SR > Nyheter

Saturday, 27 February, 01:48

SR - 22 feb 21 kl. 20:12

"Assad-regimen behöver hårdvaluta"Syriens ekonomiska kris är bakgrunden till Assad-regimens försök att driva in pengar från de som inte gjort militärtjänst och flytt från landet, säger Bitte Hammargren, senior medarbetare på Utrikespolitiska institutet. Motstridiga uppgifter från Syrien om huruvida indrivningarna kommer att verkställas. Många som flytt från Syrien kan ställas inför ett svårt dilemma: Att betala pengar till regimen eller riskera att släktingar förlorar sina hem..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Assad, Bitte Hammargren, Utrikespolitiska, Syrien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Assad-regimenbehöver , hårdvaluta

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Uddén: Biden har insett att det inte går att straffa kronprinsen

USA har infört sanktioner mot 76 saudier efter att en amerikansk underrättelserapport pekat ut kronprins Mohammed bin Salman för mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Men kronprinsen själv straffas inte. ”Biden har insett att det är omöjligt om man ska kunna fortsätta ha en relation till denna viktiga allierade”, säger vår Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén.

SR - 3 timmar sedan

USA inför sanktioner mot saudier efter Khashoggi-rapport

"USA kommer inte tolerera hot eller angrepp från Saudiarabien utanför landets gränser mot aktivister, dissidenter eller journalister", säger USA:s utrikesminister. 76 saudier misstänkta för sådana aktiviteter stoppas nu från att åka in till USA i vad som kallas för ett Khashoggi-förbud. Beskedet kommer efter att en underrättelserapport pekat ut kronprins Mohammed Bin Salman för att ha godkänt mordet på journalisten Jamal Khashoggi för drygt två år sedan..

SR - 5 timmar sedan

Var tionde cancerdiagnos uteblev i pandemin

Drygt nio procent färre tumörer hittades under januari-oktober 2020 jämfört med 2019, enligt Regionala cancercentrum i samverkan. Siffrorna innebär att ungefär 6 000 cancersjuka svenskar blev utan diagnos förra året. Tvåbarnspappan Fredrik Svedberg är en av dem som drog sig för att uppsöka den överbelastade vården och vars diagnos fördröjdes..

SR - 6 timmar sedan

Rapport: Kronprins låg bakom Khashoggimordet

USA har offentliggjort underrättelserapport, där Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman pekas ut för direkt inblandning i mordet på journalisten Jamal Khashoggi. USA:s utrikesdepartement ska senare under fredagen presentera åtgärder som har vidtagits mot Saudiarabien med anledning av mordet, meddelar Vita huset enligt nyhetsbyrån Reuters. Den saudiske medborgaren Jamal Khashoggi bodde i USA och var kolumnist för tidningen The Washington Post, där han formulerade skarp kritik mot kronprinsen och den saudiska regimen..

SR - 7 timmar sedan

Meteorologisk vår i vissa delar av landet

Meteorologisk vår är det när dygnsmedeltemperaturen varit stigande och över noll grader men under 10 grader, sju dygn i följd. Många svenskar har redan börjat se vårtecknen dyka upp. "Ja det var ju jättetrevligt nu när snön har försvunnit så fort att tulpanerna ville sticka upp under snön också", Säger Bengt Forsberg..

SR - 7 timmar sedan

Amnesty klargör: Frigivningskrav kvar - men inte en samvetsfånge

Tidigare i veckan beslutade Amnesty International att inte längre kalla den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj för ”samvetsfånge” - med hänvisning till uttalanden han gjort för flera år sedan. Det här används nu av rysk statskontrollerad tv som ännu ett led i att smutskasta Navalnyj ”Det här är oerhört olyckligt”, säger Ami Hedenborg vid svenska Amnesty och betonar att kravet på att Navalnyj ska friges ligger fast..

SR - 7 timmar sedan

Ökat oberoende men mer samarbete – EU:s försvarsparadox

EU-länderna vill stärka sin försvarsförmåga och bli mer oberoende men samtidigt också öka samarbetet med partners, inte minst med den nya amerikanska administrationen. Det är en svår balansgång som man måste hålla koll på tycker statsminister Stefan Löven. ”Så att vi inte i vår iver att skapa ett starkt försvar bygger en situation som blir mer hotfull, säger Löven på EU:s toppmöte..

SR - 7 timmar sedan

Återetablering på försvarsorter går snabbare än väntat

Återetableringen av försvarsverksamhet går snabbare än inom den tidsram som riksdagen slog fast i försvarsbeslutet i december, det framgår av Försvarsmaktens budgetunderlag för de kommande åren. Redan i slutet av 2021 kommer det att finnas militär verksamhet i Arvidsjaur, Göteborg, Uppsala, Falun och Sollefteå-Östersund. Etablerandet av A 9 i Kristinehamn sker inom de närmaste åren..

SR - 8 timmar sedan

Norge öppnar gränsen för vissa jobbpendlare

Idag kom beskedet att Norge öppnar gränsen för de som jobbpendlar över dagen, men inte för de som veckopendlar. Statsminister Stefan Löfven säger att han inte kommer vara nöjd förrän det finns en lösning för alla jobbpendlare. Men beskedet togs ändå emot med glädje hos de som nu kan börja jobba igen..

SR - 8 timmar sedan

Hundratals flickor kidnappade i Nigeria

Fler än trehundra barn har förts bort från en skola i delstaten Zamfara i nordvästra Nigeria. Attacken är den senaste i en rad skolkidnappningar i landet, där missnöjet växt mot regeringen på grund av det försämrade säkerhetsläget. "Vi är arga och ledsna", säger en av poliserna som deltar i sökinsatsen efter barnen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.