Världen Idag > Nyheter

Thursday, 04 March, 16:39

Världen Idag - 23 feb 21 kl. 00:00

Står vi upp till försvar för Bibeln eller jamsar vi med i mainstream?Ämnen som Jesu andra tillkommelse och en kommande dom har blivit ovanliga i svenska predikstolar. Dessutom undviker man att tala om Israel, bland annat ”av hänsyn till invandrare”, menar bibelläraren Dan Johansson och pekar på alltmer urvattnad bibelsyn som förklaring..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bibeln, Jesu, Israel, Dan Johansson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stårvi upp till , försvarför , Bibelneller , jamsar, vi med i mainstream
YLE - 16 maj 14 kl. 06:00

Centern och EU-valet: Motstridiga syner om lantbruk och försvar förvirrar

Centern väntas klara sina tre mandat i Europaparlamentet utan större problem och partiet kan till och med gå framåt. Kandidatlistan ger en åsiktsmångfald som kan ge många gråa hår men å andra sidan också underlätta valet. Av de nuvarande EU-parlamentarikerna ställer Anneli Jäätteenmäki och Hannu Takkula upp för omval.

Dagen - 29 jul 11 kl. 03:00

Så förändras man av att läsa Bibeln

Kristna anklagas då och då för att vara konservativa, inskränkta och mest tänka på sig själva. Nu visar en ny amerikansk undersökning att bibelläsning faktiskt gör människor mer medvetna om problem rörande fattigdom, miljöförstöring och medborgerliga rättigheter. - På ett sett blev jag lite förvånad över resultatet, säger Aaron Franzen, forskare vid Baylor University i Texas, till Dagen.

Dagen - 08 sep 11 kl. 03:00

Bibeln II - med fler svar

Bibeln II kommer många århundraden efter originalet. Den går igenom de manliga frågor som redaktören Petter Karlsson tycker att Bibeln inte hade svar på. Som hur man backar med släp.

Dagen - 21 jan 11 kl. 09:04

Kristet par agade barnen ? försvarade sig med Bibeln

Ett kristet par har dömts till nio månaders fängelse för att de har agat tre av sina fyra barn. Men det riktiga ?straffet?

Kristianstadsbladet - 17 apr 14 kl. 07:00

Bibeln - av män, för män

Foto: TT

Till nittio procent handlar den kristna Bibeln om män, manlig makt och översitteri. Den här samlingen av ett sjuttiotal böcker är ett hån mot kvinnor. Och mot homosexualitet, och mot banktjänstemän!

Dagen - 11 apr 11 kl. 11:56

Kristna ledare i USA: Tionde inget krav i Bibeln

En majoritet av evangelikala ledare i USA anser att Bibeln inte säger att kristna ska ge tionde.

Enligt en undersökning av National Association of Evangelicals anser 58 procent av ledarna att det inte är en plikt enligt Bibeln att ge tio procent av sin inkomst till församlingen.
Många av de ledare som svarat på frågorna i undersökningen säger att Bibeln inte kräver av den kristne att ge tio procent av sin inkomst och understryker att det är viktigt att ge för att man vill det - inte för att man känner sig tvingad.

Alliansfritt Sverige - 11 okt 11 kl. 07:00

?Jag måste respektera bibeln?

BOKSTAVSTRO. Lotta Johansson är distriktsordförande för Kristdemokraterna i Sörmland och partiets nummer ett i Eskilstuna och hon har åsikter om bibeln och homosexuella: Flera kristdemokratiska politiker är motståndare till homoäktenskap och att samkönade par ska få adoptera barn. Var står du i den frågan?

Dagen - 07 feb 12 kl. 03:00

"Bibeln måste omtolkas eftersom den skrevs av män"

Uppsala. - Vi trodde att saker och ting skulle förändras när Obama blev president, men var kanske lite naiva. Det sa den feministiska befrielseteologen Carter Heyward i samband med helgens Teologifestival i Uppsala.

Dagen - 09 feb 12 kl. 03:00

Ortodoxa kyrkans syn på Bibeln


Det har varit intressant att läsa i Dagen om bibelsyn, och visst är det viktigt att samtala om detta viktiga ämne. I vår kyrkotradition finns några grundläggande uppfattningar om Bibeln, och jag vill här ge en kort beskrivning av dessa.
Bibeln ska läsas med den tidiga kyrkans undervisning som grund.

Världen Idag - 10 aug 16 kl. 00:01

Bibeln – vårt rättesnöre

Bibeln är Guds levande ord. Uppenbarelsen från Gud vägleder oss människor och visar hur vi kan finna frälsningen. Guds ord är uppenbarelsen av evangeliet och hur vi kan leva efter Guds vilja.

Världen Idag - 22 aug 16 kl. 11:31

Utan Bibeln skulle vi inte veta så mycket om varken Gud, oss själva eller livets mål och mening.

Har du en egen bibel? Läser du den regelbundet eller kanske bara sporadiskt? Vad betyder egentligen Bibeln för dig?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.