Dalarnas tidningar > Nyheter

Thursday, 04 March, 03:51

Dalarnas tidningar - 22 feb 21 kl. 21:01

Samarbetet med Försvarsmakten stoppades – Sabaton: "Ni är politiskt farliga"Sabaton hade planer på ett samarbete med Försvarsmakten i samband med firandet av det....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Försvarsmakten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samarbetetmed , Försvarsmakten, stoppades, SabatonNi är , politiskt, farliga
Cornucopia - 29 dec 15 kl. 22:48

Försvarsmakten säger nej till skärpningarna i EU:s vapendirektiv

Försvarsmakten ska nu ha gett sitt remisssvar på EU:s förslag om skärpta regler för lagliga vapen, i syfte att hindra terrorism med olagliga vapen. Försvarsmakten säger nej, men anledning av att det kan påverka svensk försvarsförmåga.
Bland annat skriver Försvarsmakten följande summering i sitt remissvar:"Förslaget innebär samma konsekvenser som under punkten 4.

Cornucopia - 25 sep 17 kl. 16:53

Försvarsmakten förnekar inte undervattensverksamhet i Gävle

DN har publicerat referat av en privat framtagen rapport, som fastslår att det var undervattensverksamhet i Gävle hamn. Försvarsmakten förnekar inte det hela, utan förnekar bara att det skulle vara främmande undervattensverksamhet. Vilket gör att det hela landar i svenska eller allierade specialförband på övning, krigsförberedelser eller i skarp insats.

SVT - 15 jan 19 kl. 19:04

Försvarsmakten kallar in it-soldater till värnplikt

Försvarsmakten kommer att kalla in it-soldater till värnplikt. Samtidigt meddelar Säkerhetspolisen att samarbetet med FRA, Försvarsmakten och MSB ska stärkas för att möta det ökade antalet cyberangrepp. Ryssland och Kina pekas ut som de främsta cyberhoten..

Cornucopia - 25 sep 17 kl. 18:08

Försvarsmakten: Inte något svenskt förband i Gävle

Försvarsmaktens Jesper Tengroth har nu svarat negativt på frågan om svenska specialförband och om det alltså inte rörde sig om främmande undervattenverksamhet och inte svenska förband så bör slutsatsen bli känd undervattenverksamhet från allierat eller samarbetsland.

Försvarsmaktens presstalesman Jesper Tengroth har tidigare sagt till SvD att det inte rörde sig om främmande undervattenverksamhet vid observationen i Gävle hamn.
"Utifrån det vi vet finns det inget som tyder på att det är främmande undervattensverksamhet.

Regeringen - 05 okt 17 kl. 12:31

Regeringen ger Försvarsmakten i uppdrag att delta i brittiskledd snabbinsatsstyrka

Regeringen fattade den 5 oktober beslut om att ge Försvarsmakten i uppdrag att delta i brittiskledda Joint Expeditionary Force (JEF). Sverige anslöt sig till det multilaterala samarbetet tillsammans med Finland vid en ceremoni på Karlberg den 30 juni i år..

SVT - 30 jun 13 kl. 17:25

ÖB: Utöka det nordiska samarbetet

Överbefälhavare Sverker Göranson står fast vid sitt uttalande att delar av försvaret måste läggas ned om inte Försvarsmakten får mer pengar. Samtidigt vill han utöka det nordiska samarbetet med Finland och Norge redan under 2016..

BT - 07 mar 14 kl. 16:57

Observatörer stoppades vid gränsen

Osses militära observatörer tvingades vända vid gränsen till Krim, sedan de stoppats av beväpnade män. Enligt Ryssland hade Osse inte någon "officiell inbjudan" för inresa till Krim, uppger AFP.Två källor med insyn i uppdraget uppger för AFP att gruppen, bestående av 47 militära och civila observatörer, var på väg tillbaka till staden Cherson dit de återvände då de även i går blev stoppade.

HBL - 07 jan 14 kl. 14:00

Försvarsmakten utbildar amerikaner

Fyra amerikanska marinsoldater deltar i arméns utbildning i januari. Utbildarutbytet är en del av den internationella verksamheten och samarbetet länderna emellan. Den här veckan tränar soldaterna verksamhet i arktiska förhållanden vid Jägarbrigaden.

SR - 26 jan 20 kl. 05:24

M: Stärk samarbetet mellan polis och försvar

Försvarsmakten ska kunna stötta polisen mer än i dag – om Sverige drabbas av svåra påfrestningar. Det har rikspolischefen nyligen föreslagit. Moderaterna säger nu ja till förslaget – och kräver att regeringen snabbt ska ta tag i frågan..

Dalarnas tidningar - 19 jul 20 kl. 12:24

Debatt: Det politiska samarbetet för en regementsetablering i Falu kommun fortsätter

I förra veckan presenterade regeringen ett uppdrag till Försvarsmakten om etablering av nya....

Cornucopia - 07 sep 17 kl. 15:56

Försvarsmaktens perspektivstudie: Ökade anslag och Nato behövs för svenskt försvar efter 2020

Försvarsmakten har i dagarna levererat en delrapport om sin stora perspektivstudie om svenskt försvar efter år 2020 fram till år 2035. Utan ökade anslag kommer svensk försvarsförmåga minska. Försvarsmakten understryker både ett behov av 2% av BNP till försvaret samt Natomedlemskap ("traktatsbundna försvarsgarantier" med "bi- och multilateral operationsplanering") för att trovärdigt krigsavhållande svenskt försvar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.