SR > Nyheter

Tuesday, 02 March, 08:56

SR - 22 feb 21 kl. 20:32

Nya munskyddskrav i Gävleborg och VästerbottenTvå regioner, Region Gävleborg och Region Västerbotten utökar sina lokala coronarekommendationer på grund av ökad smittspridning. Det handlar bland annat om att munskydd bör bäras i inomhusmiljöer där det inte går att hålla distans. Från och med i dag bör alla över 16 år oavsett tidpunkt bära munskydd i kollektivtrafiken och i inomhusmiljöer där det inte går att hålla distans, rapporterar P4 Västerbotten..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Gävleborg, Västerbotten, Region Västerbotten, P4 Västerbotten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya munskyddskravi , Gävleborgoch , Västerbotten

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Polisen: snåriga pandemiregler kan bli svåra att följa

Polisen varnar för att reglerna kring pandemin blir allt mer snåriga och att det kan leda till att allmänheten får svårt att veta vad som gäller. I ett yttrande till regeringen påpekar polisen att det idag finns tvingande bestämmelser i lagar, förordningar och föreskrifter, men också olika rekommendationer och allmänna råd. Yttrandet görs över regeringens ändringar i den förordning som reglerar antalet deltagare i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar..

SR - 1 timme sedan

Restaurangerna i Oslo stänger igen

Från och med midnatt natten till idag och till och med den 15:e mars ska alla restauranger i Oslo hålla stängt, med undantag för takeaway. Samtidigt fruktar 6 av 10 restaurangägare i huvudstaden konkurs, och många har tvingats säga upp personal. "Det är ju barer och uteställen som varit öppna i många år, alltså vi snackar om 20-30 år, som står i fara för att deras livsverk försvinner på grund av coronapandemin", säger Merethe Solberg, avdelningsledare för restaurangfacket i Oslo..

SR - 2 timmar sedan

279 kidnappade elever har frisläppts

Alla 279 elever som i fredags kidnappades från en internatskola i delstaten Zamfara har nu släppts, rapporterar AFP. Masskidnappningar utfördes från början av islamistiska grupper men används nu som taktik av flera militanta grupper för att tvinga till sig pengar. Nigerias president har uppmanat landets delstatsguvernörer att inte ge efter för kraven..

SR - 2 timmar sedan

Svenskt trä säljer bra utomlands

Svensk export av trävaror ökade med 11 procent förra året, konstaterar branschorganisationen Skogsindustrierna i en ny rapport. En bidragande orsak är att det började byggas många nya privatbostäder i USA mot slutet av 2020. ”Det ser väldigt ljust ut”, säger Kerstin Hallsten, chefsekonom på Skogsindustrierna..

SR - 2 timmar sedan

Efter husaffären – nu möts parterna i tingsrätten

I dag inleds domstolsprövningen av den uppmärksammade husaffär som Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch vill genomföra, men som den 81-årige säljaren har ångrat. Ebba Busch har anmält affären till domstol och hoppas på förlikning under ledning av en domare. I sociala medier har hon uttryckt sig på ett sätt som lett till att motpartens ombud polisanmält henne för grovt förtal, som prövas av åklagare..

SR - 3 timmar sedan

Oro efter Bukeles storseger

I El Salvador har storsegern för presidenten Nayib Bukeles partier i söndagens parlamentsval skapat oro bland människorättsaktivister och journalister. Yttrandefriheten går in i en mörk period, säger Sergio Arauz, som är politisk redaktör för den oberoende mediebyrån El Faro. Den 39-årige Nayib Bukele, som ofta uppträder i sportjacka och keps bak och fram, är mäkta populär, framför allt bland de unga i El Salvador..

SR - 3 timmar sedan

Lägsta löneökningarna i modern tid

Förra året var löneökningarna de lägsta som uppmätts i modern tid, visar siffror från Medlingsinstitutet. Den genomsnittliga löneökningen stannade på 1,9 procent. Främst beror det på att flera avtalsförhandlingar sköts upp.

SR - 3 timmar sedan

Ännu en vaccinationslänk spreds – fler har gått före i kön

Ytterligare personer har kunnat gå före i kön för covid-vaccinering i Västsverige. Ännu en bokningslänk avsedd för prioriterad kommunpersonal har spridits. Det har drabbat anställda i bland annat Alingsås..

SR - 4 timmar sedan

Hopp om nya fredsförsök i Jemen efter givarkonferens

Givarkonferensen för Jemen på måndagen blev en besvikelse för FN som fick in knappt hälften av de 3,8 miljarder dollar de önskat för att kunna förhindra en ännu värre svältkatastrof. Däremot finns förhoppningar om att konferensen åter uppmärksammar krisen i landet och att det på sikt kan underlätta fredsarbetet. Sveriges biståndsminister Per Olsson Fridh säger att det från flera håll hörs signaler om att ta ytterligare steg och fullfölja fredsansträngningarna..

SR - 5 timmar sedan

Ökat polisfokus mot djurrättsaktivister i syd

Polisen i polisregion Syd, som innefattar Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne, kommer från och med nu att arbeta med prioriterat fokus mot olaglig djurrättsaktivism. Anledningen är att djurrättsaktivismen ökat i södra Sverige, men också att oron att utsättas för brott har ökat bland näringsidkare som sysslar med djur och djurprodukter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.