Sydsvenskan > Inrikes

Saturday, 27 February, 16:47

Sydsvenskan - 23 feb 21 kl. 05:30

Coronadrabbad äldreomsorg hotar sommarjobbenNär äldreomsorgen föll bort i fjol sprack kommunernas mål för antalet sommarjobb. Och så riskerar det att bli i år igen, vittnar flera kommuner om. Sugen på att fylla sommarlovet med ett jobb och tjäna en extra hacka i sommar? Då är det hög tid att söka.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronadrabbad, äldreomsorg, hotar, sommarjobben
YLE - 18 mar 19 kl. 06:36

Fördomar avskräcker ungdomar i Borgå från att söka sommarjobb inom äldreomsorg

Barndagvård och skötsel av grönområden är de populäraste sommarjobben på Borgå stad. Det som lockar mindre är arbeten inom äldreomsorg. Elever från Borgå gymnasium berättar vad de tycker om det..

Kristianstadsbladet - 25 feb 11 kl. 06:00

Fortsatt satsning på sommarjobben

Foto: Scanpix
Kommunen väljer samma linje även i år att satsa på sommarjobben och skjuter till en halv miljon extra.
Under 2009 ökade ungdomsarbetslösheten i Bro-mölla med 50 procent och var under 2010 bland den högsta i Skåne med drygt 20 procent bland de unga i ålder 16?24 år.

Kristianstadsbladet - 20 mar 12 kl. 10:30

Redan stort tryck på sommarjobben

Det har inte ens gått tre veckor sedan ungdomarna fick börja söka kommunala sommarjobb. Trycket är dock stort på de 50 platserna.
Budgeten för sommarjobbare i Östra Göinge är nu klar.

SmålandsPosten - 06 jul 16 kl. 07:18

Nya sommarjobben tar funktionsvariation i beaktande

Gymnasieexamen är den bästa försäkringen mot utanförskap. I Växjös budget för 2017 beslutades att de kommunala sommarjobben ska integreras i Växjölöftet och ges tydligare krav på motprestation. Ambitionen är att sommarjobben å ena sidan ska bli en morot för att kämpa i skolan, å andra sidan att somrarna ska användas för att fler ska klara skolan..

YLE - 01 apr 20 kl. 11:00

Sommarjobben ett stort frågetecken i coronatider

Sommarjobben är mångas inkörsport till en karriär i en drömbransch. När en majoritet av de finländska företagen förbereder sig på uppsägningar hotas också sommarjobben..

SVT Debatt - 28 jan 14 kl. 06:00

Orättvis bild av svensk äldreomsorg

ÄLDREOMSORG  Jag blir beklämd över den bild av svensk äldreomsorg som sprids. Svensk äldreomsorg lyfts av OECD fram som ett föredöme för andra länder att ta efter. SVT presenterade nyligen en undersökning som visar att väldigt många känner oro och otrygghet inför att åldras i Sverige.

SVT - 26 mar 20 kl. 06:24

Stor kartläggning: Brist på personal och material hotar äldreboenden och hemtjänst

Materialbrist och personalbrist hotar kommunernas möjligheter att hantera coronakrisen inom äldreomsorg och hemtjänst. Det framgår av en ny enkät som SVT gjort med kommunernas medicinskt ansvariga sjuksköterskor. På flera håll finns också kritik mot regionernas hantering av skyddsutrustningen..

Nerikes Allehanda - 20 aug 14 kl. 05:14

Landet med perfekt äldreomsorg?

Tidigare den här månaden sände BBC ett inslag om landet som är förebilden för hela världens äldreomsorg. Ett land där personalen faktiskt frågar patienten om hur han eller hon vill att vården ska se ut. Ett land där olika myndigheter samverkar för att få bästa möjliga resultat.

Nya Wermlands Tidningen - 22 mar 11 kl. 07:30

En ökning av sommarjobben i länet

Arbetsförmedlingens statistik talar sitt tydliga språk: Jämfört med samma tid i fjol är de lediga sommarjobben i Värmland nu dubbelt så många..

SVT - 17 jun 11 kl. 06:07

Hård konkurrens om sommarjobben

I år är det tuffare konkurrens om sommarjobben. Regeringen har inte anslagit några pengar och det innebär att det finns betydligt färre platser än i fjol..

Hela Gotland - 15 mar 12 kl. 04:00

Sommarjobben fot in för unga

Sommarjobben har stor betydelse för öns arbetsmarknad. Inte minst genom att många ungdomar via dessa får in en fot på arbetsmarknaden. Det menar Arbetsförmedlingen som i år också föregår med gott exempel och anställer elva sommarjobbare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.