Världen Idag > Nyheter

Friday, 05 March, 23:27

Världen Idag - 23 feb 21 kl. 00:00

Bra vaccin mot evolutionsteorinNär jag läser Johnny Bergmans bok Varför tror inte alla på Darwin? tänker jag på ett vaccin. I ett lättillgängligt format är boken späckad av information om evolutionsteorins svårigheter och brister. Sådant som basunerats ut som bevis för evolutionen undergräver Bergman på ett mycket trovärdigt sätt, inte minst genom ett stort antal erkännanden från ledande evolutionstroende. Bergmans bok fungerar därför som ett bra vaccin mot den roll som darwinismen fått i vår kultur, nämligen som det slutgiltiga vetenskapliga beviset för en naturalistisk/ateistisk världsbild.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Johnny Bergmans, Varför, Darwin, Bergman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bra, vaccinmot , evolutionsteorin
NT - 12 apr 13 kl. 07:40

Vaccin skyddar mot frysta hepatitbär

För den som vill fortsätta äta frysta bär - utan att behöva koka dem på grund av risk att drabbas av hepatit A, så finns det ett bra vaccin. Det säger den före detta statsepidemiologen Annika Linde till TT. Hon påminner även om att många redan är vaccinerade, på grund av tidigare utlandsresor..

SvD - 12 apr 13 kl. 07:40

Vaccin skyddar mot frysta bär

För den som vill fortsätta äta frysta bär - utan att behöva koka dem på grund av risk att drabbas av hepatit A, så finns det ett bra vaccin..

Kristianstadsbladet - 28 maj 14 kl. 06:18

Att satsa på friluftsliv är en bra investering

Foto: Bosse Nilsson
Nordiska rådet har föreslagit att 2015 ska bli friluftslivets år. Det är ett utmärkt tillfälle för oss politiker att lyfta fram friluftslivets unika värden, skriver Göran Montan, riksdagsledamot för Moderaterna, ledamot av Nordiska rådet och ordförande för Islandshästförbundet.
Sedan några veckor är Svenska Islandshästförbundet medlem i paraplyorganisationen Svenskt Friluftsliv.

Dagen - 24 feb 12 kl. 03:00

Evolutionsteorin uttalar sig inte om Gud

Kan en kristen tro på evolutionsteorin? Javisst, kristen tro handlar om att ta emot Guds nåd, inte om att göra en viss tolkning av skapelseberättelsen eller att acceptera en viss vetenskaplig teori. Enligt Dagen (18 januari) avfärdar 75 procent av amerikanska pastorer och 40 procent av befolkningen evolutionsteorin.

Dagen - 20 mar 12 kl. 03:00

Jo, evolutionsteorin uttalar sig om Gud! 

Ibstedt, Kronhamn och Sääf slår under rubriken "Evolutionsteorin uttalar sig inte om Gud" ett slag för kristen evolutionism i sitt debattinlägg i Dagen 24/2. Det är synd, för den materialistiska förklaringsmodellen för livet och dess mångfald behöver inte draghjälp från troende - den kommer säkert att stå sig ändå. Den fanns formulerad två tusen år före Darwin i syfte att förklara världen, och är därför lika existentiellt laddad som den bibliska skapelsetron.

YLE - 09 feb 17 kl. 05:09

Högre risk för epidemier i Raseborg - vart tionde barn utan MPR-vaccin

Det finns ett visst motstånd mot MPR-vaccinet i Västnyland. I Raseborg är vaccinationstäckningen för MPR-vaccinet bland det lägsta i Finland bland småbarn. I Ingå är det främst lite äldre barn som inte har fått vaccinet.

BT - 02 okt 11 kl. 14:54

Fynd öppnar för personliga vaccin

Amerikanska forskare upptäckt varför ett och samma vaccin får oss människor att reagera så olika. Svensken har blivit spruträdd. Det konstaterar en Sifo-undersökning som visar att endast 36 procent kan tänka sig att vaccinera sig vid ett nytt pandemihot.

YLE - 14 okt 15 kl. 06:29

Österbottningar fortfarande skeptiska till HPV-vaccin

IMS Flickor erbjuds gratis H87216PV-vaccin i årskurs sex. 66392 23050 Majoriteten av de finländska flickorna vaccineras mot papillom -virus som orsakar livmoderhalscancer. Men inte i Österbotten.

YLE - 01 sep 17 kl. 05:20

"I den bästa av världar fanns inget vaccin och inga kroniska sjukdomar"

Sandra Holmgård hoppas att hälsovårdarna i Jakobstad har rätt, att allt flera föräldrar nu väljer att vaccinera sina barn. För hennes son Oliver som lider av en obotlig sjukdom innebär en infektion en fara för hans liv. Sandra och Nicklas Holmgård i Jakobstad är oroliga över att så många väljer bort vaccinationer.

Skånskan - 04 dec 16 kl. 14:00

Litet barn fick fel vaccin på Tåbelund

ESLÖV Ett litet barn vaccinerades felaktigt med trippelvaccin mot mässling, röda hund och påssjuka på Tåbelunds vårdcentral i Eslöv för snart två veckor sedan. ERWP.fif(5)Det är mamman till barnet som kom efter det felaktigt vaccinerade barnet som lämnat in anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

YLE - 27 jan 17 kl. 14:07

Flera barn i Grankulla utan vaccin mot mässling

Vaccinationstäckningen bland småbarn i Grankulla är sämre jämfört med grannkommunerna. Det här framgår av en färsk rapport som har publicerats av Institutet för hälsa och välfärd, THL. Vaccinationstäckningen bland barn födda år 2014 är över lag på en bra nivå i Finland, men det finns stora skillnader.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.