SR > Nyheter

Sunday, 28 February, 10:11

SR - 22 feb 21 kl. 21:01

Nya munskyddsrekommendationer i Gävleborg och VästerbottenLokala rekommendationer införs i Gävleborg och Västerbotten om att alltid bära munskydd i kollektivtrafiken och på arbetsplatser om det inte går att undvika nära kontakter. Liknande rekommendationer infördes förra veckan i Västra Götaland. Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar vid Uppsala Universitet, tillhör dem som länge har förespråkat en utökad användning av munskydd och han skulle gärna se att detta rekommenderas i flera regioner..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Gävleborg, Västerbotten, Västra Götaland, Olsen, Uppsala Universitet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya munskyddsrekommendationeri , Gävleborgoch , Västerbotten

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Krama barnbarnen ok – men strikta regler gäller än

Folkhälsomyndigheten sa häromdagen att äldre som vaccinerat sig kan få krama barn och barnbarn. "Det låter ju väldigt härligt, men vi är inte riktigt där än", säger Elisabet Lann, kommunalråd med ansvar för äldreomsorgen i Göteborg. Smittskyddsansvariga och äldrepolitiker menar nu att det är viktigt att det hela inte går överstyr och att det sköts på ett säkert sätt.

SR - 3 timmar sedan

Johnson&Johnsons vaccin godkänt i USA

I USA har ytterligare ett coronavaccin godkänts. Det är bolaget Johnson&Johnsons som får ett så kallat nödgodkännande av myndigheten FDA. Därmed blir vaccinet det tredje coronavaccinet som får börja användas i USA.

SR - 3 timmar sedan

Våldsamt när militären slår ned protester mot juntan

Minst en person har dödats vid anti-junta demonstrationer i Myanmar. Militären använder nu allt mer våld för att stoppa protesterna mot juntan som tog makten vid en kupp i början av februari. "Vi måste fortsätt vara starka för att ta tillbaka vår demokrati" säger en kvinna som trotsar mötesförbudet i Yangon..

SR - 4 timmar sedan

Poliser och journalister kräver att Palmeutredningen återupptas

Palmeutredningen borde återupptas. Det skriver flera poliser, journalister och debattörer på DN Debatt idag, på 35-årsdagen av mordet. Anledningen är att det finns relevanta uppslag som inte utretts ordentligt och Skandiamannen gavs inte möjlighet att försvara sig mot utpekandet.

SR - 4 timmar sedan

Efter sju veckor med pandemilag – fortsatt trängsel

Trots att den nya tuffare pandemilagen infördes för sju veckor sedan är det fortfarande för mycket trängsel på många håll. Men trots tusentals kontroller har bara en enda verksamhet i hela landet fått föreläggande om vite. "De flesta verksamhetsansvariga sköter sig, men det är allmänheten som inte alltid följer restriktionerna", säger Anna Carlsson, nationell samordnare för arbetet med den nya lagen..

SR - 7 timmar sedan

Barnläkare: ”Vaccinera ungdomar för att bromsa pandemin”

Barn och unga bör vaccineras för att hindra allvarlig sjukdom och långtidscovid, enligt barnläkare som Ekot talat med. Risken är också att utbrott i yngre grupper kan öka mutationerna. Nu studeras vaccinernas effektivitet och säkerhet för unga mellan 12 och 17 år.

SR - 8 timmar sedan

Snabbtest ska få fart på engelska skolor

I England ska alla hushåll med skolbarn erbjudas två snabbtester för covid-19 per person i veckan. Det säger den brittiske hälsoministern. Att snabbtesta eleverna och deras familjer ska göra det möjligt att återuppta säker klassrumsundervisning.

SR - 12 timmar sedan

Eric Saade och The Mamas till mellofinal

I den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen gick finalplatserna till Eric Saade med låten Every Minute och The Mamas med låten In the middle. Till andra chansen gick Efraim Leo och Clara Klingenström..

SR - 14 timmar sedan

Varningen: ”Det spelar ingen roll hur tjock isen är”

De senaste dagarna har flera svåra isolyckor inträffat och nu varnar Issäkerhetsrådet människor från att ge sig ut på isarna. Isarna kan vara betydligt sämre än tidigare år vid samma tid. "Det spelar det ingen roll hur tjock isen är, den kan vara värmeskadad och då bär den inte ändå", säger Jan Insulander, projektledare vid Issäkerhetsrådet..

SR - 14 timmar sedan

Kina inför nytt handelssystem för att minska utsläppen

Kina har infört en nationell utsläppshandel för att få ner sina koldioxidutsläpp från kraftverk och tung industri. Det blir nu det största utsläppshandelssystemet i världen, dubbelt så stort som EU:s. Kina har som mål att landets koldioxidutsläpp skall börja minska senast år 2030, men flera internationella experter tvivlar på att systemet utformats så att det blir möjligt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.