DN > Nyheter

Wednesday, 03 March, 07:02

DN - 22 feb 21 kl. 20:02

Hård kritik efter flera dödsfall på äldreboendeAllvarliga brister på boendet Berga i Solna enligt granskningar – nu ska avtalet ses över..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Berga, Solna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hård, kritikefter flera , dödsfall, äldreboende
Barometern - 06 nov 19 kl. 14:12

Kritik mot nytt äldreboende: ”Allt behöver inte ligga i Färjestaden?”

Samtidigt som socialnämnden går vidare med bygget av nytt kooperativt äldreboende i Färjestaden, kommer kritik från södra Öland när ett boende läggs ner i Mörbylånga. ”Allt behöver inte ligga i Färjestaden”, skriver invånare till kommunstyrelsen. .

BT - 02 jan 15 kl. 16:44

Kritik mot Hagens äldreboende

Lokaler som inte är anpassade efter verksamheten och brist på dagsljus, är några av de klagomål som en anhörig till en boende på Hagens äldreboende i Herrljunga har framfört till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Den klagande påpekar bland annat att avdelningens gemensamma vardagsrum är utan fönster eller annat dagsljus och att personalen använder en del av rummet som kontor. Bristen på sittgrupper kompenseras med ett par fåtöljer och en tv i korridoren utanför enheten.

News55 - 05 okt 15 kl. 15:21

Farmen-Blondies svidande kritik mot mammans äldreboende får folk att rasa

Det var på lördagen som Jan Hammarlöf, även känd som ”Blondie” från dokusåpan Farmen, skrev ett inlägg på Facebook om vad som hände när han besökte sin 86-åriga mamma på Gråbergets seniorcenter, ett korttidsboende i Göteborg.       LÄS MER: Bristen på vårdpatienter fortsätter döda ”När jag kommer in på hennes rum vid halv tio så ligger hon i sängen och stirrar upp i taket. Jag säger” Hej mammis ”och hon tittar på mej, samt att jag ser att hon är ledsen därav jag frågar vad det är som har hänt.

Barometern - 10 mar 20 kl. 06:00

Kritik mot att äldreboende blir fem miljoner dyrare

Om- och tillbyggnationen av äldreboendet Hemgården blir fem miljoner dyrare än ursprungsplanerna. Det har släppt loss kritik från flera politiska partier som redan tidigare varnat för obehagliga överraskningar för plånboken..

Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 06:41

Skarp kritik riktas mot äldreboende

Hur ska omsorgsnämnden säkerställa att de boende ”får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande kvällstid”? Den frågan ställer IVO efter en inspektion på vård- och omsorgs-boendet Möllebackshemmet.
I juli genomförde Inspektionen för vård och omsorg, IVO, en oanmäld inspektion på Möllebackshemmet.

Länstidningen i Jämtland - 27 maj 18 kl. 11:00

Trafiksituationen får kritik vid planerat äldreboende i Östersund

Östersunds kommun planerar att bygga nya lägenheter för äldre vid Solliden. De flesta som har yttrat sig om förslaget har inget att invända – men det finns vissa synpunkter på hur trafiksituationen kring skolor och förskolor i området ska lösas..

GT - 07 jul 20 kl. 16:03

Ivo:s kritik – efter 30-tal dödsfall på äldreboende

Ett 30-tal personer på ett äldreboende i Göteborg har avlidit av corona.Nu får stadsdelsnämnden Östra Göteborg kritik för ”brister i beredskap” som kunnat förhindra smittspridningen av viruset. Det enligt inspektionen för vård och omsorg, Ivo..

GöteborgsPosten - 13 sep 17 kl. 17:13

Dödsfall på strömlöst äldreboende i Florida

Fortfarande är miljontals människor i den amerikanska delstaten Florida utan ström efter ovädret Irma – och fem personer har avlidit sedan ett äldreboende blivit strömlöst. Efter kritik lovar nu Storbritannien och Frankrike mer stöd till ländernas områden i Karibien som drabbats av Irma..

News55 - 05 dec 16 kl. 12:37

Sköterska på äldreboende får kritik för agerande vid fallolycka

En äldre kvinna på ett boende i Årjäng föll omkull och blev liggande i hallen innan personalen upptäckte att hon hade fallit. När kvinnan sedan fick hjälp kunde hon inte stödja på benet och hade mycket ont. Trots det gjorde en sjuksköterska på boendet bedömningen att de skulle avvakta till nästa dag med att skicka kvinnan till sjukhus.

Skånskan - 24 sep 18 kl. 21:15

Strid in i det sista om äldreboende i Lödde

Kävlinge Mandatperiodens sista kommunfullmäktige bjöd på en ideologisk debatt med många bottnar kring ett privat äldreboende.
Den innehöll såväl privat kontra kommunal drift och framtida matförsörjning som kritik mot kommunens förmåga att skriva exploateringsavtal.– Det här ärendet är återremitterat från förra fullmäktige av en anledning jag aldrig förstod, inledde Pia Almström (M), ordförande i kommunstyrelsen, debatten.

YLE - 24 jan 13 kl. 15:31

Privat äldreboende får beröm i Esbo

Privat äldreboende i Esbo får beröm lika ofta som det kommer kritik eller frågor. I fjol gjorde stadens granskningsgrupp 41 omfattande övervakningsbesök och varje vårdhem i Esbo har granskats minst en gång. - Vi kan få samtal av anhöriga som berömmer personalen och berättar att mamma är så nöjd.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Så mycket tjänar du på att jobba i storstäderna

DN har jämfört löner för vanliga yrken i landet • Stora skillander för samma jobb..

DN - 14 timmar sedan

Insändare. ”Ge val till kommun och region en egen valdag”

Oftast stjäl de nationella frågorna all uppmärksamhet..

DN - 2 timmar sedan

Insändare. ”Vi unga festar och bryr oss inte om andra människors död”

Pandemins tristess borde inte hindra en ny generation från att tänka klart..

DN - 1 timme sedan

Så klarar du åren som tonårsförälder

Experternas tips när livet skakas om: För dig • För din tonåring • Så överlever parrelationen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.