NT > Nyheter

Friday, 05 March, 23:49

NT - 23 feb 21 kl. 05:32

Coronadrabbad äldreomsorg hotar sommarjobbenNär äldreomsorgen föll bort i fjol sprack kommunernas mål för antalet sommarjobb. Och så riskerar det att bli i år igen, vittnar flera kommuner om..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronadrabbad, äldreomsorg, hotar, sommarjobben
YLE - 18 mar 19 kl. 06:36

Fördomar avskräcker ungdomar i Borgå från att söka sommarjobb inom äldreomsorg

Barndagvård och skötsel av grönområden är de populäraste sommarjobben på Borgå stad. Det som lockar mindre är arbeten inom äldreomsorg. Elever från Borgå gymnasium berättar vad de tycker om det..

SR - 18 timmar sedan

Opposition hotar bojkotta val i Etiopien

Ett av Etiopiens största oppositionspartier hotar att inte ställa upp i de nationella valen i juni. Man upplever att landets utlovade demokratiska reformer inte blivit verklighet. Ekots utsände rapporterar på plats i Addis Abeba..

Kristianstadsbladet - 25 feb 11 kl. 06:00

Fortsatt satsning på sommarjobben

Foto: Scanpix
Kommunen väljer samma linje även i år att satsa på sommarjobben och skjuter till en halv miljon extra.
Under 2009 ökade ungdomsarbetslösheten i Bro-mölla med 50 procent och var under 2010 bland den högsta i Skåne med drygt 20 procent bland de unga i ålder 16?24 år.

Kristianstadsbladet - 20 mar 12 kl. 10:30

Redan stort tryck på sommarjobben

Det har inte ens gått tre veckor sedan ungdomarna fick börja söka kommunala sommarjobb. Trycket är dock stort på de 50 platserna.
Budgeten för sommarjobbare i Östra Göinge är nu klar.

SmålandsPosten - 06 jul 16 kl. 07:18

Nya sommarjobben tar funktionsvariation i beaktande

Gymnasieexamen är den bästa försäkringen mot utanförskap. I Växjös budget för 2017 beslutades att de kommunala sommarjobben ska integreras i Växjölöftet och ges tydligare krav på motprestation. Ambitionen är att sommarjobben å ena sidan ska bli en morot för att kämpa i skolan, å andra sidan att somrarna ska användas för att fler ska klara skolan..

YLE - 01 apr 20 kl. 11:00

Sommarjobben ett stort frågetecken i coronatider

Sommarjobben är mångas inkörsport till en karriär i en drömbransch. När en majoritet av de finländska företagen förbereder sig på uppsägningar hotas också sommarjobben..

SVT Debatt - 28 jan 14 kl. 06:00

Orättvis bild av svensk äldreomsorg

ÄLDREOMSORG  Jag blir beklämd över den bild av svensk äldreomsorg som sprids. Svensk äldreomsorg lyfts av OECD fram som ett föredöme för andra länder att ta efter. SVT presenterade nyligen en undersökning som visar att väldigt många känner oro och otrygghet inför att åldras i Sverige.

SVT - 26 mar 20 kl. 06:24

Stor kartläggning: Brist på personal och material hotar äldreboenden och hemtjänst

Materialbrist och personalbrist hotar kommunernas möjligheter att hantera coronakrisen inom äldreomsorg och hemtjänst. Det framgår av en ny enkät som SVT gjort med kommunernas medicinskt ansvariga sjuksköterskor. På flera håll finns också kritik mot regionernas hantering av skyddsutrustningen..

Nerikes Allehanda - 20 aug 14 kl. 05:14

Landet med perfekt äldreomsorg?

Tidigare den här månaden sände BBC ett inslag om landet som är förebilden för hela världens äldreomsorg. Ett land där personalen faktiskt frågar patienten om hur han eller hon vill att vården ska se ut. Ett land där olika myndigheter samverkar för att få bästa möjliga resultat.

Nya Wermlands Tidningen - 22 mar 11 kl. 07:30

En ökning av sommarjobben i länet

Arbetsförmedlingens statistik talar sitt tydliga språk: Jämfört med samma tid i fjol är de lediga sommarjobben i Värmland nu dubbelt så många..

SVT - 17 jun 11 kl. 06:07

Hård konkurrens om sommarjobben

I år är det tuffare konkurrens om sommarjobben. Regeringen har inte anslagit några pengar och det innebär att det finns betydligt färre platser än i fjol..

Fler nyheter från NT

NT - 30 minuter sedan

Prokurdiskt parti i Turkiet kan omgruppera

Det ledande prokurdiska partiet i Turkiet förbereder sig på att bli bannlysta. Konfrontationer mellan prokurdiska grupper och regimen i Ankara intensifieras..

NT - 1 timme sedan

Estrella tvingades köra om efter teknikstrul

Inför Andra chansen slutade Alvaro Estrellas gröna scenvägg plötsligt att fungera och artisten fick sjunga om sitt nummer efter det ordinarie genrepet..

NT - 1 timme sedan

Norske stjärnan tog guld – diskades

Jakob Ingebrigtsen jublade över sitt EM-guld på 1 500 meter. Trodde han. Norrmannen diskvalificerades i efterhand och nu har man lämnat in en protest..

NT - 1 timme sedan

Rejhan Bellani till final i "Talang"

Rejhan Bellani är klar för final i TV4:s "Talang"..

NT - 1 timme sedan

Breda uppgångar på Wall Street

Handeln var svängig på New York-börsen på handelsveckans sista dag, som inleddes med fallande kurser..

NT - 1 timme sedan

Coronautbrott i Djurgården inför Kalmarmatch

Djurgårdens herrlag i fotboll har drabbats av flera bekräftade coronafall i truppen. Men lördagens match i svenska cupen mot Kalmar FF kommer att spelas..

NT - 1 timme sedan

Blufföretag i bilbranschen avslöjat - mannen straffas

Syftet var enligt tingsrätten att lura bilsäljare. Nu döms en man för sin inblandning i bedrägerihärvan..

NT - 2 timmar sedan

TV: Backen en vinnare i comebacken: "Ska till slutspel"

Niklas Folin spelade sin första match sedan 14 februari och det blev ingen mjukstart i det heta derbyt mot Västervik. "Jag ska spela enkelt, men i dag var det kanske lite väl enkelt från min sida", säger Folin..

NT - 2 timmar sedan

Tusen ekar ska återskapa Notre-Dame

Den första eken för rekonstruktionen av eldhärjade Notre-Dame i Paris har valts ut från Bercéskogen nära Le Mans omkring 20 mil västsydväst om huvudstaden..

NT - 2 timmar sedan

Jokinen hyllar publiken: "Betyder mycket för oss"

Vita Hästen tog sig upp på slutspelsplats efter triumfen mot Västervik. Då hyllade Jaakko Jokinen hemmapubliken. "Jag måste berömma fansen som håller igång som de gör", säger den finländske backen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.