SR > Nyheter

Friday, 26 February, 22:08

SR - 22 feb 21 kl. 21:43

Halleluja och sanktioner på EU-möteEU:s utrikesministrar gav idag klartecken till nya sanktioner mot både Myanmar och Ryssland. Höjdpunkten på dagens möte var annars videokonferensen med den nya amerikanska utrikesministern Antony Blinken där bägge parter utlovade förnyat samarbete. ”Helt ärligt känns det fantastiskt att det kommer en erfaren utrikesminister som kan EU. Det var faktiskt lite hallelujastämning”, sa utrikesminister Ann Linde..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Myanmar, Ryssland, Antony Blinken, Ann Linde

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hallelujaoch , sanktioner, EU-möte
Alliansfritt Sverige - 28 jan 11 kl. 16:00

"Halleluja, det är underbart med mönstring till guds armé"


CITAT. Alliansfritt har hittat ett gammalt citat av kristdemokraten Mikael Oscarsson från den tiden då han ordförande för den abortkritiska organisationen Ja till livet.
I slutet på 80-talet och början på 90-talet genomförs ett antal anti-abortmarscher i Stockholm.

Sydsvenskan - 10 dec 11 kl. 06:30

Halleluja, en klassiker utan effektsökeri

S:t Pauli kyrka i Malmö, 8.12.
ENSEMBLE 1 700 ­ OCH ENSEMBLE SYD.

Skånskan - 19 aug 19 kl. 09:00

Kishti utlovar många ”halleluja moments”

I kväll drar Idol igång och enligt Kishti Tomita i juryn finns gott om guldkorn bland årets sökande.
– Så nu är vi i juryn supernervösa och hoppas att det ska gå bra för dem i livesändningarna också, för det är ju då det gäller, säger hon.Årets säsong är den 15:e i ordningen och det uppmärksammas bland annat genom att vårens auditionturné var större än vanligt och besökte nya städer och platser.

Dagen - 26 aug 11 kl. 03:00

- Halleluja! Nu förstår jag vad frihet betyder

- Det sista de ser när jag hängs ska vara ett leende. Jag vet var jag går. Hassan Kavian Ferdowsi står inför sitt livs viktigaste beslut, men har redan vunnit striden.

NSD - 30 nov 14 kl. 17:14

Halleluja - nu är Bodens centrum invigt

Under söndagen inträffade ett Halleluja-moment i Boden..

NSD - 30 nov 14 kl. 17:14

Halleluja - nu är Bodens centrum äntligen invigt

Under söndagen inträffade ett Halleluja-moment i Boden..

Expressen - 19 jan 15 kl. 22:21

Friberg: Halleluja så seg Idrottsgalan var

Om det har varit mossigt tidigare. I år blev Idrottsgalan en journalfilm. Halleluja så segt det var..

DN - 23 apr 15 kl. 13:12

”Sluta mumla halleluja om datorer i skolan”

Det måste bli slut på att antingen mumla halleluja eller göra korstecken så fort datoranvändning i skolan omnämns. Kuskapsuppdraget och undervisningen måste stå i fokus, skriver gymnasieläraren Håkan Danielsson..

Sydsvenskan - 06 nov 15 kl. 04:00

Halleluja – och dra åt helvete

De står på en bro över Cumberland River i Nashville när Joel Alme börjar prata om livschanser. Om att man kanske inte får "jättemånga" såna i USA. Göteborgaren har gjort en platta om en uppväxt där flera av hans närmaste söp ihjäl sig.

Helsingborgs Dagblad - 06 nov 15 kl. 04:00

Halleluja – och dra åt helvete

De står på en bro över Cumberland River i Nashville när Joel Alme börjar prata om livschanser. Om att man kanske inte får "jättemånga" såna i USA. Göteborgaren har gjort en platta om en uppväxt där flera av hans närmaste söp ihjäl sig.

Expressen - 27 jan 16 kl. 22:17

Kuskprofilen: "Det var ett halleluja-moment"

Edward Ale är tillbaka! Petri Puros stjärnhäst visade under onsdagen att han är kvitt sina skadeproblem då han satte samtliga på plats i V86-5. I sulkyn satt kuskprofilen Peter Ingves och mös.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Var tionde cancerdiagnos uteblev i pandemin

Drygt nio procent färre tumörer hittades under januari-oktober 2020 jämfört med 2019, enligt Regionala cancercentrum i samverkan. Siffrorna innebär att ungefär 6 000 cancersjuka svenskar blev utan diagnos förra året. Tvåbarnspappan Fredrik Svedberg är en av dem som drog sig för att uppsöka den överbelastade vården och vars diagnos fördröjdes..

SR - 2 timmar sedan

Rapport: Kronprins låg bakom Khashoggimordet

USA har offentliggjort underrättelserapport, där Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman pekas ut för direkt inblandning i mordet på journalisten Jamal Khashoggi. USA:s utrikesdepartement ska senare under fredagen presentera åtgärder som har vidtagits mot Saudiarabien med anledning av mordet, meddelar Vita huset enligt nyhetsbyrån Reuters. Den saudiske medborgaren Jamal Khashoggi bodde i USA och var kolumnist för tidningen The Washington Post, där han formulerade skarp kritik mot kronprinsen och den saudiska regimen..

SR - 3 timmar sedan

Meteorologisk vår i vissa delar av landet

Meteorologisk vår är det när dygnsmedeltemperaturen varit stigande och över noll grader men under 10 grader, sju dygn i följd. Många svenskar har redan börjat se vårtecknen dyka upp. "Ja det var ju jättetrevligt nu när snön har försvunnit så fort att tulpanerna ville sticka upp under snön också", Säger Bengt Forsberg..

SR - 4 timmar sedan

Amnesty klargör: Frigivningskrav kvar - men inte en samvetsfånge

Tidigare i veckan beslutade Amnesty International att inte längre kalla den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj för ”samvetsfånge” - med hänvisning till uttalanden han gjort för flera år sedan. Det här används nu av rysk statskontrollerad tv som ännu ett led i att smutskasta Navalnyj ”Det här är oerhört olyckligt”, säger Ami Hedenborg vid svenska Amnesty och betonar att kravet på att Navalnyj ska friges ligger fast..

SR - 4 timmar sedan

Ökat oberoende men mer samarbete – EU:s försvarsparadox

EU-länderna vill stärka sin försvarsförmåga och bli mer oberoende men samtidigt också öka samarbetet med partners, inte minst med den nya amerikanska administrationen. Det är en svår balansgång som man måste hålla koll på tycker statsminister Stefan Löven. ”Så att vi inte i vår iver att skapa ett starkt försvar bygger en situation som blir mer hotfull, säger Löven på EU:s toppmöte..

SR - 4 timmar sedan

Återetablering på försvarsorter går snabbare än väntat

Återetableringen av försvarsverksamhet går snabbare än inom den tidsram som riksdagen slog fast i försvarsbeslutet i december, det framgår av Försvarsmaktens budgetunderlag för de kommande åren. Redan i slutet av 2021 kommer det att finnas militär verksamhet i Arvidsjaur, Göteborg, Uppsala, Falun och Sollefteå-Östersund. Etablerandet av A 9 i Kristinehamn sker inom de närmaste åren..

SR - 4 timmar sedan

Norge öppnar gränsen för vissa jobbpendlare

Idag kom beskedet att Norge öppnar gränsen för de som jobbpendlar över dagen, men inte för de som veckopendlar. Statsminister Stefan Löfven säger att han inte kommer vara nöjd förrän det finns en lösning för alla jobbpendlare. Men beskedet togs ändå emot med glädje hos de som nu kan börja jobba igen..

SR - 5 timmar sedan

Hundratals flickor kidnappade i Nigeria

Fler än trehundra barn har förts bort från en skola i delstaten Zamfara i nordvästra Nigeria. Attacken är den senaste i en rad skolkidnappningar i landet, där missnöjet växt mot regeringen på grund av det försämrade säkerhetsläget. "Vi är arga och ledsna", säger en av poliserna som deltar i sökinsatsen efter barnen..

SR - 6 timmar sedan

Särskolan kan byta namn

En utredning föreslår skärpta krav på elevhälsan och en förändrad särskola för att fler elever ska nå kunskapskraven. Ett förslag är att införa fler timmar med teoretiska ämnen i särskolan och att den byter namn till anpassad grundskola respektive anpassad gymnasieskola. Utredaren föreslår också en utredning för att se över lärarnas behörighetskrav, endast 13 procent av lärarna inom grundsärskolan är behöriga..

SR - 6 timmar sedan

Ytterligare 28 döda med bekräftad covid-19

Ytterligare 28 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, det uppger Folkhälsomyndigheten. Därmed har nu 12 826 smittade personer avlidit i landet. Sammanlagt har 657 tusen personer i Sverige bekräftats smittade av covid-19..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.