UNT > Nyheter

Sunday, 28 February, 10:53

UNT - 22 feb 21 kl. 19:49

Nästan var femte svensk rädd för tandläkarenNästan var femte vuxen i Sverige är rädd för att gå till tandläkaren. Men jämfört med tidigare studier visar en ny avhandling att tandläkarskräcken minskar..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nästan var femtesvensk , räddför , tandläkaren
YLE - 18 apr 17 kl. 14:37

Vi besöker tandläkaren för sällan - så här vet du om dina tänder håller på att lossna

Många undviker tandläkaren ända tills det är för sent. För få tandläkarbesök kan leda till svåra inflammationer och till och med att du tappar tänderna. Det är viktigt att besöka tandläkaren regelbundet för då får du veta om du behöver vård eller inte, men många väntar hellre tills det blir akut.

Helsingborgs Dagblad - 04 jul 12 kl. 12:50

Två miljoner valde bort tandläkaren

Var femte vuxen svensk, 20 procent, har inte gått till tandläkaren någon gång de senaste tre åren. För de två senaste åren är andelen 27 procent, eller 1,9 miljoner personer, enligt Försäkringskassan. Minst flitiga med att låta undersöka tänderna var personer bosatta i Norrbotten och Stockholm, medan de i Halland och Jönköpings län hade den lägsta andelen tandläkarskolkare 2010?

Expressen - 23 dec 13 kl. 12:20

Var hos tandläkaren i april – ännu bedövad

En kvinna gick till tandläkaren på Folktandvården i Mariestad den femte april och fick bedövning. I dag – nästan nio månader senare – sitter bedövningen fortfarande i. – Det är väldigt ovanligt att det händer och vi följer upp detta noggrant med flera återbesök, säger klinikchefen Christina Hassel Gustafsson..

BT - 06 sep 12 kl. 14:19

Fler skjuter upp tandläkarbesöket

Allt fler små barn uteblir från tandläkaren. Allt fler unga vuxna väntar med att gå dit. ?

Nyhetskanalen - 11 sep 12 kl. 06:03

Pengabrist ofta bakom uteblivet tandläkarbesök

Vem går mest sällan till tandläkaren?Den frågan har Försäkringskassan utrett och svaret är unga, låginkomsttagare, lågutbildade, utlandsfödda samt ensamstående.Vanligaste orsaken att avstå är att man inte har råd.

YLE - 21 mar 13 kl. 11:19

Bra läkarläge men olaglig telefonkö vid Ingå hvc

Ingå kommun bryter mot lagen då invånarna inte alltid når hälsovårdscentralen eller tandläkaren per telefon. Däremot uppfyller kommunen med god marginal lagen när det gäller tiden man väntar på att få träffa en läkare. Grundtrygghetschef Anne Öhman beklagar telefonsituationen som inte har fungerat sedan årsskiftet, men lovar att problemet ska lösas inom kort.

YLE - 21 mar 13 kl. 11:38

Olaglig telefonkö vid Ingå hvc

Ingå kommun bryter mot lagen då invånarna inte alltid når hälsovårdscentralen eller tandläkaren per telefon. Däremot uppfyller kommunen med god marginal lagen när det gäller tiden man väntar på att få träffa en läkare. Grundtrygghetschef Anne Öhman beklagar telefonsituationen som inte har fungerat sedan årsskiftet, men lovar att problemet ska lösas inom kort.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Vi har större problem i världen än ett jävla kändislejon"

Tänk vad mycket starka och fina känslor det finns i världen. Tänk vad mycket empati, ilska och längtan efter rättvisa det finns. Synd bara att alla dessa känslor läggs på ett djur.

Kristianstadsbladet - 03 mar 14 kl. 09:45

Hälsan börjar i munnen

Foto: Tommy Svensson
Genom kvalitetsregistret Senior alert arbetar landets kommuner, landsting och privata aktörer med att förebygga fall, trycksår, undernäring, munhälsa och inkontinens hos äldre. Kristianstad kommun ligger i framkant när det gäller munhälsan, vilken påverkar hela kroppen.
– 1 391 riskbedömningar av munhälsan har gjorts sedan Kristianstads start för drygt två år sedan, säger Lena Nilsson, projektledare för Senior alert, Kristianstad kommun.

YLE - 02 okt 16 kl. 18:40

"Önskar mig ännu en sådan totalupplevelse" - Laura Kolbe läser mycket och gärna

Tänk på allt du läser under en vecka - sociala medier, mejl, googlade texter, rapporter, tidningar, tidskrifter, facklitteratur, romaner m.m. Vad behöver du på riktigt?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.