SR > Sport

Thursday, 04 March, 07:17

SR - 23 feb 21 kl. 06:00

Pandemin har gjort idrottande tonåringar till hemmasittarePandemin har gjort idrottande tonåringar till hemmasittare, framförallt gruppen 16-20 år. Det visar en studie från forskningsstiftelsen Mistra med enkätsvar och intervjuer som totalt drygt 1 100 personer i Idrottssverige genomfört. ”Den gruppen har inte ersatt sitt idrottsdeltagande med fysisk aktivitet. De har blivit hemmasittande", säger professor Susanna Hedenborg till Radiosporten. "När Folkhälsoinstitutet går ut med sina råd att vi ska fortsätta röra på oss och vara ute, då glömmer man att många är med i idrotten för att de tycker om att rida eller man tycker om att brottas, det är inte i första hand för att jag ska få in ett antal steg", säger Hedenborg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Mistra, Idrottssverige, Susanna Hedenborg, Radiosporten, Folkhälsoinstitutet, Hedenborg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandeminhar gjort , idrottande, tonåringartill , hemmasittare
YLE - 08 maj 14 kl. 15:47

Survivalkit för föräldrar till tonåringar

Ett första hjälp paket ska ge föräldrar till tonåringar ett verktyg för att förstå sina tonårsbarn. Väestöliitto har inlett en kampanj med start i dag. Kampanjen ska i stil med mammapaketet som nyblivna mödrar får ge föräldrar till tonåringar råd på vägen.

Dagensanalys.se - 26 aug 16 kl. 18:20

Över hälften av alla tonåringar har hemliga konton på internet

I en studie genomförd av NCSA i USA avslöjas det att 60 procent av tonåringarna har hemliga konton på internet som föräldrarna är helt ovetande om. Det är faktiskt dubbelt så många tonåringar som har hemliga konton än föräldrar som misstänker att de har det (28 procent). NSCAs undersökningar omfattar 800 tonåringar som fått berätta om sina liv online samt lika antal föräldrar som fått tycka till.

Kristianstadsbladet - 30 apr 14 kl. 06:30

Tonåringar dricker bakom föräldrarnas rygg

Valborg är en dag då många dricker sig berusade för första gången. Föräldrar förväntar sig dock att deras tonåringar inte dricker alkohol. Samtidigt uppger sju av tio tonåringar att de har druckit.

YLE - 22 maj 13 kl. 11:48

Tonåringar ogillar vuxna på Facebook

Unga delar med sig av allt mera information på sociala medier men deras intresse för Facebook håller på att försvagas. En av orsakerna är den ökande närvaron av vuxna och föräldrar på Facebook, visar en undersökning av Pew Internet & American life project. Unga nätanvändare delar allt mera 92 procent uppger sitt riktiga namn på profiler de ofta använder 91 procent publicerar foton av sig själva 82 procent uppger sitt födelsedatum 71 procent uppger var de bor 53 procent publicerar sin e-post adress 20 procent publicerar sitt teledonnummer Tonåringar upplever också nätdramat på Facebook som stressande och de är missnöjda med vänner som delar överdrivet mycket information.

YLE - 17 mar 14 kl. 19:45

Tonåringar har rätt till uppfostran

Det är inte alltid trevligt att vara förälder till en tonåring men de är faktiskt fortfarande barn, påminner Pia Sundell vid Barnavårdsföreningen. Barn ska få kräva att deras föräldrar sätter gränser, säger hon. Härom veckan kunde YLE Nyheter rapportera att socialarbetare i Huvudstadsregionen reagerat på att allt fler föräldrar från alldeles vanliga familjer, där föräldrarna har jobb och inkomst och där inga drogproblem förekommer har bett socialmyndigheterna ingripa, eftersom familjens tonåringar är för besvärliga.

BT - 03 jul 14 kl. 11:23

Svenska tonåringar mår sämre än någonsin

Nedstämdhet, oro, irritation eller sömnsvårigheter. Många svenska tonåringar har psykiska besvär. Och allt fler mår allt sämre.

Dagensanalys.se - 28 apr 17 kl. 10:15

Tonåringar tar en break från sociala medier

Att vara tonåring idag kan inte vara helt lätt. Allt är online och information ska både tas emot och skickas i rask takt. Inte undra på att det kan vara skönt ibland att ta en paus från sociala medier.

BT - 03 jul 14 kl. 08:11

Många tonåringar har psykiska besvär

Andelen svenska tonåringar som lider av psykosomatiska besvär - som huvudvärk eller nedstämdhet - är dubbelt så hög i dag jämfört med 1985. Bland 15-åriga flickor uppger hela 57 procent att de lider av dessa besvär, den högsta siffran sedan mätningarna startade. Undersökningen Skolbarns hälsovanor, som presenteras av Folkhälsomyndigheten, visar att ökningen är stor både bland pojkar och flickor i 13- och 15-årsåldern.

Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 08:11

Många tonåringar har psykiska besvär


Andelen svenska tonåringar som lider av psykosomatiska besvär - som huvudvärk eller nedstämdhet - är dubbelt så hög i dag jämfört med 1985. Bland 15-åriga flickor uppger hela 57 procent att de lider av dessa besvär, den högsta siffran sedan mätningarna startade.Undersökningen Skolbarns hälsovanor, som presenteras av Folkhälsomyndigheten, visar att ökningen är stor både bland pojkar och flickor i 13- och 15-årsåldern.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Svenska ungdomar sover bättre än genomsnittetHur länge sover tonåringar mellan 14-19?

Åtminstone om man ska se till den statistik som appen Sleep Cycle har sammanställt på hur mycket tonåringar världen över egentligen sover.

Enligt resultatet skiljer sig sömnvanorna även markant mellan tonåringar 14 till 19 år. 

Sover längre än de flesta

Rapporten, som dock kan inte beskrivas som vetenskaplig då den lutar sig på statisk som samlats in genom själva appen, erbjuder intressant läsning för den som var säker på att svenska ungdomar hade det tuffast med sömnen.

Dagensanalys.se - 19 dec 17 kl. 13:01

Snapchat är fortfarande populärast bland tonåringar

Amerikanska tonåringar väljer hellre Snapchat än Facebook visar en ny studie. För Facebook är det bara Instagram som kan locka dem. Studien som heter ”Internet Social Butterflies” är genomförd av RBC Capital och synar sociala medier i USA.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Guide: Svenska superlaget mot norska suveränen

Sverige har ett guld att försvara när det är dags för damernas stafett på skid-VM i tyska Oberstdorf. Jonna Sundling, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson ställs mot ett norskt lag med dominanten Therese Johaug på tredjesträckan. ”Den stora frågan är om Ebba Andersson kommer kunna hänga med i Johaugs tempo om de går ut samtidigt, jag hoppas att det kan vara ett litet försprång för Sverige när Ebba går ut”, säger expert Torgny Mogren.

SR - 7 timmar sedan

”Bandyn hamnade vid sidan av då”

Vetlandas bandylag fick höra om dådet i hemstaden bara timmar innan de skulle spela SM-kvartsfinal mot Sandviken på onsdagskvällen. Lagets tränare Mattias Rehnholm berättar att de fick höra om attacken drygt tre timmar innan matchstart. ”Det blev mycket fokus på det från spelarna och ledarna givetvis, när vi hade anlänt till Sandviken så hade vi ett snack om någon kände sig påverkad, bandyn hamnade vid sidan av då”, säger han till Radiosporten..

SR - 9 timmar sedan

Hanna Öberg: ”Jag blir väldigt upprörd”

Inför veckans världscuptävlingar i skidskytte har flera åkare reagerat kraftigt mot kalendrar som suttit uppe bland vallabodarna vid arenan i tjeckiska Nove Mesto. Kalendrarna, som spritts av en producent av vallautrustning, visar bilder på lättklädda, poserande kvinnor. ”Jag själv blir väldigt upprörd när jag ser sådant här, fortfarande nu år 2021, jag tänker att samhället har kommit längre än så”, säger svenska stjärnan Hanna Öberg till Radiosporten..

SR - 11 timmar sedan

Lagkapten Seger räddade Rosengård

Rosengård lyckades inte vinna mot lägre rankade S:t Pölten i åttondelsfinalen i Champions League. Skånelaget fick bara med sig en poäng från hemmamatchen på Malmö IP efter en kvittering på tilläggstid till 2–2 av lagkapten Caroline Seger. Returen spelas i Österrike om en vecka..

SR - 11 timmar sedan

Klart: Swenn Larsson missar Åre

Anna Swenn Larsson missar världscuptävlingarna på hemmaplan i Åre nästa helg. Slalomspecialisten stoppas av att hennes brutna fot ännu inte är helt läkt. ”Det har varit ett skitår, men nu är det nog.

SR - 12 timmar sedan

Hästar smittade i Doha inför GCT-premiären

Två hästar har testat positivt för det aggressiva abortviruset EHV-1 inför premiären av prestigefyllda Global Champions Tour i Doha som inleds på torsdag, rapporterar tyska medier enligt TT. Den svenska landslagstrion Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek är på plats i Doha. Arrangören har ännu inte gått ut med information om och hur tävlingarna påverkas av att två hästar konstaterats vara virussmittade..

SR - 12 timmar sedan

Landslagschefen: Därför petas Svahn

Det blir Jonna Sundling som får chansen i VM-stafetten, tillsammans med Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson. Linn Svahn, som kom till skid-VM i tyska Oberstdorf som ett av de absolut största medaljhoppen, petas efter sitt tunga lopp i sprinten. ”Hon hade en tuff start på VM så tyvärr så räcker inte det till att ta plats i det här laget, vi bedömer att Jonna (Sundling) är i strålande form och de andra tre har verkligen åkt bra på distansloppen”, säger Sveriges landslagschef Anders Byström..

SR - 14 timmar sedan

Sundling tar plats i stafettlaget

Nu är det klart vilka fyra damer som kör stafetten på onsdag för Sverige på skid-VM. Det blir Jonna Sundling på förstasträckan, Charlotte Kalla på andra, tredje kör Ebba Andersson och så avslutar Frida Karlsson. Dubble guldmedaljören Jonna Sundling tar alltså den sista platsen i laget före Linn Svahn och Maja Dahlqvist.

SR - 17 timmar sedan

Burman och Poromaa imponerade i distansloppet

Jens Burman och William Poromaa gjorde starka insatser i herrarnas 15 kilometer fri stil på skid-VM i Oberstdorf. Båda tog sig in topp 10 och var bara ett 20-tal sekunder från en pallplats. På pallen blev det trippels norskt.

SR - 17 timmar sedan

Efter beskedet – Sverige ”täpper till” potentiell coronarisk

Svenska skidlandslagets läkare på skid-VM i Obertsdorf Anders Englund är förvånad över att coronasmitta drabbat det italienska landslaget så att Italien valt att lämna VM. ”Viss förvåning, jag tänkte häromdagen att det här var säkraste platsen på jorden om man vill slippa covid eftersom man har så täta testningar och alla lever i sina bubblor”, säger Englund. Efter beskedet så ser Sverige nu över sina säkerhetsrutiner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.