Vimmerby Tidning > Nyheter

Thursday, 04 March, 01:43

Vimmerby Tidning - 23 feb 21 kl. 06:00

Optimism inför sommaren visar sig i siffrornaAntalet utannonserade sommarjobb hos Arbetsförmedlingen har minskat på ett nationellt plan. Men för Kalmar län och Vimmerby pekar trenden åt ett annat håll..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Arbetsförmedlingen, Kalmar, Vimmerby

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Optimisminför , sommarenvisar sig i , siffrorna
YLE - 22 apr 15 kl. 13:40

Gryende optimism i Österbotten

Kurvorna pekar uppåt och företagen i Österbotten är mera optimistiska sedan föregående mätning i november. Det är industrin och servicebranschen som vädrar morgonluft. Mera dyster är man inom handeln.

Helsingborgs Dagblad - 24 mar 11 kl. 21:09

Optimism på Wall Street

Det var fortsatt uppåt på New York-börserna under torsdagen. Bidragande orsaker var optimism om framtida vinster och ett högt köptryck på kvartalets mest framgångsrika aktier. Bakom siffrorna finns en tro på en mer stabiliserad marknad.

VA - 30 maj 11 kl. 08:54

Stark optimism bland småföretagen

30 maj De svenska små och medelstora företagen är fortfarande starkt optimistiskt inställda till utvecklingen under 2011, både när det gäller den svenska ekonomin och det egna företagets omsättning. Optimismen har dock mattats något jämfört med den förra mätningen. Det visar SEB:s senaste Företagarpanel, som publicerades på måndagen.

BT - 15 okt 13 kl. 17:36

USA-optimism lyfte börsen

Stockholmsbörsen steg på tisdagen sedan optimismen ökat om en amerikansk budgetuppgörelse. Men SKF, som öppnade rapportsäsongen, var en besvikelse och verkstadsaktier föll.OMXS-index stängde på plus 0,6 procent, i linje med de ledande Europabörserna.

Skånskan - 14 sep 14 kl. 22:45

Försiktig optimism hos MP


Det rådde en försiktig optimism på Miljöpartiets valvaka på Tangopalatset i Malmö när de första siffrorna kom..

BT - 30 dec 14 kl. 11:18

Optimism i Ukraina trots BNP-ras

Oroligheterna i Ukraina har under 2014 fått landets ekonomi att krympa med 7,5 procent - den sämsta utvecklingen åtminstone sedan andra världskriget. Samtidigt har inflationen skjutit i höjden och i slutet av november låg inflationstakten på 21 procent, enligt den ukrainska centralbankschefen Valerija Gontareva. Samtidigt som hon serverade de dystra siffrorna sade Gontareva till journalister att hon ser fram emot 2015 med optimism..

SmålandsPosten - 11 jun 13 kl. 07:11

Optimism i Tingsryd trots brakförlust på 3,8 miljoner

Tingsryds AIF redovisar­ en brakförlust på drygt 3,8 miljoner kronor för verksamhetsåret 2012/2013.
Det egna kapitalet är förbrukat och mycket av nystarten vilar i händerna på kommunen.
Men optimismen är stor hos den föreslagna nya styrelsen.

HBL - 11 feb 14 kl. 02:20

Gryende optimism bland småföretag

För första gången på länge kan man skönja en försiktig framtidsoptimism bland landets små och medelstora företag. Men de rapporterade siffrorna är fortfarande dystra. I december föll industriproduktionen med över fem procent.

YLE - 17 maj 15 kl. 15:05

Sommaren betyder mer skrot

På sommaren tömmer folk sina garage och uthus. Det betyder ett uppsving för skrothandlarna, som Ville Hatanmaa och VTH Recycling i Malax. Bilar och lantbruksmaskiner.

YLE - 12 sep 17 kl. 06:31

Sommaren blåste nästan bort

Den gångna sommaren bjöd på färre vindstilla dagar än vanligt. Det blåste också lite kraftigare än normalt, bekräftar Meteorologiska institutet. Enligt meteorolog Cecilia Karlsson visar statistiken att det vid mätstationerna i Artukais i Åbo och Fagerholm i Pargas var lite blåsigare än vad det brukar vara på somrarna.

BT - 26 mar 14 kl. 09:34

KI: Dämpad optimism om ekonomin

Indikatorerna för näringslivet har minskat drygt 5 enheter de två senaste månaderna. Hushållens optimism om svensk ekonomi har dämpats, skriver Konjunkturinstitutet (KI) i sin senaste månadsbarometer. Den så kallade barometerindikatorn, som mäter det totala stämningsläget bland företag och hushåll, sjönk i mars till 101,5, från 104,0 i februari.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.