PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 03 March, 09:11

PrivataAffärer - 22 feb 21 kl. 22:27

”Frontier markets” har inte hängt med i uppgångenEfter presidentvalet i USA har tillväxtmarknaderna noterat kapitalinflöden, men på nya tillväxtmarknader, eller frontier markets som de också kallas, har de ännu inte materialiserats. Det finns förvisso undantag som Vietnam, som varit populärt länge, och Indonesien där inflödena kan vara slumpmässiga, enligt Mattias Martinsson.  – Det är hög tid att satsa på mindre tillväxtmarknader dit blickarna inte vänts än. Jag räknar med en årsavkastning på minst 8-12 procent efter att de underpresterat länge, säger han. – Satsningen bör göras innan det sker massiva inflöden och med lång placeringshorisont.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Vietnam, Indonesien, Mattias Martinsson, Pakistan, Sydkorea, Indien, Markets, Martinsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frontier, marketshar inte , hängtmed i , uppgången
Affärsvärlden - 03 mar 20 kl. 11:20

DNB: Trots uppgången - aktien kan komma att pressas

Vitrolife vinstvarnade på måndagen med hänvisning minskad försäljning i Asien i spåren av coronaviruset. Investerarna lät sig inte skrämmas och aktien stiger i tisdagens förmiddagshandel. DNB Markets tror dock att aktien kan komma att pressas..

PrivataAffärer - 15 apr 20 kl. 11:30

DNB: Kycklingbolaget köpvärd efter nedgången

Det menar DNB Markets, som höjt sin rekommendation till köp från behåll, med försiktigt nedjusterad riktkurs till 74 kronor (75), vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat. Scandi Standard rapporterade på tisdagen ett preliminärt ”starkt” resultat för det första kvartalet, med ett justerat rörelseresultat på 117 miljoner kronor (110). Bolaget räknar dock med jämförelsestörande poster på 50 miljoner kronor, varav 35 miljoner hänförliga till covid-19.

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 04:00

Egyptiska börsen bland världens bästa

Det stora reformpaketet är grunden i det utländska kapitalets intresse för den egyptiska marknaden. Enligt Reuters står utlänningar för cirka 35 procent av handeln på Kairo-börsen. Bara under de senaste månaderna har farten ökat rejält på börsen i Kairo.

PrivataAffärer - 02 nov 18 kl. 11:00

Lista: Oktobers bästa och sämsta fonder

Listan över de 20 bästa fonderna i oktober har med några få undantag en gemensam nämnare – Jair Bolsonaro. Det handlar alltså om Brasiliens nye marknadsvänlige president som så sent som förra helgen tog hem segern i den andra omgången av presidentvalet. Många Brasilienfonder och Latinamerikafonder har stigit rejält den senaste månaden i spåren av Jair Bolsonaros framgångar.

Cornucopia - 26 maj 20 kl. 14:56

Hur har det gått med mina återköp på aktiemarknaden?

Som tidigare redovisat har jag per månad börjat flytta in tio procentenheter av de tidigare likviderna på börsen igen för att , vilket alltså skett två gånger än så länge. Nedan följer en avstämning hur det gått mellan ett urval av olika drivorna av portföljer man har efter ett arbetsliv med sjuttioelva olika tjänstepensioner.
Tjuren och tjuren.

PrivataAffärer - 27 maj 20 kl. 08:25

DNB: Begränsad uppsida för Electrolux

Det skriver DNB Markets i en analys där banken sänker sin rekommendation till behåll med riktkurs 160 kr (150). I Sverige, som i mångt och mycket valde en mindre omfattande nedstängning för att stoppa coronapandemin, ökade efterfrågan på vitvaror när folk trots allt höll sig mer hemma. DNB Markets räknar nu med att efterfrågan i andra länder kommer att uppvisa ett liknande mönster när restriktionerna lättar.

PrivataAffärer - 29 okt 18 kl. 09:30

Här är måndagens färska analyser

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för sportboksleverantören Kambi till 275 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 08 jan 19 kl. 10:12

Veoneer fortsätter rusa

På tre handelsdagar har depåbeviset därmed stigit cirka 20 procent, efter ett tungt fjärde kvartal som såg kursen mer än halveras. De senaste dagarnas uppgång inleddes på fredagen och accelererade på måndagen, då depåbeviset steg nästan 9 procent. Uppgången sammanföll med optimistiska rapporter om töväder mellan USA och Kina gällande handelskonflikten.

PrivataAffärer - 02 jan 19 kl. 08:51

Här är fjolårets vinnare och förlorare på börsen

Stockholmsbörsens bästa aktie blev Viking Supply Ships med en uppgång på nästan 573 procent. Större delen av denna uppgång kan hänföras till en affär i augusti då rederiet sålde tre fartyg med en vinst om cirka 2,5 miljarder kronor. På listans andraplats hittar vi Oasmia Pharmaceuticals som steg drygt 249 procent under året trots en nedgång i slutet av året.

PrivataAffärer - 01 mar 19 kl. 08:01

MSCI ökar indexvikten för kinesiska fastlandsaktier

Aktier i ett antal små och medelstora bolag kommer enligt South China Morning Post att adderas. Förändringen kommer enligt MSCI att ske stegvis under året och vara helt införd från och med november. När åtgärden är genomförd kommer kinesiska aktier att ha en vikt på 3,3 procent i MSCI:s emerging markets-index.

PrivataAffärer - 14 jun 19 kl. 11:50

Guldpriset nära femårshögsta efter oljefartygsattackerna

Bakom uppgången ligger bland annat handelskonflikten mellan USA och Kina, de tilltagande oroligheterna i Omanbukten och stigande förväntningar om en kommande amerikansk räntesänkning, menar analytiker. ”Tillväxtoro och ränteförväntningar stöder guldmarknaden. I en omgivning med låg tillväxt och hög likviditet måste pengar hitta ett hem.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.