SVT > Utrikes

Friday, 26 February, 13:57

SVT - 22 feb 21 kl. 20:19

Här är första filmklippen från historiska landningen på MarsDet blev en lyckad landning på planeten Mars för rymdsonden Perseverance. Nu visar Nasa upp de första filmklippen och fler bilder från landningen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Mars, Perseverance, Nasa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är första filmklippenfrån , historiska, landningen, Mars
YLE - 19 okt 16 kl. 15:16

Finländsk rymdteknologi landar på Mars - följ landningen i direktsändning

Den europeiska rymdorganisationen ESA:s sond ExoMars Schiapparelli ska landa på Mars yta på onsdagskvällen. Följ landningen i direktsändning! ExoMars är ett samarbetsprojekt mellan ESA och den ryska rymdstyrelsen Roskosmos.

BT - 12 nov 14 kl. 20:12

Oro över landningen på kometen

Landaren Philae från den europeiska rymdorganisationen ESA:s sond Rosetta lyckades i dag landa på kometen 67P/Churyumov-Gerasimenko. Men nu finns det en oro över om den är förankrad tillräckligt väl för att kunna utföra sitt uppdrag.Ett stort jubel utbröt på ESA:s kontrollrum vid landningen.

BT - 06 aug 12 kl. 07:42

Curiosity landade på Mars

Marssonden Curiosity har framgångsrikt landat och veckor av nagelbitande hos Nasa är därmed slut. Men nu börjar nästa uppdrag: att utröna om Mars har haft förutsättningar för liv. Veckor av orolig väntan nådde sitt crescendo på måndagsmorgonen, svensk tid.

YLE - 20 nov 12 kl. 18:05

Astronauten Buzz Aldrin förespråkar koloni på Mars

Buzz Aldrin var den andra människan som vandrade på månen - efter Neil Armstrong. Aldrin är nu 82 år gammal och för tillfället på ett kort Finlandsbesök. Vi ville förstås än en gång höra honom berätta om månfärden och också om hur han ser på framtida rymdexpeditioner.

YA - 06 aug 12 kl. 17:12

Life on Mars?

Det har ännu inte rapporterats om några gröna gubbar från Mars. Men kan det ha funnits någon form av liv på grannplaneten? Det är fler än David Bowie som vill veta.

Kristianstadsbladet - 07 aug 12 kl. 08:47

Life on Mars?

Det har ännu inte rapporterats om några gröna gubbar från Mars. Men kan det ha funnits någon form av liv på grannplaneten? Det är fler än David Bowie som vill veta.

PrivataAffärer - 21 apr 20 kl. 04:00

Gästkrönika: Historiska siffror har blivit ointressanta

För att kunna fatta välgrundade och rationella investeringsbeslut behöver placerare information som går att lita på och som kan fungera som utgångspunkt för prognoser. Sedan coronaviruset har spritt sig globalt och världsledarnas svar har varit att i stort sett stänga ner all verksamhet har placerare inte haft något att förlita sig på. Historiska siffror har blivit ointressanta då vi inte vet vilken värld vi kommer att öppna igen så småningom och vi har inte heller haft någon tidtabell att titta i för att få reda på när samhället börjar normaliseras.

Sydsvenskan - 06 aug 12 kl. 11:47

TV: Första bilderna från Mars

Jublet bröt ut i kontrollrummet hos Nasa när Curiosity landade på Mars tidigt i morse. Och strax efter landningen skickade den hem de första bilderna från den röda planetens yta..

Nyteknik - 07 aug 12 kl. 14:12

Utforska Mars på egen hand

Nasa erbjuder flera olika interaktiva webbtjänster för den som vill hålla koll på Curiositys utforskning av Mars. Som en 3d-animation av landningen..

Dagens Media - 12 apr 18 kl. 16:01

Mars-landningen som ska rädda världen

NEXT M. Bas Lansdorp är affärsmannen som ska ta människan till Mars och samtidigt bli mänsklighetens räddning. "Jorden är vårt rymdskepp – och vi är inte passagerare, vi är rymdskeppets besättning"..

SR - 16 jul 19 kl. 07:41

Mars-fallskärm provas i Sverige

Vid Esrange i Kiruna görs det i sommar tester av det fallskärmssystem som ska säkerställa landningen vid en kommande obemannad europeisk Mars-expedition..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.