SR > Nyheter

Tuesday, 09 March, 07:23

SR - 23 feb 21 kl. 03:02

Svårt för Socialstyrelsen att utreda hur många som har långtidscovidSocialstyrelsen utreder gruppen patienter som drabbats av utdragna och långvariga coronasymtom. Men, en gammal förordning sätter käppar i hjulen: Socialstyrelsen kommer inte åt data från primärvården, vilket gör det svårt att ta reda på hur stor gruppen är. Storbritannien, Danmark och Kina har gjort uppskattningar, av hur många som drabbats men Sverige har alltså ännu inte någon egen siffra..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Socialstyrelsen, Kina, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtför , Socialstyrelsenatt , utredahur många som har , långtidscovid

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Militären stängde in hundratals demonstranter i bostadsområde

Flera hundra demonstranter i Myanmar har under natten varit instängda i ett bostadsområde. Många var kvinnor som deltog manifestationer för att uppmärksamma den internationella kvinnodagen. Säkerhetsstyrkor spärrade av alla möjlighet till in och utpassering i området och sökte igenom lägenheter efter flyende demonstranterna.

SR - 1 timme sedan

Rekordmånga samtal till Bris förra året

Enligt barnrättsorganisationen Bris har pandemin och de samhällsförändringar som följt ökat barns utsatthet och försämrat många barns mående. Förra året tog organisationen emot över 31 000 samtal, vilket är 16 procent fler än under 2019. Särskilt stor ökning har organisationen märkt av bland samtal som rör ångest, familjekonflikter och psykiskt samt fysiskt våld..

SR - 1 timme sedan

Kritik mot SKR:s roll under pandemin

Intresseorganisationen Sveriges kommuner och regioner, SKR, har fått en central roll under pandemin, trots att Riksrevisionen tidigare varnat regeringen för att ge SKR för stort inflytande över styrningen av vården. Det här kritiseras nu av både forskare och sjukvårdsrepresentanter, som Ekot pratat med. "Jag upplever att regeringen använder SKR lite som en låtsasmyndighet," säger Louise Bringselius, förvaltningsforskare vid Lunds universitet..

SR - 1 timme sedan

Bolsonaro: ”Ingen vill ha Lula igen”

Högsta domstolens beslut igår om att häva korruptionsdomarna mot landets tidigare president Lula da Silva har överraskat brasilianarna och kan förändra hela spelplanen i den brasilianska politiken. Beslutet har upprört anhängarna till den ultrakonservative presidenten Jair Bolsonaro. HD-beslutet innebär inte att Lula da Silva är oskyldig.

SR - 1 timme sedan

Munskyddskandal skakar tyska Kristdemokraterna

I Tyskland har två parlamentariker från de mäktiga Kristdemokraterna tvingats lämna politiken. De två har tjänat stora summor i samband med anskaffningen av munskydd under corona-pandemin. Skandalen kommer vid en kritisk tidpunkt för Angela Merkels kristdemokrater, för nu i helgen går startskottet för det tyska supervalåret..

SR - 1 timme sedan

Efter mordet – rättspsyk ändrar sina rutiner

Rättspsykiatriska kliniken i Huddinge söder om Stockholm har slutat genomföra promenader där patienterna är fler än vårdarna, rapporterar SVT. Ändringen kommer efter händelsen i december då en tidigare morddömd man rymde från en promenad och efter en tid mördade en småbarnspappa i Sundbyberg. I fortsättningen kommer det inte att genomföras promenader där patienterna är fler än vårdarna..

SR - 2 timmar sedan

Så skulle Kina klara ett krig

I den nya femårsplanen har Kina ökat sin militära budget. Man har ögonen på ön Taiwan och bedömare menar att Kina på sikt kan inleda en väpnad konflikt. “Man förbereder sig på att kunna vinna ett kort och högintensivt krig i sitt närområde”, säger David Carlqvist, Sveriges Radios tidigare Kinakorrespondent..

SR - 3 timmar sedan

Fack och arbetsgivare kräver vaccinationer på arbetsplatser

LO, PTK och Svenskt Näringsliv uppmanar både regeringen och regionerna att öppna för covid-vaccinering på eller nära arbetsplatser. Undantag i upphandlingsreglerna kan göra det möjligt att använda den befintliga företagshälsovården utan att beslutet kan överklagas. "Risken är ju annars om det är krångligt att man helt enkelt struntar i att vaccinera sig", säger LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson..

SR - 4 timmar sedan

Fördubbling av anmälningar om hot och våld på ungdomshem

Anmälningar om hot och våld på landets statliga ungdomshem fortsätter att öka, visar Sveriges Radios granskning. Under förra året gjordes nästan 2 600 anmälningar – en fördubbling jämfört med för fem år sedan. Enligt Malin Östling vid Statens institutionsstyrelse, Sis, beror det på svårigheter att separera personer med olika problematik, samt att våldet inom den kriminella gängmiljön blivit grövre, vilket märks på hemmen..

SR - 10 timmar sedan

“Sverige lever inte upp till FN:s kvinnokonvention”

Den feministiska intresseorganisationen Sveriges kvinnolobby skriver i en ny rapport att Sverige inte lever upp till FN:s kvinnokonvention. Lågutbildade kvinnors medellivslängd sjunker, strukturella löneskillnader ökar, och allt fler tjejer utsätts för sexuellt våld. Jämställdhetsminister Märta Stenevi ger medhåll, och säger att vi inte har uppnått jämställdhet mellan män och kvinnor i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.