NT > Nyheter

Tuesday, 02 March, 08:29

NT - 22 feb 21 kl. 20:03

Hög smittspridning – skärper rekommendationerRegion Västerbotten skärper rekommendationerna för att stoppa smittspridningen. Beslutet fattas mot bakgrund av att regionen har det högsta antalet bekräftade fall av covid-19 i landet sett till invånarantalet..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Västerbotten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hög smittspridning, skärper, rekommendationer
Cornucopia - 25 feb 20 kl. 15:42

Folkhälsomyndigheten skärper riskbedömningen om covid-19 i Sverige

Folkhälsomyndigheten skärper sin riskbedömning kring fall av coronaviruset och tillhörande sjukdomen Covid-19 i Sverige till hög, motsvarande en fyra på en femgradig skala. Bland annat beror detta på de många milda fallen av sjukdomen, vilket kan innebära att smittspridning inte upptäcks direkt. Risk för allmän spridning förblir låg, eller en tvåa på en femgradig skala.

Nyan - 19 aug 20 kl. 08:12

Åter strängare gränser – ökad smittspridning orsaken

I morse meddelade Finlands regering att man igen skärper besluten för gränsövergångar. Nu blir det resebegränsningar för Norge, Danmark, Island, Tyskland, Grekland och Malta. Orsaken är ökad smittspridning.

UNT - 24 feb 20 kl. 17:00

Nya rekommendationer om testning i Sverige

I en ny rekommendation skriver Folkhälsomyndigheten att människor med symptom och som varit i Sydkorea, Iran och delar av Italien och Kina bör testa sig för coronaviruset för att förhindra smittspridning..

Dagens Medicin - 25 feb 20 kl. 08:02

Nya rekommendationer om testning i Sverige

I en ny rekommendation skriver Folkhälsomyndigheten att människor med symptom och som varit i Sydkorea, Iran och delar av Italien bör testa sig för coronaviruset för att förhindra smittspridning..

Kristianstadsbladet - 17 mar 20 kl. 21:00

Chaufförer som får stanna i hytten vid lastning och avskilda toaletter – så jobbar företagen mot smittspridning

Rekommendationer att jobba hemifrån tunnar ut fikaleden på CGI och Larsson Starch. På Svensk Husproduktion får chaufförer sitta kvar i hytten under lastning. Det är några av åtgärderna hos storföretagen för att förhindra coronasmittspridning..

DI - 13 jul 20 kl. 14:45

Hongkong skärper virusrestriktioner

Hongkong kommer att införa striktare restriktioner till följd av en ökad smittspridning av covid-19.  .

ÖstersundsPosten - 02 apr 20 kl. 08:00

Nya rekommendationer för att minska smittspridning – här är mathandlaren som redan är i fas: ”Kan vi minimera riskerna så försöker vi göra det”

Tydlig information, markera avstånd i köer och begränsa antalet kunder som samtidigt vistas i....

Skånskan - 11 mar 20 kl. 19:02

Beredskapen förstärks

lund Lunds kommun har klassat upp coronasmittan som ”samhällsstörning”.
Därmed höjer den kommunala organisationen beredskapen för att kunna möta en eventuell allmän smittspridning i Skåne.Trycket från föräldrar till skolelever och anhöriga till boende på särskilda boenden har ökat sedan fler skåningar blivit smittade.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Ekonomistas - 17 mar 20 kl. 15:58

Stoppa, bromsa eller fortsätta som förut?

Argumentet att vi måste ”platta till kurvan” har nu fått stor spridning. Det är bra för att skapa en förståelse för att åtgärder som vidtas inte bara handlar om den egna smittorisken, utan också om att sjukvårdssystemet inte klarar av alltför många sjuka samtidigt. Det som saknas när kurvorna presenteras i TV-rutan och sociala medier är skalan på tidsaxeln.

Cornucopia - 23 feb 20 kl. 17:33

Har ditt företag eller arbetsgivare en handlingsplan för coronavirusutbrott i Sverige?

Med ett utbrott av coronaviruset SARS-CoV-2 i Norditalien, med bland annat vissa transportstopp som åtgärd, så väcks frågan om du som företagare eller som anställd din arbetsgivare har upprättat några handlingsplaner vi ett utbrott i Sverige. Vad kan en arbetsplats göra?
Norditalien.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Hemmafix och export tömmer trälagren

Trävaror från svenska sågverk är hett, både här och i andra länder. Exporten ökade med 11 procent förra året..

NT - 10 minuter sedan

SVT satsar på hemmakultur

Under vinjetten "Hemmakultur" samlar nu SVT poesi, konst och dans för att tittarna ska kunna ta del av kultur trots pandemin..

NT - 3 minuter sedan

Svensk doldis gjorde sitt första hattrick i NHL

Isac Lundeström gjorde ett sensationellt hattrick – hans första i NHL – hemma mot St Louis. Men Anaheim föll ändå, 4–5 på hemmaisen i Kalifornien..

NT - 30 minuter sedan

Spelmässan Grow Gaming får digital premiär

Nystartade gamingmässan Grow Gaming får digital premiär, och hålls den 18–19 juli..

NT - 30 minuter sedan

Så många matcher måste Hästen vinna tror Zabel

Tony Zabel säger sig fortfarande ha tron kvar på att det kan bli slutspel för Vita Hästen. "Vi kan lika gärna få det att tippa över", säger Hästen-tränaren..

NT - 30 minuter sedan

Biden: Mexiko är vår jämlike

USA och Mexiko är starkare tillsammans – men har inte alltid varit de bästa av grannar..

NT - 45 minuter sedan

Polisen varnar för snåriga virusregler

Polisen oroas övar att virusregelverket blir alltmer snårigt och svårtillämpat. Otydligheten kan leda till att allmänheten får svårt att veta vad som gäller..

NT - 45 minuter sedan

Kilometerhög askpelare från indonesisk vulkan

Himlen över indonesiska Sumatra förmörkas av ett runt 5 000 meter högt askmoln, sedan vulkanen Sinabung fått ett utbrott på tisdagsmorgonen..

NT - 1 timme sedan

Norsholmsryttaren har sex hästar bland dödsviruset

Fredrik Spetz har sex hästar på plats i Valencia, ett område som har drabbats av det dödliga viruset EHV-1. "Alla är friska nu men det kan gå fort om någon smittas", säger Norsholmsryttaren..

NT - 1 timme sedan

Obesiktade fordon – en fara i trafiken

Tusentals tunga fordon färdas nu på landsvägarna utan att ha besiktats. Fordonsbesiktningsbranschen befarar att man använt sig av kryphål i anslutning till coronapandemin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.