SR > Nyheter

Friday, 05 March, 04:34

SR - 23 feb 21 kl. 06:08

En halv miljon människor döda i covid-19 i USAI USA har nu över en halv miljon människor dött med Covid-19 sedan pandemin startade. President Joe Biden sa i ett tal till nationen att landet ”nått en dyster milstolpe” och uppmanade alla att fortsätta följa restriktioner som att hålla avstånd och bära munskydd. Antalet smittade per dygn är i snitt runt 65 000, den lägsta siffran sedan oktober förra året..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Covid, Joe Biden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En halv, miljonmänniskor , dödai , covid-19i , USA
Aftonbladet - 09 jun 20 kl. 16:16

Indiska Delhi larmar om halv miljon smittfall

▸ Indien ser en massiv ökning av antalet covid-19-smittade och myndigheter i huvudstaden Delhi larmar om en halv miljon….

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 20 kl. 16:16

Indiska Delhi larmar om halv miljon smittfall

Indien ser en massiv ökning av antalet covid-19-smittade och myndigheter i huvudstaden Delhi larmar om en halv miljon smittfall de närmaste veckorna. Delhis biträdande delstatsminister Manish Sisodia varnar på tisdagen att sjukhuskapaciteten inte kommer.

DI - 21 jun 20 kl. 09:43

Nästan halv miljon coronadödsfall globalt – britter slipper spansk karantän

Antalet döda med covid-19 närmar sig en halv miljon, och antalet smittofall är nästan uppe i 9 miljoner med en till synes oförminskad….

SR - 27 jun 20 kl. 07:13

Över halv miljon bekräftat smittade i Indien

Indien har nu passerat en halv miljon bekräftade fall av Covid-19. Beskedet kommer i dag samtidigt som man slår ett rekord för antalet bekräftade fall för en dag med 18 och ett halvt tusen..

Expressen - 29 jun 20 kl. 07:20

MORGONENS NYHETER: Kvinna utsatt för överfallsvåldtäkt i Täby • Över en halv miljon döda i covid-19 • Prognosen: Turister kan öka spridningen i Sverige

En kvinna har utsatts för en överfallsvåldtäkt i Täby, norr om Stockholm, under söndagskvällen.■■■Flera turistregioner i Sverige riskerar en pressad sjukvård i sommar, rapporterar Ekot.■■■I världen har över en halv miljon dött till följd av det nya coronaviruset.

GöteborgsPosten - 09 jul 20 kl. 18:52

Över en halv miljon döda i covid-19

Coronapandemin har gjort mer än tolv miljoner människor sjuka och dödat över en halv miljon..

SR - 07 sep 20 kl. 21:17

Över halv miljon bekräftat smittade i Spanien

Spanien är det första väst-europeiska land där antalet smittade av covid-19 överstiger en halv miljon människor. Det stod klart i dag när landets hälsodepartement presenterade de senaste siffrorna över antalet bekräftade fall..

SVT - 21 apr 20 kl. 16:00

Mer än en halv miljon smittade i Stockholm

Stockholm ligger långt över det globala genomsnittet för hur många som har haft covid-19. I går gick WHO ut och sa att bara några få procent av jordens befolkning är smittade, men flera studier visar nu att en tredjedel av alla stockholmare har smittats..

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 20 kl. 18:00

En halv miljon räddar Hembygdsparken – i år

Covid 19-pandemins effekter med inställda arrangemang blev svårt för Hembygdsparkens ekonomi. Nu ställer kommunfullmäktige sig bakom ett extra bidrag till parken..

Sydsvenskan - 27 jun 20 kl. 06:32

Över halv miljon smittade i Indien

Indien har nått den dystra milstolpen 500 000 smittade av covid-19. Det uppger myndigheterna, som rapporterar att 18 500 nya fall har upptäckts under det senaste dygnet. Bara USA, Brasilien och Ryssland har noterat fler fall.

Aftonbladet - 27 jun 20 kl. 06:32

Över halv miljon smittade i Indien

▸ Indien har nått den dystra milstolpen 500 000 smittade av covid-19. Det uppger myndigheterna, som rapporterar att 18 500….

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Svårt upptäcka ensamagerande gärningspersoner

Inget tyder på att mannen som misstänks för dåden i Vetlanda hade någon medbrottsling, enligt polisen. Ensamagerande våldsverkare är mycket svåra att upptäcka innan de utför dåd. "Att de inte kommunicerar med andra gör dem svåra att upptäcka", säger Nazar Akrami, lektor i psykologi vid Uppsala universitet..

SR - 2 timmar sedan

Tsunamivarning har dragits tillbaka

I Nya Zealand har tsunamivarningen som utfärdades i samband med den kraftiga jordbävningen under torsdagskvällen, dragits tillbaka. De största vågorna har nu passerat och varningsnivån har sänkts, uppger landets räddningsmyndighet. Skalvet, som hade en magnitud på 8,1, inträffade i havet utanför Nya Zeelands norra kust och tusentals personer evakuerades..

SR - 4 timmar sedan

Norge lovar kompensation till gränspendlare

Den norska regeringen lovar att inom kort börja kompensera utländska gränspendlare som drabbats av de stängda gränserna. Gränserna stängdes 29 januari. Inresereglerna kan förbli stränga en lång tid framöver och då behöver vi stödja drabbade arbetstagare från EES-området, säger arbetsminister Torbjørn Røe Isaksen till den norska nyhetsbyrån NTB..

SR - 5 timmar sedan

Polis ska skapa trygghet i Vetlanda

Poliser är på plats i Vetlanda för att återställa lugnet efter attackerna på onsdagen. "Jag tror det betyder mycket att vi syns på plats", säger polismannen Emanuel Björn. Läget fortsatt stabilt för de skadade, rapporterar Ekots reporter på plats..

SR - 6 timmar sedan

Statlig ersättning till gravida som inte kan jobba

Gravida som inte kan vara på jobbet på grund av risk att smittas av covid-19, men som inte kan jobba hemifrån - får nu rätt till statlig ersättning. Det säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi till SVT Nyheter ikväll. I förra veckan meddelade Socialstyrelsen att gravida mellan vecka 22 och 36 bör klassas som riskgrupp då kvinnor med en covidinfektion riskerar att föda för tidigt..

SR - 7 timmar sedan

Tsunamivarning utfärdad vid Nya Zeelands kust

En kraftig jordbävning har inträffat utanför Nya Zeelands kust. Skalvet har uppmätts till 8,0 på richterskalan. En tsunamivarning är utfärdad..

SR - 8 timmar sedan

Fosillfritt stål till marknaden 2021

Stort tryck från marknaden har fått Hybritprojektet att växla upp takten med försöken i pilotanläggningen i Luleå som ska leda fram till koldioxidfri ståltillverkning. Fossillfri plåt kommer att kunna levereras till kunder under 2021, säger Martin Pei, teknisk direktör vid SSAB. Stålindustrin står för sju procent av världens koldioxidutsläpp, och efterfrågan på fosssilfritt stål väntas öka..

SR - 8 timmar sedan

77 miljoner mindre i resekostnader för Linköpings universitet

Linköpings universitets resekostnader har minskat med flera miljoner kronor under pandemin. Kostnaderna har blivit 77 miljoner kronor lägre under 2020 jämfört med året innan. Det är inställda resor till bland annat internationella forskningssamarbeten och konferenser.

SR - 8 timmar sedan

Italien blockar export av 250 000 vaccindoser

Italien har blockerat en export av 250 000 doser av Astra Zenecas vaccin som skulle ha skickats till Australien. Beslutet att stoppa exporten godkändes av EU-kommissionen, uppger en källa för AFP. Mekanismen för exportkontroll etablerades i januari och kom till för att säkra tillgången av vaccin inom EU.

SR - 9 timmar sedan

Coronasmittan påverkar nu högskoleprovet

Över 2000 av de 29 000 personer som anmälts för att skriva högskoleprovet den 13 mars kommer att bokas om till det andra provtillfället, den 8 maj. Bakgrunden är smittoläget, och att Folkhälsomyndigheten nu kräver två meter mellan varje skrivande. För att klara avståndet i alla lokaler redan på lördag måste därför deltagarantalet minska på vissa håll.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.