UNT > Lokalt

Friday, 05 March, 17:36

UNT - 22 feb 21 kl. 19:30

Avloppsnät sätter stopp för industriområdeDen otillräckliga VA-kapaciteten i Östhammar tvingar kommunen att skjuta upp byggplaner. Nu föreslås planerna på ett industriområde i Börstil läggas på is..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
VA, Östhammar, Börstil

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avloppsnät, sätter, stoppför , industriområde
Västerbottens Folkblad - 06 jan 16 kl. 23:00

Politiker ifrågasätter köp av Åsele Kraft

Har Åsele kommun råd att köpa och driva Åsele Kraft? Den frågan ställer flera politiker i Åsele i en skrivelse. – Frågan är berättigad men svaret finns inte, skriver de.

YLE - 07 jun 16 kl. 18:56

Slamtransporterna i Vasaregionen fortsätter som förr

Fastighetsägaren själv ska bestämma om slamtransporten. Det beslöt Vasaregionens avfallsnämnd på tisdag kväll, trots invändningar om att det är lagstridigt. Frågan handlar om hur tömningen av slambrunnar vid fastigheter som inte är anslutna till det kommunala avloppsnätet ska skötas.

Cornucopia - 09 aug 18 kl. 15:19

Gästinlägg: Vattennät, avloppsnät, elnät, vägnat, banknät?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Oskar Ege.

Kommer storbankerna röra sig bort från rampljuset och istället ta rollen som underhållare av ekonomisk infrastruktur? FinTech-branschens explosiva tillväxt och innovationstakt - nu accelererad av det senaste betaltjänstdirektivet PSD2 – har skapat förutsättningar för en sann revolution inom bankvärlden.

Skånskan - 22 nov 16 kl. 06:00

Kräver ersättning för råttinvasion på hotellet

HÖRBY
När Stora Hotellet drabbades av råttinvasion tvingades Pelle Skerup anlita en saneringsfirma för att bli kvitt problemen. Nu måste han betala
18 000 kronor om året för att hålla hotellet råttfritt.
Skerup hävdar att råttorna kommer från det kommunala avloppsledningsnätet, och kräver att Mittskåne Vatten ersätter honom för råttjakten.

YA - 08 okt 14 kl. 13:43

Avlopp välkomnas trots höga avgifter

Foto: Sprisse Nilsson
Om två år ska Sjöbo sommarby anslutas till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Det välkomnas av de boende, men många oroar sig för kostnaderna. Kommunen kommer inte att bevilja någon avbetalning av anslutningsavgiften, som uppgår till närmare 100 000 kronor.

YLE - 04 apr 17 kl. 05:03

Myndigheter slår larm om dåliga vattennät - i Pargas har läget blivit bättre

En del vatten- och avloppsnät i Finland är byggda för över hundra år sedan och nu behövs det resurser för att sanera dem. En del kommuner tampas också med bristfälliga uppgifter om var en del av rören är nedgrävda och då är det svårare att lokalisera eventuella vattenläckage. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Egentliga Finland slår nu larm om att saneringarna av vatten- och avloppsnäten blir en dyr affär under de närmaste åren.

Skånskan - 16 okt 18 kl. 15:00

Släppte ut stora mängder lim i avlopp

eslöv Smurfit Kappa släppte ut 2-3 kubikmeter lim i det kommunala avloppsnätet. Nu har kommunen lämnat in en anmälan om misstänkt miljöbrott.Det var företaget självt som hörde av sig till kommunens miljökontor efter utsläppet, som skedde den 7 augusti.

YLE - 01 jul 13 kl. 06:24

Osäkert vad KWH:s och Uponors fusion medför

Från och med i dag, den 1 juli, är KWH-pipe och Uponor ett och samma företag. Men vad det innebär för produktionen i Vasa är inte klargjort. Peter HöglundYle/Joni Kyheröinen - Den lågkonjunktur som började 2008 har inte tagit slut.

SmålandsPosten - 17 jan 15 kl. 09:10

Gamla ledningar och många läckor

De senaste åren har Älmhult drabbats av allt fler läckor och stopp i VA-nätet.
– Det gäller att lägga våra pengar på exakt rätt ställe, säger Fredrik Danielsson. Produktionschef Fredrik Danielsson, Älmhults kommun har full koll på läckor, stopp i rören och standarden på kommunens vatten- och avloppsnät.

Trelleborgs Allehanda - 09 aug 13 kl. 06:30

Råttor har blivit stort problem i centrum

Foto: Sara Johari
Synliga råttor har blivit ett allt större problem i Trelleborg. Under kort tid har flera personer hör av sig till kommunen efter att ha sett råttor springa på gatorna dagtid i centrala Trelleborg. Nu ska kommunen sätta ut stationer med råttgift i centrum.

YA - 20 feb 14 kl. 06:30

Statliga vägpengar till Skurup

Det blir statliga pengar till utbyggnaden av en gång- och cykelväg längs med Elleholmsvägen i de östra delarna av centralorten. Det är Trafikverket som beslutat bidra med 250 000 kronor till färdigställandet av vägavsnittet.
- Arbetet kan vi påbörja efter semestrarna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.