande eller något han bar på sig som indikerar ett ideologiskt motiv, säger terrorexperten Hans Brun. Det hedrar polisen att personen greps vid liv, säger Brun. Inom några dagar bör rubriceringen terror vara bekräftad eller avskriven, menar Hans Brun..

SR - 3 timmar sedan

Vetlandabor fick hjälpa skadade

Åtta personer skadades när en man gick till attack i Vetlanda på onsdagen. Vetlandabor vittnar om hur de fick hjälpa skadade personer. “I blomsterbutiken härintill kom en blodig och skadad man in, och de fick hjälpa honom att komma till vård”, säger P4 Jönköpings reporter, Rebecka Montelius som har varit i Vetlanda under dagen..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Senaste nytt om dådet i Vetlanda

Flera personer är svårt skadade efter en knivattack i Vetlanda – polisen utreder eventuella terrormotiv kopplade till attacken. I samband med insatsen sköts den misstänkta gärningsmannen. Han vårdas på sjukhus med okända skador.

SR - 4 timmar sedan

Mikael Damberg (S): Avskyvärda handlingar

I en kommentar till Ekot fördömer inrikesminister Mikael Damberg dådet i Vetlanda, men talar också om vikten av att invänta utredningen. “Det är fruktansvärt – avskyvärda handlingar”, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.