Vimmerby Tidning > Nyheter

Friday, 26 February, 02:46

Vimmerby Tidning - I förrgår: 06:01

Nyheter snart tillbaka på Facebook i AustralienFacebook uppger att man kommer att släppa på ett stopp för australiska nyhetsbolag de kommande dagarna..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Facebook, Australien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyhetersnart tillbaka på , Facebooki , Australien
Nyheter 24 - 10 feb 14 kl. 07:07

Svep en öl inom 24 timmar – nu sprids nya FacebookutmaningenFörsökte få ligga med Facebook

Har din Facebookfeed fyllts av diverse videos på vänner som i kvickt tempo sveper i sig en öl under helgen som gick? Förklaringen är simpel – utmaningen NekNomination.Förutsättningarna är enkla.

Nyheter 24 - 10 feb 14 kl. 11:36

Julia sveper fyra öl på 24 sekunder – äger FacebookutmaningenFrån Australien

Är din facebook-feed fylld av klipp där folk sveper öl? Då känner du förmodligen till utmaningen NekNomination. – Jag förstod ju att klippet i alla fall skulle få omkring 100 likes, men att det fått över tiotusen är lite överstyr.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:49

Efter den massiva kritiken: Facebook tar aktivare roll gällande journalistik och fejknyheter

Facebook har inlett samarbete med stora nyhetsorganisationer och erbjuder dem tjänster som förenklar publicering på Facebook. Samtidigt börjar Facebook granska fakta för att få styr på falska nyheter och desinformation som sprids på nätet. Hittills har Facebook hävdat att det som medium inte kan ses som ett traditionellt nyhetsbolag och att man därför inte tar samma ansvar för det som publiceras.

Nyheter 24 - 24 feb 11 kl. 22:19

Mer UFC på Facebook


UFC bjuder på två matcher från UFC 127 från Sydney, Australien. På lördag är det dags för UFC 127 från Sydney, Australien, där huvudmatchen står mellan BJ Penn och Jon Fitch.För att generera intresse för galans huvudkort kommer två matcher från underkortet att sändas gratis på Facebook.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Delar du med dig av mycket på Facebook? – Då är du ensamHär stalkar komikern främlingar på stan

Forskarna vid Charles Sturt University i Australien har studerat huruvida hur mycket kvinnor delar med sig av på Facebook kan ha någon koppling till hur ensamma de känner sig, skriver Daily Dot.De 616 kvinnorna i studien delades in i två kategorier. De som kände sig sociala på Facebook och de som kände sig ensamma.

Dagensanalys.se - 09 maj 17 kl. 10:31

Facebook annonserar i tryckt dagspress

Det senaste greppet i kampen mot falska nyheter är Facebooks annonsering i brittisk dagspress. Helsidesannonser i flera brittiska nyhetstidningar ger tips om hur du kan upptäcka falska nyheter på internet. Facebook har fått mycket kritik för att deras sajt är fylld med falska nyheter och nättroll som sprider rykten.

Dagensanalys.se - 22 dec 17 kl. 09:31

Facebook hittar bättre sätt att bekämpa fejknyheter

Facebook har länge haft problem med att fejkade nyheter får stor spridning och tas som sanning av många människor. De har gjort försök med att märka dessa artiklar som har tveksamt eller omstritt innehåll, men det tar lång tid och kan i vissa fall ha motsatt effekt, därför har de nu hittat ett nytt sätt att bekämpa spridningen av fejknyheter på nätverket. För ganska precis ett år sedan började Facebook med sin ”disputed”-märkning av artiklar som bedömdes som fejkade eller som innehåll omdebatterad ”fakta”.

Dagensanalys.se - 13 maj 16 kl. 13:02

Mänskligt redaktionsteam bakom Facebooks ”trendande” nyheter

Efter påståenden att Facebook trycker ner konservativt färgade nyheter i USA så har brittiska The Guardian fått tag på läckta dokument kring företagets nyhetsflöde. Det visar sig att automatiserade algoritmer bara delvis avgör vilka som är de ”hetaste” nyheterna. Är människans bedömningsförmåga omöjlig att ersätta?

Dagensanalys.se - 01 aug 16 kl. 11:41

Facebook smygtestar uppdatering av kontroversiell nyhetsfunktion

Tidigare i år skrev vi en del om Facebooks nyhetsfunktion (Trendande Nyheter) som hamnat i blåsväder i samband med vinklad nyhetsrapportering, något som delvis berodde på det mänskliga redaktionsteamets tillkortakommanden. Nu verkar det som om Facebook smygtestar en ny version av nyhetstjänsten som ska bemöta kritiken. Läs mer: Mänskligt redaktionsteam bakom Facebooks ”trendande” nyheter Facebook hade fram tills avslöjandet från Gizmodo hävdat att nyhetsdelen varit styrd av en algoritm – något som alltså visade sig vara falskt och ett mänskligt redaktionsteam valde vilka nyheter som skulle komma upp.

Nyheter 24 - 14 jun 12 kl. 09:41

Hanna Fridén: "Facebook ljuger om mobbning och yttrandefrihet"


KRÖNIKA. Hanna Fridén har synat nätjättens påståenden om arbetet mot nätmobbning. Häromveckan intervjuade Dagens Nyheter Thomas Myrup Kristensen, policychef för Facebook i de nordiska länderna, angående hur de hanterar mobbning och trakasserier.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

3 punkter som förklarar hur Facebook ska stoppa fejkade nyheter

1. Facebook har märkt att när någon delar en bluffartikel så kommenterar folk ofta på inlägget för att göra personen som postat länken uppmärksam på att ”nyheten" inte stämmer. Det leder inte sällan till att personen raderar inlägget.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.