Länstidningen i Södertälje > Nyheter

Wednesday, 03 March, 09:18

Länstidningen i Södertälje - 23 feb 21 kl. 05:00

Debatt: Låt föräldrar få vara föräldrar – familjeveckan är braSportlovet stundar. I en coronafri värld skulle många svenska barnfamiljer förbereda sig inför....
Läs mer på Länstidningen i Södertälje

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Låt, föräldrar, vara , föräldrar, familjeveckanär , bra
SVT Debatt - 30 aug 13 kl. 12:23

Lundsbergs föräldrar offrar sina barn för traditionens skull

LUNDSBERG I en artikel på SVT Debatt påstår Ebba Wallmén att Skolinspektionens beslut att stänga Lundsberg baserades på rykten och avundsjuka. Men en välmående skola tål förstås granskning ? och stängs inte ner av myndigheterna.

SVT Debatt - 23 jan 14 kl. 06:00

På årets fattigaste dag – inför skatteavdrag för ensamföräldrar

SKATTER Miljöpartiet vill införa ett skatteavdrag på sammanlagt 5 000 kronor om året till ensamstående föräldrar, skriver Per Bolund. För många ensamstående föräldrar kommer lönekuvertet att kännas magert i januari. Det femte jobbskatteavdraget, som kommer på januarilönen, är en klen tröst.

SVT Debatt - 23 jan 14 kl. 06:00

Årets fattigaste dag: ge skatteavdrag till ensamföräldrar

SKATTER Miljöpartiet vill införa ett skatteavdrag på sammanlagt 5 000 kronor om året till ensamstående föräldrar. Vi vill minska de ekonomiska klyftorna och barnfattigdomen, skriver Per Bolund.
För många ensamstående föräldrar kommer lönekuvertet att kännas magert i januari.

SVT Debatt - 19 jun 13 kl. 06:03

Ta ifrån oengagerade föräldrar barnbidraget

NYA BARNBIDRAGET Regeringens förslag om att barnbidraget ska delas lika mellan föräldrarna motiveras med jämställdhetsargument. Men det finns både mammor och pappor som vägrar ta ansvar för sina barn, och låter den andre föräldern bära hela bördan själv. Den som inte engagerar sig i sitt barn är inte förälder och kan därför inte heller tilldelas barnbidrag, skriver Ann Heberlein.

SVT Debatt - 27 mar 14 kl. 15:54

Debatt 27/3: Det fria skolvalet och grabb-tv

KVÄLLENS DEBATT:  Skolan är en av de viktigaste valfrågorna i valet i höst – och i kväll tar vi den debatten i Debatt. Klyftan mellan de allra bästa skolorna i Sverige och de allra sämsta ökar. Två av de som slåss av skolministerposten i höst kommer ikväll och debatterar det här.

SVT Debatt - 29 aug 13 kl. 17:25

Inför kvällens Debatt, 29/8 Lundsberg och Gruvbråket

DEBATT I säsongspremiären av Debatt ikväll möter samer och miljöaktivister jobbsugna Jokkmokkbor och gruvbranschen. Båda sidor ser den planerade järnmalmsgruvan i Kallak som något av en ödesfråga. Vad är viktigast – jobben som kan säkra framtiden, eller urbefolkningens rätt till betesmark och kultur?

SVT Debatt - 13 mar 14 kl. 16:29

Debatt 13/3: Nazismen framväxt och läsplattor i skolan

KVÄLLENS DEBATT: Kämpa, står det på banderollerna som fotograferas och sprids över hela världen, till stöd för den unge kille som den 8 mars knivhöggs i Malmö, av det som tros vara nazister. Hur ska kampen mot nazism se ut? Kan man förstå de som vill  möta våld med våld?

SVT Debatt - 21 nov 16 kl. 14:44

”Slösa inte skattepengar på fullt friska föräldrar”

”Många reagerade på att socialdemokraterna låter skattesubventioner regna över fullt friska föräldrar och barn (som dessutom redan hämtar pengar ur ett annat system: föräldraförsäkringen), samtidigt som föräldrar med svårt sjuka barn uppmanas att ta sitt föräldraansvar och får se sin LSS dras in”, skriver Madeleine Lidman..

SVT Debatt - 14 nov 13 kl. 17:06

Debatt 17/10: smartphones och mäklare

Strunta i att koppla in mäklare och spara tiotusentals kronor när du ska sälja din lägenhet eller villa. Det tycker författaren Viggo Cavling, som inte har alltför höga tankar om mäklare – och han är inte ensam om sin kritik: i kvällens program möter du också Camilla Östberg, vd för BoDeal, som startade en egen sajt för att hjälpa folk gå runt mäklarna. Men Ingrid Eiken, vd för Mäklarsamfundet, hävdar att säljarna både är tryggare och får ut ett högre pris om de anlitar mäklare.

SVT Debatt - 27 aug 18 kl. 13:39

”Föräldrar tvingas lämna bort sina barn”

”Allt fler föräldrar till barn med funktionsnedsättning tar slut. De har vakat och tagit hand om barnet och till slut går det inte längre. Till slut tvingas de lämna bort sitt barn, är det så vi ska ha det?

SVT Debatt - 03 sep 13 kl. 09:00

Debatt 29/2: Lundsberg och gruvstrid i Kallak

Lundsberg, mobbingcenter eller världens bästa skola? Efter den senaste skandalen och beskedet att Skolinspektionen stänger riksinternatet möts föräldrar, tidigare elever samt riksdagsledamöterna Rossana Dinamarca (V) och Roger Haddad (FP) i studion. I Jokkmokk har planerna på en ny gruva i Kallak delat bygden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.